Ge köket en makeover för under 1000kr

8 ideer för att uppdatera köket under 1000kr
1
(1)

Skapa ett funktionellt och inbjudande kök som hela familjen tycker om utan att spendera en förmögenhet. Den genomsnittliga kostnaden för en köksrenovering ligger runt 100 000. Men istället för att att totalrenovera, så kan du med små enkla uppdateringar ge en ny och fräsch look för ditt kök under 1000kr. Här är våra bästa tips:

Uppdatera din bänkskiva

Ge din bänkskiva nytt liv när du målar den. Använd sandpapper och slipa ner till en jämn snygg yta och måla sedan med färg som du tror kommer passa. Har du en bänkskiva i trä, kan det vara snyggt att behålla trädets textur med bets. Annars går det bra med en valfri inomhus färg anpassad för arbetsytor. Uppdatera din bänkskiva för en bråkdel av vad du skulle betala för att ersättha den. Och resultatet? Som nytt!

Ge bänkskivan en makeover

Ny belysning

En dekorativ ljusarmatur kan uppgradera ditt köks utseende och kostar inte speciellt mycket. Välj en snygg, rustik eller krom ljusarmatur som matchar din befintliga dekor eller kökets färg. Alternativt kan du lägga till en uttalad golvlampa eller hänga batteridrivna LED-lampor under eller inuti skåpen, två smarta och prisvärda sätt att öka belysningen och skapa ett mysigare och mer välkomnande kökutrymme.

Måla skåpsluckor

Att måla dina skåpsluckor kommer inte spräcka din budget. Och kommer ge ditt kök en helt ny spännande look. För bästa resultat och för att maximera både din tid och dina pengar, lägg tillräckligt med tid på förberedelser och följ dessa tips:

  • Rengör varje yta noggrant.
  • Fyll i snitt eller hål med träspackel.
  • Låt färgen torka helt innan användning.
  • Välj en färg av hög kvalitet.

Gör om ditt kylskåp till en svart griffintavla

Föreställ dig att kunna skriva varje veckas meny på kylskåpet och ge dina barn utrymme att rita medans du lagar mat. Och det kostar inte speciellt mycket.. Applicera några tunna lager med magnetisk grundfärg. Sedan trycker du på en speciellt film. Och sen när svarta tavlan torkar kommer din familj att njuta av ett nytt och funktionellt kylskåp

Gör om ditt kylskåp till en svart tavla

Byt ut kakel

Färgglada, texturerade eller dekorativa kakelplattor i krom, brons eller Steampunk. Ge ditt kök ett nytt utseende. För att spara ännu mer pengar, dekorera dina befintliga omslag med färg, papper eller decoupage.

Byt skåpshandtag

Dina skåphandtag kan verka obetydliga, men de har stor inverkan på ditt köks utseende och stil. Med nya knoppar, några verktyg och lite tid lägger du till personlighet och stil i ditt kök. Det genomsnittliga köket har 40 lådor eller knoppar, så bläddra i din lokala stora heminrednings-butik för en prisvärd uppsättning. Välj mellan fin vintage, dekorativ eller färgglad och lägg till en touch av personlighet i ditt kök.

Uppdatera inredningen

Det är en underbar tid att uppdatera din kökinredning och se till att rummet återspeglar din personlighet och stil. Byt ut några slitna mattor, tråkiga gardiner och samlarföremål du inte längre tycker om med en nya ljusa tyggardiner och vackra konstverk.

Rensa röran

Tillbringa några timmar och rensa dina köksskåp. Kasta föråldrad eller oönskad mat, donera redskap och apparater du inte längre använder och ta bort saker som inte hör hemma i köket. Du spenderar inte en krona för att skapa ett snyggt kök som också är mer funktionellt och rymligt.

Tack för att du läste. Hoppas att du fick lite inspiration kanske till och med lite motivation att uppdatera ditt kök därhemma med något av dessa tipsen. Lycka till!

Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 1 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *