Vad betyder tvättsymbolerna?

0
(0)

Det finns ingen som älskar att tvätta – i själva verket kan det vara din minst omtyckta syssla. Det kan ta lång tid, och det finns alltid en chans att det slutar i en förstörd favoritblus eftersom du inte riktigt förstår vad tvätt-symbolerna som finns på din tvättmaskin betyder.

Nu är äntligen dom dagarna över. Det är dags att dechiffrera betydelsen av tvättsymbolerna.

Vad betyder tvättsymbolerna?

Tvättsymboler blev en standardiserad del av kläder 1963. Det var ungefär då som det blev normalt att kläder tillverkades i olika länder och sedan skickades över hela världen. Därför behövde man skapa ett vanligt ”språk” så att varje konsument som köper kläderna kunde förstå hur man tar hand om dem, oavsett vilket språk de talade. Således skapades och gjordes standardiserade och universella tvättvårdsymboler som alla kan förstå.

Vad betyder tvättsymbolerna
Vad betyder tvättsymbolerna?

Vad betyder Skölj-symbolen:

Det här är tvättstvättsymbolen, som ser ut som en hink med vatten. Denna symbol noterar den högsta temperaturen du kan tvätta kläderna i, som ofta anges inuti hinksymbolen. Denna symbol kan också ha linjer under vattenhinken. En linje under hinken betyder mild, och två betyder mycket mild tvätt. Om den här symbolen har en hand inuti, betyder det handtvätt eller om den har en X genom hinken betyder det att du inte ska tvätta kläderna.

Vad betyder blek-symbolen:

Symbolen för blekning anges som en liten triangel. Triangeln kan vara öppen, det betyder det att du kan bleka tvätten med alla typer av blekmedel. Om triangeln har två linjer inuti, betyder det att du inte kan använda klor. Om triangeln har ett stort X genom det betyder det att du helst inte ska bleka.

Vad betyder tork-symbolen:

Symbolen för torkning anges som en fyrkant. Om torktumling är okej kommer det att finnas en cirkel inuti. Om cirkeln har en prick inuti, betyder det att du kan tumla den i låg temperatur. Skulle det finnas två prickar, betyder det att du ska torka den på en mellan inställning, och om det finns en X genom cirkeln och fyrkanten, bör du inte torka föremålet.

Sedan finns det ett antal olika symboler för naturlig torkning. Plantorkning noteras av en horisontell linje inuti fyrkanten. Dropptorkning noteras av en vertikal linje inuti fyrkanten.

Vad betyder stryk-symbolen:

Stryk-symbolen ser lite ut som ett strykjärn. Om den här symbolen har tre prickar inuti, kan du använda ett hett strykjärn. Om det bara finns två prickar bör du använda en mildare temperatur och om det bara finns en prick stryk kläderna på låg värme. Skulle det finnas ett X genom symbolen betyder det att du helst inte ska stryka.

Vart ska man köpa tvättmaskiner?

Vi rekommenderar:


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *