Lär dig välja konstverk för ditt hem

välj rätt tavla för hemmet
0
(0)

Vi frågade inredningsexperter; Hur väljer man rätt konstverk för sitt hem? Vad är viktigt att tänka på? Och finns det några yrkes-hemligheter?

Konstverk hjälper till att definiera personligheten i huset. De skapar en sorts karaktär i ett hem. Det bästa med konst är att det är en investering du kan ta med dig när du flyttar och till och med kan växa i värde över tid.

Det här är vad experterna säger om att välja konstverk.

Välj rätt tavla: För köket

Köket kallas ofta ”hemets hjärta” och i många fall är det husets mest använda rum. Det är ingen fråga, konst måste införlivas här.

I köket ligger konsten i detaljerna, luta dig mot mindre bitar som kompletterar, inte överväldrar, utrymmet. Roliga och sociala tryck som får oss att le och underlättar morgnarna kan vara en bra ide!

Välj rätt tavla: För sovrummet

Sovrummet är en reträtt, en plats för avkoppling och konstverket bör återspegla det. De bästa väggarna för konst i sovrummet är direkt över sängen eller på väggen mittemot sängen. Storskaliga bitar är bäst och bör hängas i ögonhöjd. Leta efter abstrakta bitar med lugnande färger eller toner. Om du använder fotografering fungerar landskap eller desaturerade foton bäst. Håll ramarna minimala – en galleriram eller duk fungerar också bra. Här vill vi fokusera på själva konstverket och inte så mycket på dess ram.

Välj rätt tavla: För kontoret

Oavsett om du arbetar hemifrån eller på kontor, är konst ett bra sätt att anpassa ditt utrymme och hålla dig inspirerad. Positiva bilder eller verk av konstnärer som inspirerar dig är bra platser att börja. Du vill också ha olika storlekar, stora och små så att möjligheterna är oändliga. Du kan ha dem alla i liknande ramar för ett minimalistiskt utseende eller olika ramar för att lägga till lite karaktär.

Välj rätt tavla: För badrummet

Badrummet är ett annat rum som ofta försummas av konst. Det konstverk du väljer ska följa badrummet´s stil. Om det till exempel är ett ”tjejigt” badrum bör du hålla dig till roligare och ljusare bitar. Om det är ett badrum för pojkar, gå med mer lugna eller avkopplande bitar. Badrumskonst ser bra ut i par, därför vill välja en uppsättning av två antingen staplade eller sida vid sida. De kan vara två av samma abstrakta bitar med en vippad på sin sida, eller två olika bitar som följer samma tema. Fasta platser för dessa bitar skulle vara över toaletten, över badkaret (om du har turen att ha en) eller över handduk / klädkrokar.

Välj rätt tavla: För vardagsrummet

Det roligaste rummet att dekorera med konst, och de flesta gånger, det mest skrämmande är vardagsrummet. De flesta av oss känner mycket press här eftersom detta är det rum de flesta av dina gäster kommer att se och spendera tid i. Att välja rätt konstverk är väsentligt för att provocera samtalen och ställa in känslan eller atmosfären i rymden. Du kan välja ett storskaligt stycke eller en stor gallerivägg. Ibland måste du tänka utanför ramen. Konst behöver inte vara ett tryck eller duk, ibland kan det ta andra former. Oavsett om det är en storskalig kopia av världskartan eller ett landskap, försök titta bortom en vanlig 2D-bild så hittar du en unik tavla som bäst reflekterar dig.

Länkar för dig som letar efter den ”rätta” tavlan


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli ännu vassare i hemmet så rekommenderar jag att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *