10 enkla reparationer i köket. För dig utan erfarenhet

10 enkla reparationer i köket
0
(0)

Framstå som en handyman i köket. Här är de 10 vanligaste köksproblem som du lätt kan ordna själv. Utan specielverktyg – utan större inverkan och utan tidigare erfarenhet.


1. Varm kyl eller frys

Om kylen eller frysen inte håller sig sval, kontrollera att dörrarna stängs helt och att tätningen är tät. Var uppmärksam på varningsljus. Observera alla ovanliga ljud eller eventuellt läckage.

Pröva en norsk service – Dra ut elkontakten vänta ett par sekunder och återanslut.

2. Illaluktande kylskåp eller frys

Detta kan orsakas av mat som blivit dålig. Släng all mat, tvätta facken och hyllorna med rengöringsmedel och vatten, låt enheten lufta ut och rengör förångaren. Justera innertemperaturerna till de optimala inställningarna 2 till 5 grader för att förhindra frostuppbyggnad, mögeltillväxt eller lukt.

3. Under eller överkokande ugn

Om maten snabbt bränns i ugnen eller tar för lång tid att laga, köp en ugntermometer för att kontrollera temperaturinställningarna. Ugnen kanske bara behöver omkalibreras snarare än en ersättning.

4. Mikrovågsugn värms inte upp

Om din mikrovågsugn inte värmer upp mat som den ska, kan det vara magnetronen eller andra felaktiga mekanismer. Magnetroner kan förstöras när mikrovågsugnen körs medan den är tom. Du kommer troligen att behöva byta ut delen eller enheten helt.

5. Mikrovågsplatta vänds inte

Om plattan inte snurrar blir din mat lätt under- eller ojämnt värmt. Rengör skivspelaren och se till att den inte hindras av stora smulor eller att skräp fastnat. En möjlighet är att motorn är sliten. Tack och lov, det är en enkel lösning. Sök efter tillverkaren och modellspecifika delar och instruktioner.

6. Droppande handfat eller kran

Detta problem är så vanligt att vi alla skulle behöva en uppfriskare: kranar är inte tänkta att droppa, och vattenledningar bör inte läcka. Tack och lov är det enkelt att fixa en läckande kran. Om en kran droppar eller sprutar vatten, rengör kranens skärm. Om du märker vatten eller mögel under diskbänken, kontrollera om det finns läckor nära avloppsledningen och ärtfällan. Kontrollera också avfallshantering och vattenledningar som leder till andra apparater.

7. Avfallshantering som inte fungerar

Om du har en avfallshanterare kan du prova återställningsknappen. Om det inte löser problemet kan du prova att slipa en isbit eller två. Oftast är den blockerad med mat eller bestick. Koppla bort den från strömmen innan du försöker ta bort blockeringen. Byt också ut skadade gummipackar.

8. Inget drag i fläkten

Det kan vara fläkten som lagt av, fettstoppade kanaler eller ett luftfilter som måste bytas ut eller rengöras. Luftfilter är en enkel fix. Leta efter reservdelar och instruktioner för motorer baserade på din modell. Kanalarbete och rengöring kan vara svårt. Överväg att ringa en professionell för att rengöra ventilen.

9. Diskmaskin diskar inte

Det finns flera skäl till att en diskmaskin inte gör rent. Om du hittar matstycken i maskinen i slutet av cykeln, börja med att rengöra sprutarmen och avloppspumpen. Om du märker att det är vita fläckar kan det vara resultatet av tvålrester. Överväg att byta ditt diskmedel för att få det att glitra.

10. Gas eller elektrisk spishäll fungerar inte

Om dina brännare inte fungerar finns det några sannolika orsaker. Reparation av gasbrännare kan vara lika enkelt som att ersätta gnisttändare. Reparation av elektriska brännare kan ha att göra med ett trasigt ytelement, barnlås eller strömavbränning.


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *