Bästa Klickgolvet – En översikt av kvalitativa golv

bästa klickgolvet 2020
4
(4)

Att bestämma att du vill ha ett klickgolv är en sak, att välja vilket klickgolv är helt en annan! Med en uppsjö olika modeller, prisbilder och butiker att leta bland kan letandet lätt bli överväldigande.

Därför har vi tagit fram en lista med de populäraste alternativen, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

det bästa klickgolvet 2020

Trägolv ek 3-stav lackad 14mm

bästa klickgolvet

Laminatgolv ek 3-stav matt 8mm

vilket klickgolv är bäst

Trägolv Ek 1-stav 19-mm

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Ek 3-stav lackad 14mm – Bäst i test

bästa klickgolvet

Ett väldigt populärt golv med varierande åldring och levande utseende. Varje planka är unik med naturliga och livliga färgnyanser. Olika längder av stavar, sunda kvistar samt medelstora och små spacklade kvistar förekommer.

Detta trägolv är en naturprodukt och färgförändras när de exponeras för normalt solljus. Som med alla naturprodukter av trä är dessa förändringar en helt normal företeelse och en del av trägolvens naturliga skönhet. Varje golvbräda är unik och kan innehålla träslagets naturliga färgvariationer med kvistar och ådringar. I sorteringen förekommer fyllda kvistöppningar och sprickor samt märgstrålar.

VarumärkeBarlinek
Pris per kvadratmeter 239:-
NyansHalvmörk
YtbehandlingLack
Golvmönster3-stav
Tjocklek 13mm

2. Laminatgolv ek 3-stav – Mest prisvärd

bästa klickgolvet

Klassisk och prisvärt laminatgolv i ljus och varm ek 3-stav. Golvet har en matt yta vilket ger en snygg finish och en behaglig känsla att gå på. Ek 3-stav är ett 8 mm tjockt och lättlagt laminatgolv med en bas av miljövänlig HDF.

Laminatgolv är fantastiskt prisvärda alternativ till vanliga trägolv och minst lika hållbara. Golvet har AC-klass 4 vilket gör det mycket tåligt för slitage i husets mest välbesökta utrymmen såväl som i medeltrafikerade allmänna lokaler, exempelvis mindre butiker och restauranger. AC står för Abrasion class där europeiska tillverkare klassificerar laminatgolv efter användningsområden. Resultatet baseras på golvets tålighet gällande bland annat slitage, slag, fläckar och värme.

VarumärkeMyFloor
Pris per kvadratmeter99,95:-
NyansHalvmörk
Golvmönster3-stav
KvalitetAC4/Klass 32
Tjocklek8mm

3. Trägolv Ek 1-stav 19-mm – Toppbetyg

bästa klickgolvet

Det här är ett exklusivt trägolv i ek från kvalitativa Kährs. Golvet är naturoljat, rökt, borstat och handskrapat med fasade kanter och träpluggar. Mycket rustik 1-stav/planka med stora kvistar och sprickor som ger golvet ett gammalt utseende. Ett premuim-golv som kommer få gäster att häpna.

Golvet har 0-2 träpluggar slumpmässigt spridda över varje bräda. Kährs trägolv från serien Supreme med tjocklek 15 mm har 30 års garanti. I paketen förekommer start/stoppbräda. Det här är ett golv med ett riktigt starkt uttryck, tillverkade av brädor med dramatiska sprickor och kraftfulla kvistar och med en mängd olika färgtoner.

VarumärkeKährs
Pris per kvadratmeter800
Tjocklek15mm
FärgTrä/Natur
NyansMörkt
Garanti30 år

En jämförelse av återförsäljare:

www.Byggmax.se

 • Pris: 9 av 10
 • Kvalitet: 8 av 10
 • Utbud: 7 av 10

www.Golvpoolen.se

 • Pris 7 av 10
 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 10 av 10

www.Beijerbygg.se

 • Pris 8 av 10
 • Kvalitet 7 av 10
 • Utbud 7 av 10

www.Bauhaus.se

 1. Pris 9 av 10
 2. Kvalitet 4 av 10
 3. Utbud 8 av 10

Att tänka på inför ditt köp

En viktig egenskap med klickgolv som lätt kan glömmas bort är dess slitstyrka. Något som testfakta har testat. Vi rekommenderar vi att du läser det i sin helhet inann du väljer ett speciellt fabrikat. Testet visar nämligen på stora kvalitetsskillnader mellan olika fabrikat.

testfakta har testat klickgolv

Gå till testfaktas test här.

Köpguide

Att köpa ett klickgolv kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver golva vara stryktåligt? Eller inneha andra egenskaper.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Det kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på-

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Kvaliten tycks skilja sig åt, oberoende av pris. Men det är heller inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska golv där ute. Vi rekommenderar starkt golven i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Garantiperioden kan vara allt ifrån 1 år upp till 50 år och talar om hur slittålig produkten förmodligen är. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns särskilda anvisningar med just det golvet.

Bästa klickgolvet

Ju dyrare golvet är, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Bästa klickgolvet idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och golvmaterial att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka egenskaper som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa klickgolvet. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *