8 tips för bättre uppkoppling till Wi-Fi i hemmet

4.5
(2)

Att ha en snabb och pålitlig uppkoppling är väldigt viktigt i dagens samhälle. Detta gäller inte minst om du arbetar i hemmet, eller om du av andra anledningar förlitar dig på en snabb och säker uppkoppling.

När du hanterar transaktioner med pengar online är detta av yttersta vikt, t.ex. om du spelar casinospel. Du vill väl inte att spelet ska brytas när du spelar bingo hos leovegas.com/sv-se/bingo till exempel. Om spelet bryts i fel ögonblick kan det få katastrofala följder, vilket är en stor anledning för varför det är viktigt med en pålitlig internetuppkoppling. Vill du veta mer? Häng med!

8 tips för bra anslutning till ditt trådlösa nätverk i hemmet

Placera din router på rätt plats Har du ett stort hus eller lägenhet? Då kommer routerns plats att ha en avgörande roll för huruvida du har en bra uppkoppling på olika platser i hemmet. Om din router befinner sig i ena sidan av hemmet, är det möjligt att du endast har en svag eller ingen uppkoppling överhuvudtaget på den andra sidan. Därmed är det viktigt att du placerar din router på rätt plats. Du kan med fördel testa några olika platser för att se vart routern presterar bäst. Det är inte säkert att en central position är den bästa. Köp en förstärkare I vissa fall kan det finnas behov av att investera i en förstärkare, vilket gör att ditt Wi-Fi får en starkare uppkoppling över en större yta. Dessa enheter kan placeras på andra platser i hemmet, men måste vara tillräckligt nära din router för att de ska kunna kommunicera med varandra. Uppdatera din routers mjukvara Du kan med fördel uppdatera din routers mjukvara så fort du det finns tillgängliga uppdateringar. Detta medför inte bara en starkare och bättre uppkoppling, men ökar i många fall även säkerheten. Därmed bör du alltid uppdatera routerns mjukvara så fort som möjligt.

Välj rätt router

Alla routrar har inte samma förutsättningar. Billigare alternativ är i regel inte lika bra som de som kostar lite mer, något som säkerligen inte kommer som någon större överraskning om du vet hur teknologibranschen fungerar. Vi rekommenderar att du läser igenom olika recensioner för att se vilken som kan passa bäst för dig och ditt hems unika förutsättningar.

Mät prestandan på olika platser i hemmet

Hur fungerar uppkoppling i vardagsrummet? Köket? Badrummet? Mät hastigheten och hur stark uppkopplingen är i de olika rummen. Använd denna metod för att se till att du har rätt typ av hastighet och säkerhet i de delar som du spenderar mest tid i. Det kan även vara en bra idé att mäta hur prestandan är utomhus, speciellt om du spenderar mycket tid på verandan, balkongen eller uterummet. Stäng av appar eller enheter som tar onödigt mycket bandbredd Visste du att alla appar och enheter som är igång drar energi? De slösar inte bara energi, de förstör även din bandbredd. Därmed rekommenderar vi att du stänger av allt som du inte använder, för att på så sätt få så mycket kräm som möjligt till de enheter och tjänster som du faktiskt använder. Kontakta din internetleverantör för att lösa eventuella problem Om du inte tycker att din internethastighet är lika hög och pålitlig som den borde vara, kan du alltid kontakta din internetleverantör för att få hjälp. Här kan de enkelt se om din uppkoppling är begränsad eller störd av något, samt hjälper dig självklart med eventuella åtgärder om så krävs.

Betala för en snabbare hastighet

Om du trots ovanstående åtgärder inte är nöjd med din hastighet, kan du helt enkelt välja att betala för en högre hastighet. De flesta internetleverantörer har många olika hastigheter som du kan välja mellan, vilket gör att sannolikheten är hög för att du hittar en hastighet som tillgodoser dina behov.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

1 reaktion på ”8 tips för bättre uppkoppling till Wi-Fi i hemmet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *