Innan du renoverar din hyresrätt – Läs detta

0
(0)
renovera hyresrätt

Överväger du en renovering av din hyreslägenhet? Då är det en sak du behöver veta: Det här är inte ditt hem. Även om du kan oroa dig för vissa saker där, behöver dina hyresgäster bara en anständig plats att bo på. Glöm lyxen och fokusera på att göra lägenheten till en början funktionell. Här är våra två huvudregler:

  • Renovera inte en hyreslägenhet som om du renoverar ditt eget hem.
  • Mindre är mer. Kom ihåg att fastigheten måste vara en tom duk som hyresgäster kan flytta till och göra om till sitt egna hem. Desto mer personligt det blir, desto mindre troligt kommer egendomen att passa andra.

Nedan följer en kort guide med praktiska tips som jag har hämtat från mina renoveringsupplevelser. Jag hoppas att de hjälper dig.

Renovera hyresrätt

Sök godkännande från bostadsägaren för att få det godkänt. Även om du inte påbörjat allt planerat arbete har du åtminstone startat processen. Vissa hyresvärdar har långa väntetider, beroende på deras beslutsprocess.

Lista vilka områden som behöver en uppgradering (i prioriterad ordning)
För ägare som renoverar sitt eget hem är den allmänna regeln att spendera cirka 5 procent av fastighetens värde på köket och cirka 1 procent på badrummet. För hyresfastigheter föreslår jag att du reducerar detta till cirka 3-4 procent för kök och under 1 procent för badrummet. Första intryck räknas, så när du prioriterar ska du vara medveten om de första saker som potentiella hyresgäster kommer att se när de kommer till en visning. Tilldela ungefär 10-20 procent av din budget för eventuella problem. Jag kan försäkra dig, renoveringar går sällan som planerat.

Prata med grannar

När en tidsram har fastställts, skicka ett brev till alla i byggnaden för att meddela dem om de planerade renoveringarna och om möjligt visa den i byggnadens foajé eller gemensamma områden, med så mycket information som möjligt. Var noga med att ange kontaktnumret på platsen eller kontoret och en uppskattning av slutföringstiden. Var beredd: du kan bli ombedd att täcka eventuella skador på gemensam egendom.

Försök använda material som är värme och fläckbeständiga och som har goda garantiperioder

Detta är ett område i din renovering där du bör spendera så mycket du har råd för att säkerställa hållbarhet. Det finns laminatskivor av mycket god kvalitet som är bland de dyraste men samtidigt också de mest prisvärda tack vare dess livslängd. Natursten är en annan fantastisk produkt och mycket populär just nu. Välj material som har en hög resistens mot fläckar, repor, värme och vätska. Snälla, snälla undvik timmer. Det är mycket underhåll och om det inte regelbundet tas om hand kan det ta upp vatten och lämna dig med en otäck mörk fläck eller svullnad.

Välj rätt finish

Välj kökskåp som inte är mottagligt för att visa fingeravtryck och matstänk (försök att undvika ett glansigt / glänsande utseende). Håll färgerna neutrala. Undvik mörka färger och se till att du har bra belysning. Spotlights eller spårstrålkastare är idealiska.

Leta efter kökspaket när du köper vitvaror

Leta efter ett kökspaket med vitvaror, med ett ”paketpris” snarare än att du köper varje artikel för sig. Du kan enkelt spara upp emot 20%.

Slutligen, var inte rädd för att ställa frågor om dina varumärken under hela renoveringsprocessen. Renovering är en fantastisk lärostund som du säkert kommer att dra nytta av om du renoverar igen i framtiden.

Tack för att du läste. Vill du lära dig mer om att renovera. Läs detta:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *