Recension av Peltor WS Alert XP –

5
(3)

Marknaden för hörselskydd är stor, men få varumärken är så profilerade som 3M Peltor. Här tittar vi närmare på Peltor WS Alert XP som är ett hörselskydd med Bluetooth, inbyggd FM-radio och ett flertal innovativa skyddslösningar.

Recension: Peltor ws alert xp

Historien bakom Peltor sträcker sig ända tillbaka till 1950-talets Sverige. Även om det numera är ett varumärken under den Amerikanska multinationella koncernen 3M Company (3M) så är det fortfarande en sorts kvalitetsstämpel som står för både tradition, innovation och hög nivå av säkerhet. När det kommer till personskydd så är Peltor kanske mest framstående

Nya versionen av Peltor WS Alert XP är ett headset med bullerdämpande mikrofon och den senaste Bluetoothteknologin. Utrustad med nivåberoende funktion, FM-radio, Auto-pairing och upp till 73 timmars batteritid vid streaming och mobilsamtal.

Bästa pris hittar du hos:

Pålitliga hörselskydd

Peltor WS Alert XP har några år på nacken och har dykt upp i ett flertal revisioner. Den senaste modellen är utrustad med Bluetooth och mikrofon, vilket gör det möjligt att sammanlänka hörselskydden med en mobiltelefon. Men innan vi djupdyker i denna funktion så ska vi titta på det mest väsentliga, nämligen hur väl de skyddar. Så följ med oss på en närmare titt på WS Alert XP från välkända 3M Peltor.

Med ett brett huvudband och justerbar höjd är de väldigt bekväma att använda. Till skillnad från många övriga modeller så är trycket mot öronen tillräckligt balanserat för att det inte ska leda till värk ens vid väldigt långvarigt användande. Dessa kåpor är utrustade med nivåberoende dämpning, vilket innebär att de släpper igenom de oskadliga ljud som finns i omgivningen utan att det minskar dämpningen av de skadliga ljudet.

  • Dämpningsvärde på 30 SNR.
  • Dynamisk dämpning för högt skydd och bra kontakt med omgivningen.
  • Upp till 78 timmars batteridrift (2 AA-batterier).
  • Bluetooth 4.2 för lång räckvidd och hög ljudkvalitet.
  • Inbyggd FM-radio.
  • Totalvikt mellan 411 och 495 gram beroende på utrustning.
  • Problemfri drift i temperaturer mellan -20 och +55 grader Celsius.

Med ett dämpningsvärde på 30 SNR kan man utan problem använda dem i de allra mest krävande miljöer. Och tack vare inbyggd högtalare och mikrofon så kan man kommunicera med omgivningen utan att behöva ta av sig skydden och därmed riskera hörselskada. När man slår samman dessa saker så får man en produkt som erbjuder riktigt bra skydd även när man måste upprätthålla kommunikation och kontakt med omgivningen.

Effektiv bullerfri kommunikation

Peltor WS Alert XP är inte bara ett pålitligt personskydd utan är även en praktisk kommunikationsutrustning. Hörselskydden är utrustade med FM-radio och Bluetooth vilket gör att de går att använda både som fristående radio samt som headset som sammanlänkas med valfri mobiltelefon.

Man kan kanske tänka sig att det skulle vara svårt att kommunicera i den sorts bullriga miljöer där hörselskydd är en nödvändighet. Vad som är unikt med dessa hörselskydd är att de har en bullerdämpande mikrofon som filtrerar allt ljud som inte faller inom spektrumet för din egen röst. Detta innebär att den person du kommunicerar med kan uppfatta dig tydligt oavsett vad som pågår i din omgivning. Då högtalarna är inbyggda i hörselskyddet så kommer du såklart även själv att utan problem kunna uppfatta personen på andra sidan.

Väldigt ergonomiska och sköna

När det kommer till hörselskydd så är bekvämligheten ett vanligt förekommande problem. Allt för ofta så leder illasittande huvudband och trängande kåpor till att skydden i längden blir en plåga att använda. Tyvärr resulterar detta ofta i att skydden bortprioriteras på bekostnad av hörseln. Detta är däremot in

Precis som många av de övriga modellerna från 3M Peltor så är bekvämlighet knappast ett problem. Det breda huvudbandet ger ett jämnt fördelat tryck, och höjdjusteringen gör att kåporna ligger bekvämt mot öronen. Därför kan man utan problem använda dem även vid längre pass, och kan användas en hel dag utan obehag.

Är Peltor WS Alert XP värd sitt pris?

Det är knappast någon hemlighet att hörselskydd ur Peltor-serien ofta har en tendens att kosta lite mer än övriga. Och många personer är därför osäkra på huruvida de faktiskt är värda sitt pris. Då det är svårt att generalisera om hörselskydd, då samtliga har sina styrkor, svagheter, fördelar och nackdelar, så fokuserar vi i detta fall uteslutande på WS Alert XP. Så lever de upp till prissättningen?

När man väljer Peltor WS Alert XP så får man inte bara ett par riktigt pålitliga och kvalitativa hörselskydd, utan man får även ett modernt kommunikationssystem. Eftersom de stödjer den numera standardiserade Bluetooth-tekniken går de att sammanlänka med samtliga mobiltelefoner på marknaden. Vad detta innebär är att de även går att använda i kombination med alla tillgängliga app- och mobilbaserade kommunikationslösningar. De blir därför användbara även på platser där hög säkerhetsklassning är nödvändig.

Omdöme: Peltor ws alert xp är ett riktigt bra köp

Om du är ute efter ett par riktigt bra, pålitliga och hållbara hörselskydd som inte bara lever upp till högsta skyddsklassning utan även möjliggör kommunikation så är det här ett av de bästa valen du kan göra. De förenar traditionell pålitlighet med moderna tekniska inslag vilket har resulterat i ett par hörselskydd som definitivt ligger i tiden.

Vill man absolut klaga på något så ligger prissättningen nära till hands. Dessa är långt i från de billigaste hörselskydden. Och man kan i många fall få samma nivå av skydd till ett avsevärt mycket längre pris. Vad man däremot inte får för ett lägre pris är denna nivå av komfort, pålitlighet och möjlighet till kommunikation. Vi vågar faktiskt påstå att det inte finns några andra skydd på marknaden som möjliggör effektiv kommunikation i riktigt bullriga miljöer samtidigt som de säkerställer högt skydd.

Det dynamiska hörselskyddet gör även att man har bra kontakt med omgivningen. Detta är en ofta bortglömd aspekt som ytterligare ökar säkerheten, särskilt på platser där det helt enkelt är farligt att bli allt för bortkopplad från omgivningens ljud. Vi rekommenderar definitivt Peltor WS Alert XP för alla som vill ha moderna hörselskydd som samtidigt är lika pålitliga som de traditionella alternativen.

Bästa pris hittar du hos:


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *