Öka marknadsvärdet på ditt hus

Öka marknadsvärdet på ditt hus
4
(1)

Öka marknadsvärdet på ditt hus

Vissa renoveringar ökar värdet på huset mer än andra. Och gör dessutom huset mer lättsålt. Vi har frågat de som säljer hus, vad är det vi kan göra för att öka marknadsvärdet på vårat hus?

Det händer tyvärr alltför ofta, folk utför renoveringar först när det är dags att sälja. De pratar med mäklaren som rekommenderar olika åtgärder för att eventuellt höja marknadspriset. Men istället för att vänta tills du ska sälja huset, hade det inte varit bättre att göra renoveringarna nu, njuta av en högre standard och samtidigt veta om att du har gjort en bra investering och ökat värdet på huset inför en framtida försäljning?

Vilka renoveringar höjer värdet på huset mest?

  1. Renovera badrummet
  2. Renovera köket
  3. Byta ärmekälla
  4. Lägga in nya golv
  5. Öka antalet rum
  6. Installera en braskamin

1. Renovera badrummet

Få rum i huset är lika viktiga som badrummet. Ett funktionellt, elegant badrum gör inte bara ditt hem enklare att sälja men ökar också dramatiskt husets slutliga försäljningspris. Faktum är att en badrumsrenovering erbjuder en av de högsta avkastningarna av alla de projekt du kan ta dig an i ditt hem.

I motsats till populär tro är det ganska lätt att slutföra en badrumsrenovering. Det första du bör tänka på är hur funktionellt ditt nuvarande badrum är. Om du har några läckor eller fuktskador, måste du ta itu med dem först innan du hanterar några kosmetiska förändringar. Uppgraderingar till ditt badrums VVS-, el- eller utseende kommer att vara kostsamma. På den ljusa sidan kommer det att öka ditt hems marknadsvärde och undvika eventuella överraskningar när köpare börjar medföra inspektörer. Därefter måste du bestämma om du vill justera dimensionerna på ditt badrum. Att slå ut väggarna eller justera rummets layout är en dyrare designändring, men större och mer omfattande badrum är ofta en bra försäljningspunkt som köparna letar efter.

Om du saknar budgeten för att öka ditt badrums storlek, kan du fortfarande öka värdet genom att det blir större än det är. Stora speglar och duschväggar i glas kommer att göra att ditt badrum ser mer framträdande ut.

När du vet precis vad du vill göra med ditt badrum, kan du börja bestämma budgeten som du behöver för att få allt gjort.

öka marknadsvärdet på ditt hus med lyxiga detaljer

Hur mycket kostar det att renovera badrummet?

Priserna varierar vildt beroende på om du behöver anlita en entreprenör, elektriker, rörmokare eller andra specialister för din badrumsrenovering. Om du har nödvändiga färdigheter kan du kanske hantera en del av arbetet själv. En professionell med rätt licenser krävs dock för badrummets fuktsspärr, vvs-delar och elektricitet.

Generellt kostar en badrumsrenovering allt från 25 000 upp till 225 000. Den billigare delen av det här spektrat gäller projekt som endast omfattar en uppfräschning och nya armaturer. Den genomsnittliga kostnaden för ett badrum är runt 100 000:- Och ungefär 66 procent av den kostnaden kan återvinnas i form av högre återförsäljningsvärde när hemmet släpps ut på marknaden.

Om du är ute efter att maximera din investering, så rekommenderaur vi nytt kakel, ljusare belysning, snygg badrumsförvaring och fräscha armaturer. Att lägga till lyxiga badrumsdetaljer är ett smart sätt att maximera din investering.

För kosmetiska förändringar borde du hålla dig till neutrala färger som hjälper köpare att tänka sig att bo i ditt hem. Trendiga material och mönster kan tilltala vissa köpare, men de blir snabbt utdaterade och kräver omedelbar ersättning. Ditt badrum ska också passa in i hela hemmet.

Tack för att du läste. Hoppas att du blev inspirerad att börja renovera! Gå till våran avdelning för badrum. I nästa artikel tänkte vi skriva om att renovera köket!

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *