Vad är livslängden på en spis

livslängd spis
4
(4)

Det är ett olyckligt faktum att alla hushållsapparater har en förväntad livslängd. Även med bästa rengöring, underhåll och skötsel kommer det att finnas en tid då din ugn slutar fungera helt enkelt för att den är gammal. Den oväntade kostnaden kan vara förödande för en budget. Men att känna till den genomsnittliga livslängden försvinner överraskningar och hjälper till att avgöra när en reparation är mer kostnadseffektiv än att köpa en ny.

Vad är livslängden på en spis?

Den genomsnittliga livslängden för ett korrekt underhållen spis är mellan 10 och 12 år, beroende på modell och storlek. Bärbara spisar kan gå längre. Livslängden för din spis påverkas av hur väl det sköts och dess konstruktion.

Livslängden på andra vitvaror:

VitvarorLivsländ
Kylskåp/frys12år
Diskmaskin8-12år
Spis/ugn10år
MicrovågsugnUpp till 20år

Vill du förlänga spisens livslängd

Det bästa tipset för att förlänga din spis livslängd är att rengöra den noggrant! Se till att städa spill och rester omedelbart efter det att de inträffat. Det kan även vara bra att undvika att bränna mat eftersom det kan göra så att värmeelementen måste arbeta hårdare. Sist men inte minst: spruta inte rengöringslösning direkt på en instrumentpanelen eller i närheten eftersom de elektriska komponenterna lätt kan bli drabbade och orsaka korrosion och till slut kortslutning.

Använd aldrig metallskrapor på spisen. Istället kan en silikon eller plastskrapa göra samma jobb utan att orsaka större skador.

Vart ska man köpa spisar?

Vi rekommenderar:


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *