Sitt vackert – utemöbler för trädgården och byggarbetsplatsen

4.5
(2)

Om du är mitt uppe i ett omfattande byggarbete har du säkert märkt hur mycket tid du och din familj tillbringar i din trädgård. När huset renoveras är det lätt att vilja fly utomhus för att andas en liten stund, ta det lugnt och koppla av med en kopp kaffe i solen – vintertid såväl som sommartid. Att ta en nypa frisk luft då och då gör underverk för både arbetsmoralen och prestationen på bygget. 

Detta gäller både för er i familjen och för de byggarbetare ni anlitat för att renovera eller bygga om ert hus. Självklart behöver alla ta rast ibland, och då gäller det att ha någonstans att sitta. Du som husägare kan lätt skapa en trevlig arbetsmiljö genom att bereda plats för kaffepaus och lunchraster. På marknaden för utemöbler finns det ett stort utbud prisvärda utestolar att använda. Du kommer inte behöva ruinera dig bara för att du och dina inhyrda byggjobbare alla ska ha varsin bekväm sittplats.

Bild av Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/sv-se/foto/tra-landskap-solig-man-3771111/

Skapa nya uteplatser inom ramen för pågående renovering

När ni ändå sitter där och fikar i trädgården, kan det dessutom vara läge att se sig omkring efter andra förbättringar som kan göras när ni ändå håller på att renovera. En liten paviljong kanske hade varit trevligt? Passa på att prata om vilka möjligheter som finns att utöka uppdraget för byggjobbarna. Kanske kan du skapa ett helt nytt uterum med hjälp av byggfirman – till ett billigt pris eftersom de ändå är där och bygger? Det är sannolikt en del torktid inblandat i renoveringen, det brukar det alltid vara. Då kan de kanske börja snickra på din nya paviljong.

Möbler för alla årstider – utestolar och utebord

När du tänker på din trädgård, ska du inte vara bunden till att endast se den som en plats för umgänge sommartid. Investerar du i utemöbler av god kvalitet kan du använda dem året runt. Det där om att utemöblerna ska ställas tillbaka i samband med att du ställer tillbaka klockan till vintertid är bara en skröna. 

Självklart kan du njuta av en fika utomhus i din trädgård året runt. Det gäller bara att satsa på vinterbeständiga utemöbler och lite varma kläder. I tidningen Sydsvenskan delar trädgårdsexperten Eva Roblin med sig av sina bästa tips för att njuta av trädgården även under årets kallare månader. 

När du väljer utemöbler för alla årstider kan det vara klokt att fundera över vilket material de är gjorda i. Utestolar i metall kommer till exempel vara mycket kalla att sitta på i minusgrader, så då behöver du komplettera med dynor och sittunderlag. Trästolar kommer inte upplevas lika kalla, men kommer sannolikt ta lite stryk av den hårda väderleken. Fundera på vad som är viktigast för dig – att möblerna håller i många år eller att de är lite bekvämare att använda?

Sittplatser för utomhusarbete viktigt för arbetsmiljön

Vi har redan nämnt vikten av att kunna ta en paus i trädgården när byggarbetet är igång inne i huset. Detsamma är självklart sant för de byggarbetsplatser som inte är kopplade till privatbostäder. Att kunna slå sig ned en stund är viktigt oavsett var man arbetar, och större byggarbetsplatser är inget undantag. För den som ansvarar för ett bygglag, kan en enkel arbetsmiljöåtgärd vara ett inköp av utemöbler. 

Det finns flera olika modeller att välja mellan, men för byggarbetsplatser är hopfällbara och stapelbara modeller av utestolar att rekommendera. Då kan ni lätt stuva undan möblerna efter arbetstid och enkelt få fram dem igen nästa dag. För användning på en arbetsplats rekommenderas det också att välja utemöbler i extra tåligt material, som klarar av slitage och tung belastning. 


Tack för att ni läste!

Som alltid, tack för att ni läste, hoppas ni fick lite information kring tandblekningsmetoder 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *