Vad ska temperaturen vara i ett kylskåp?

rätt temperatur i kylskåpet
5
(1)

Har du märkt att din mjölk blir frostig? Kött som förstörs snabbt? Eller smör som rinner? Då är det troligt att kylskåpet är inställt på fel temperatur. Lyckligtvis är det enkelt att fixa.

Vad ska temperaturen vara i ett kylskåp?

Kylskåp behöver vara mellan 2-5 grader.

Vad ska temperaturen vara i en frys?

Frysen behöver vara minst -18grader.

Under dessa temperaturer kommer maten hålla sig fräsch längst och luftburna bakterier hindras från att spridas.

Justera till rätt temperatur

Innan du vet exakt vilken temperatur du har inuti ditt kylskåp behöver du köpa en trovärdig termometer.

temperatur kylskåp

Kylskåpstermometer

Pris 211kr

Automatiska temperaturinställningar är inte alltid korrekta. Med denna termometer kan du avgöra vilken temperatur ditt kylskåp är. Placera termometern i kylskåpet och lämna den i 20 minuter. Kontrollera sedan temperaturen. Är du nära den ideala kyltemperaturen? Om inte, höj eller sänk.

Tips för att hålla kylskåpet svalt

  • Låt maten svalna innan du lägger den i kylen. Varma skålar med restsoppa eller stekt kyckling kan värma upp det lilla utrymmet i ditt kylskåp snabbt och sätta maten i fara för snabb bakterietillväxt. För att skydda allt i ditt kylskåp, låt maten svalna lite (men inte till rumstemperatur – det kommer att ta för lång tid) innan du täcker och förvarar i kylen.
  • Kontrollera dörrförslutningarna. Packningar runt kylen på kylskåpsdörren håller varm luft ute. Om det finns en läcka i en av dessa packningar, kan din kalla luft fly. Det kan göra att kylskåpet får jobba hårdare (och använda mer el, vilket ökar din månatliga elräkning).
  • Sluta öppna dörren så mycket. Varje gång du öppnar kylskåpsdörren släpper du ut den kalla luften och den varma luften kommer in. Motstå frestelsen att stå vid ditt kylskåp när du är hungrig och leta efter mat. Ta istället det du kom för och stäng dörren snabbt.
  • Håll kylen full. Ett fullt kylskåp är ett lyckligt kylskåp. Detsamma gäller för din frys. Kylskåpstemperaturen kan hålla sig svalare längre och hålla maten fräsch bäst om hyllorna och lådorna oftast är fulla.
  • Du kan spara både pengar och på miljön genom att använda ditt kylskåp för att tina frysvaror. Kylen kommer då att tillvarata på kylan och behöver jobba mindre – Vilket resulterar i lägre månadskostnader.

Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli ännu vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *