Test av hörselkåpor. Bäst i test 2021.

bäst i test hörselskydd
3.8
(5)

Hörselskydd är lika viktigt idag som ett par ordentliga skor, inte bara skyddas du från skadliga ljud, det är också ett sätt att kommunicera med varandra och ha tillgång till både musik och underhållning.

Den senaste generationens hörselskydd har tagit steget vidare till att lägga grund både för säkerhet, kommukation och underhållning. Dagens hörselskydd har en mängd funktioner som gör dem till fantastiska hjälpmedel på jobbet, i verkstaden, ute i skogen, egentligen var som helst.

Vi rekommenderar:

Peltor WS Alert XP

Hellberg Xstream LD

Peltor WorkTunes Pro

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Peltor WS Alert XP – Bäst i test

hörselskydd bäst i test
hörselskydd bäst i test

Den nyaste versionen av Peltor WS Alert XP kommer att slå dig med häpnad. Ett komplett headset med alla funktioner du kan tänka dig, enastående bullerdämpning, ljud och kommunikation.

Det som gör Peltor så otroligt bra är deras revulotionerande möjlighet att koppla mobiltelefon till headsetet och ta dina samtal hands-free i bullriga miljöer utan att behöva avbryta ditt arbete. Utrustad med nivåberoende funktion, FM-radio, Auto-pairing och upp till 73 timmars batteritid vid streaming och mobilsamtal.

Peltor WS Alert XP är den nya kåpan som är en uppföljare till välkända och omtyckta Peltor WS Alert. Denna nya hörselkåpa har uppgraderats i flera avseenden bland annat med längre batteritid, senaste bluetoothteknologin, högre dämpvärde och bättre ljud.

En bullrig miljö ska aldrig behöva vara ett hinder för kontakt med omvärlden, inte ens under pågående arbete. Den bullerdämpade mikrofonen filtrerar bort omgivande ljud så att den du pratar med hör din röst klart och tydligt oavsett bullernivån runt omkring. Samtidigt som alla skadliga oljud effektivt utestängs kan du klart och tydligt höra omgivande ljud och samtala med människor.

Det här är en premium-produkt i det dyrare pris-segmentet. Det finns billigare produkter, men jag tycker personligen att det är väl spenderade pengar på en produkt som kommer att användas mycket, och under långa perioder. Medhörningsfunktionen är överlägsen andra varumärken och det styrks av det otaligt många positiva recensioner produkten har. Vi säger köp.


2. Hellberg Xstream LD – Toppbetyg

hörselskydd bäst i test
hörselskydd bäst i test

Hörselskydd utvecklade med musiklyssning i fokus och den utmärkta ljudkvaliteten uppnås med en unik högtalarkonstruktion, så att du kan njuta av musik i hörlursklass för första gången i ett hörselskydd.

Hellberg Xstream LD är ett hörselskydd med hjässbygel som skyddar din hörsel medan du njuter av din favoritmusik, podcast eller ljudbok. Hörselskyddet ansluts via Bluetooth® till din mobiltelefon och låter dig streama ditt val av underhållning, och med den unika högtalardesignen får du en enastående bra ljudkvalitet för musiklyssning. En inbyggd talmikrofon gör att du kan ringa telefonsamtal utan att behöva plocka upp telefonen ur fickan och en bullerreducerande bommikrofon finns som tillbehör för dig som behöver tydligare samtalskvalitet vid höga bullernivåer.

Till skillnad från de vanliga Xstream-hörselskydden från Hellberg, har Xstream LD aktiva medhörningsmikrofoner i varje kåpa som garanterar utmärkt riktningsuppfattning, erbjuder naturlig ljudåtergivning och gör att du kan höra samtal, varningssignaler och annan viktig information utan att kompromissa med ditt skyddsbehov.

När många per automatik tänker på Peltor vill vi passa på att rekommendera våran svenska motsvarighet: Hellberg. Deras utveckling mot det avancerade skydd vi ser idag är ett resultat av långsiktig forskning och en djup förståelse för hur ömtålig den mänskliga hörseln är. Vill du samtidigt passa på att njuta av ljud i världsklass är det här ett utmärkt och prisvärt alternativ.


3. Peltor WorkTunes Pro – Bästa budgetvalet

hörselskydd bäst i test
hörselskydd bäst i test

Peltor WorkTunes Pro är ett otroligt prisvärt hörselskydd utan onödiga funktioner.

Peltor WorkTunes Pro är nedbantad modell av deras avsevärt mycket dyrare produkter. Fördelarna inkluderar ett mycket lägre pris och den välkända komforten som du förväntar dig av ett hörselskydd från 3M Peltor.

Med hörselskydden kan du lyssna på radio och du kan ansluta din mobil till hörselskyddet via kabel till 3,5 mm stereo ingången. Plötsligt har du tillgång till alla dina spellistor, podcasts och spännande ljudböcker i din mobil. Du hör även ringsignalen när det ringer direkt i kåpan. En annan fördel är Dual Shell Design, vilket innebär att all elektronik inuti kåpan är placerade långt ifrån örat. Nu är elektroniken bättre skyddad från svett och fukt som annars kan skada elektroniken.

Ett hörselskydd utan krusiduller till ett lågt pris. Det vi saknar är avancerade funktioner för att kommunicera som medhörning och det finns inte heller någon mikrofon för samtal exempelvis. Men det betyder också en lägre prisbild med samma kvalitet vi kommit att förvänta oss utav Peltor.


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa hörselkåpor är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver hörselkåpor är kanske den viktigaste aspekten. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Hörselskydd bäst i test

Ju dyrare produkt, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide. Vill du ha ännu mer information inför ditt köp läs våran ingående recension utav Peltor Ws Alert Xp här.

Hörselkåporna vi använder idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda dem till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om hörselskydd bäst i test . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.8 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *