Vad är fördelarna med en luftfuktare?

Luftfuktare
0
(0)

Allt eftersom vintern närmar sig sjunker temperaturen. Luften blir torrare, dina kinder blir rosiga, huden bräcklig och näsan rinnig. Genom att öka fuktigheten kan du motverka dessa sympton och samtidigt skydda ditt hem från bakterier och virus och skapa ett bättre inomhusklimat.

Fördelarna med en luftfuktare kan inkludera:

 1. Förhindra influensa – Cirka 40% av alla viruspartiklar försvinner i luften, vilket gör ditt hem mindre benäget att vara smittsamt.
 2. Mindre hosta – Torr luft kan orsaka en torr, oproduktiv hosta. Genom att lägga till fukt i luften kan du göra en hosta mer produktiv.
 3. Minskar snarkning – Om luften är befuktad smörjer det effektivt en persons luftvägar, vilket förbättrar snarkningen.
 4. Håller huden och håret återfuktat– En del märker att deras hud, läppar och hår blir torra och bräckliga på vintern. Många typer av värmeenheter pumpar varm, torr luft genom huset vilket kan göra huden torr, kliande eller flagnande.
 5. Minska allergi och astmasymton

Så vad gör en befuktare exakt?

En luftfuktare tillsätter vattenånga till luften, likt en osynlig dimma för att öka fuktighetsnivån. Denna fukten är särskilt praktisk under vinter-halvåret när värmeapparater sprutar ut varm, torr luft i hemmet. När de används korrekt kan luftfuktare hjälpa till att lindra effekterna av kalla väderförhållanden. Det kan till och med hjälpa till att minska viss snarkning!

Finns det några nackdelar med luftfuktare?

Luftfuktare gör mer bra än dåligt, så länge du rengör dem ordentligt. Utan regelbunden vård skulle en smutsig luftfuktare eventuellt kunna främja bakterier och mögeltillväxt.

Du vill också se till att din luftfuktare inte gör ditt hem för fuktigt. Den perfekta nivån för inomhusklimat kan variera men ”de perfekta luftfuktighetsnivåerna för ditt hem kommer att vara mindre än 60 [procent] på sommaren och mellan 25 – 40 [procent] på vintern.”

Vilken typ av luftfuktare behöver jag?

Det finns några olika typer av luftfuktare som fungerar bäst för vissa hem eller situationer. Var noga med att välja en som har en tillräckligt stor effekt för att klara av ditt utrymme. Nedan ger vi våra 3 bästa rekommendationer:

För stora rum:

 • NanoCloud-teknik
 • Producerar en kall dimma
 • Upp till 44 m².
 • 8 timmars användningstid

Pris: 1399:-

För små rum:

 • Producerar en kall dimma
 • Upp till 20 m²
 • Tystgående
 • 10 timmars användningstid

Pris: 799:-

Värstingen

 • Luftfuktare och luftrenare i ett.
 • NanoCloud-teknik
 • Upp till 70 m²
 • Tar bort 99 % av alla bakterier

Pris: 3399:-


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli ännu vassare i hemmet så rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *