Test av Växthus. Vi jämför de populäraste valen

växthus bäst i test
4.4
(5)

Att bestämma att du vill ha ett växthus är en sak, att välja vilket växthus som passar dig är helt en annan!

Vi tagit har sammanställt en lista med de populäraste växthusen, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är du enklare kan bestämma dig för ett växthus.

Vi rekommenderar:

växthus bäst i test

Växthus Floria (Flera storlekar)

Växthus Vitavia (Flera storlekar)

Växthus standard Harmony

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Växthus Floria- Bäst i test

växthus bäst i test
växthus bäst i test

Ett klassiskt vackert växthus med dubbla takfönster, ett på varje sida av taket och med praktisk tvådörrarsingång.

Här finns praktiska utrymmen för odling av växter och plantor. Med hjälp av de öppningsbara fönsterna på taket kan du enkelt ventilera växthuset baserat på temperaturen samtidigt som både väggar och tak utrustats med en UV-skyddande transparent plastfilm. Tjockleken på polykarbonatglaset i väggar och fönster är på 4 mm. Det är kraftfullt jämfört med liknande modeller på marknaden. Många andra återförsäljare väljer att inte skriva ut tjockleken på växthusväggar och fönster, eftersom ett tunnare material är betydligt billigare, men också mindre tåligt. Det kommer medföra att livslängden på växthuset sjunker kraftigt och du kommer behöva ett nytt inom något år.

Växthuset är tillverkad av ett exceptionellt hållbart material då det är gjort för o vara stöt- och slagtåligt. Materialet kallas också för ”kanalplast” och används exempelvis till flygplansfönster och visir. Det hjälper även växthuset att hålla en jämn temperatur för bästa möjliga klimat åt dina växter. Materialet i övrigt såsom stomme och ramar är tillverkade i kraftfullt aluminium. Detta gör växthuset extra tåligt, speciellt för att klara av det svenska klimatet så som snöfall eller blås och regnväder.

Fördelar:

 • Finns i flera storlekar samt balkong och väggmonterade modeller
 • Rejält och hållbart
 • Kvalitativ

Nackdelar:

 • Ej tillverkat av glas

2. Växthus Vitavia – Toppbetyg

växthus bäst i test
växthus bäst i test

Vitavia är väldigt populära växthusmodeller som är vida älskad av svenska folket.

Växthuset finns i en uppsjö varianter med olika kvadratmeter och finns i obehandlad eller grön finish. Växthuset är tillverkat i kraftiga anodiserade aluminiumprofiler och är avsedd för hobbyodlaren som har lite högre krav. Till alla Vitavias växthus finns en speciell sockel att beställa, vilken ger en stabil bas åt växthuset. Sockeln ingår oftast inte (Men kom ihåg att beställa den). Många av Vitavias växthus går att få med antingen glas- eller polykarbonatfönster. Glaset är helt genomskinligt, väger mer och är mindre stryktåligt än polykarbonaten. Polykarbonaten är en transparent termoplast, inte helt genomskinlig. Den har exceptionell hållbarhet och bidrar till att bibehålla teperaturen i växthuset när det är kallt ute och att sänka temperaturen i växthuset när det är varmt ute.

Fördelar:

 • Finns i flera storlekar samt balkong och väggmonterade modeller
 • Prisvärda
 • Hög kvalitet

Nackdelar:

 • Hade gärna sett automatiska fönsteröppnare

3. Växthus Harmony- Mest prisvärd

växthus bäst i test
växthus bäst i test

Ett växthus med stora glasklara paneler som breddar användningsområdet från att enbart vara ett växthus till att om så önskas även kunna fungera som ett litet fristående uterum. 

Panelerna är tillverkade av ett i princip okrossbart polykarbonat som även skyddar mot skadlig uv-strålning samtidigt som de bidrar med god isoleringsförmåga. Basen är tillverkad av galvaniserat stål och profilerna av en lätt , stabil och motståndskraftig aluminium. Hela konstruktionen är ordentligt stryktålig och stabil och värnar för en lång hållbarhet. Växthuset har en integrerad vattenavrinning och ventilationsfönster.

Den största fördelen med Harmony är dock dess pris, vilket nästan är hälften mot vad många andra fabrikat har. Med hundratals positiva recensioner i ryggen och en ordentlig research känner vi oss bekväma att rekommendera det här växthuset som det mest prisvärda.

Fördelar:

 • Väldigt prisvärt
 • Stabilt och stryktåligt
 • Lättbyggt

Nackdelar:

 • En nackdel med plastglas är att de med tiden blir mörkare och släpper då in mindre ljus.

En jämförelse av återförsäljare:

www.gardenstore.se

Vårat Betyg:

 • Pris 8 av 10
 • Kvalitet: 10 av 10
 • Utbud 9 av 10

www.granngården.se

Vårat Betyg:

 • Pris 7 av 10
 • Kvalitet 10 av 10
 • Utbud 8 av 10

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Pris 10 av 10
 • Kvalitet 7 av 10
 • Utbud 7 av 10

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Pris 8 av 10
 • Kvalitet 8 av 10
 • Utbud 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa ett växthus kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa dessa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver ett växthus är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stora behov har du? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Både floria och vitavia är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Växthus bäst i test

Ju dyrare ett köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om växthus bäst i test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.4 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *