Hur mycket kostar en lagerlokal?

4.5
(2)

Att bygga en lagerlokal är aldrig billigt, men när du väljer rätt företag som hjälper dig att designa och bygga utrymmet kommer du att kunna spara pengar på vägen.

En lagerlokal är ett utmärkt alternativ för företag på grund av dess mångsidighet att användas som lagringsanläggning, fraktcenter, maskinverkstad eller till och med kontor! Som du kan föreställa dig kan kostnaden variera beroende på material, design och en mängd andra faktorer.

Bästa materialet för lagerlokaler

Stålbyggnader är starka, hållbara och mycket billigare än vissa andra material som ofta övervägs för kommersiell konstruktion. Ändå kan vissa andra material användas för att bygga ditt lager. Ett av de första stegen för att förstå din framtida lagerlokal är att veta vilken typ av material du vill använda.

Det finns vissa fördelar med olika materialen. Till exempel håller betong för evigt (eller åtminstone länge) och erbjuder isolering.

Du vill också planera för ett överskott av utrymme eller åtminstone möjligheten att expandera någon gång om ditt företag växer. För vissa innebär det att byta byggnader, men för andra kan det innebära att utöka sitt nuvarande lager.

Här är några olika saker att tänka på när det gäller att bestämma storleken på ditt lager.

Vad är den aktuella och beräknade volymen av varor som flyttar in och ut från ditt lager?
Innehåller ditt lager ömtåliga föremål eller föremål som behöver särskild vård?
Hur vill du skala ditt lager för framtida drift och lager?
Vilka är dina distributionsbehov och hur kan du prioritera dem?
Är lagerdesignen och platsen tillgänglig för personalen och uppfyller den deras behov?

Klimat & miljökontroll

Vissa lager kan bara byggas med ett standardvärme- och kylsystem installerat, medan andra kan behöva mer omfattande klimatkontrollalternativ. För de lager som behöver kylförvaring, fuktkontroll eller något liknande, måste du kommunicera det tidigt i byggprocessen. Klimat- och miljökontroll kan påverka vilka typer av material du kommer att kunna använda för att bygga lagret och kommer att påverka byggkostnaden.

Totalkostnad för att bygga en lagerlokal

En liten lagerbyggnad som sträcker sig 100-200 kvm kommer att kosta runt 250 000kr , medan ett distributionscenter på 50 000 – 60 000 kvadratmeter kan kosta mellan 5 – 10 miljoner kronor beroende på funktioner och material som används.

Hur begränsar man kostnaden

Du kan begränsa kostnaden för ditt lagerbygge genom att arbeta med ett företag som både kan designa och bygga lagret åt dig. Oavsett om du väljer uppfällbar betongkonstruktion eller stålram, bör ett byggföretag hantera varje aspekt av projekt

Mjuka kostnader som designavgifter och tillstånd kan skada din plånbok. Om du är intresserad av att lära dig mer om lagerlokaler och de fördelar som finns , kontakta oss. Även om du inte är redo att starta ditt projekt och du vill prata igenom dina alternativ, vill vi gärna höra från dig!

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *