Test av värmefläktar. Bäst i test 2021

table circular saw test
3.7
(6)

Med en värmefläkt har man alltid tillgång till värme när man behöver den som mest. Men vilken bör man egentligen välja?

För att göra det enkelt för dig att hitta en riktigt bra värmefläkt har vi tittat närmare på några av de populäraste på marknaden. Vi har sållat med hjälp av våra egna erfarenheter, andra personers omdömen och kommentarer samt produkternas egenskaper. På så sätt har vi valt ut de värmefläktar som vi anser representerar de bästa som finns tillgängliga. Det är vår högsta förhoppning att det kommer vara till hjälp när du själv väljer att skaffa värmefläkt.

Våra rekommendationer:

värmefläkt bäst i test

Hecht. Elektrisk värme.

värmefläkt bäst i test

Hecht. Värmefläkt.

värmefläkt bäst i test

Gardeney. Värmefläkt

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Hecht Elektrisk värme. – Bäst i test

värmefläkt test
värmefläkt bäst i test

Denna pelarvärmefläkt ger snabb värme och är enkel att använda tack vare såväl display som fjärrkontroll. Låg vikt och automatisk rotation gör att den är både enkel att plocka fram vid behov, och ser till att värmen sprids jämnt över hela rummet.

Vi slogs verkligen av hur smidig denna värmefläkts konstruktion är. Jämfört med många andra modell så ger den väldigt behaglig värmespridning, då den oscillerande fläkten sprider värmen över ett väldigt stort område. Detta ger även snabbare uppvärmning, och gör att den därför inte behöver vara igång lika länge som andra fläktar.

Det här är en värmefläkt som passar de flesta hushåll. Med fjärrkontrollen kan man styra den var man än befinner sig, och tack vare inbyggd timer så kan man även göra så att den automatiskt aktiverar sig vid de perioder som är så kallast. En både avancerad och smidig fläkt.

Fördelar:

 • Väldigt effektiv värmespridning.
 • Smidig fjärrkontroll.

Nackdelar:

 • Riskerar att välta om man har ett aktivt hushåll med småbarn.

2. Hecht Värmefläkt. – Toppbetyg

värmefläkt bäst i test
värmefläkt bäst i test

Portabel värmefläkt i robust metall. Lämplig för garage, förråd, husvagn eller liknade som ska värmas upp tillfälligt eller permanent.

Med möjligheten att aktivera ett läge på hela 3000 watt kan det anses som en väldigt kraftfull modell. Trots liten storlek så presterar den oerhört väl. Och därför är den ett bra val oavsett om man behöver extravärme eller vill driva bort fukt. Dessutom är fläkten är utrustad med ett stabilt handtag som gör den lätt att flytta.

Även om fläktens utförande för tankarna till en byggfläkt så är den ett riktigt bra val även för hemmet. Som en av de både stadigaste och mest effektiva fläktarna så är den ett pålitligt val. Och dess storlek gör att den också är enkel att förvara.

Fördelar:

 • Väldigt kraftfull effekt.
 • Tyst drift

Nackdelar:

 • Står oerhört stadigt.

3. Gardeney Värmefläkt – Bästa budgetval

värmefläkt bäst i test
värmefläkt bäst i test

Liten, smidig och traditionell bordsfläkt som snabbt och enkelt ger den mängd värme du behöver. Ett riktigt bra val för dig som behöver värma upp en begränsad yta, eller som vill ha en extra värmekälla för kyliga dagar.

Vill man ha en en så enkel värmefläkt som möjligt så är det svårt att inte välja den här minimodellen från Gardeney. Och även om den är riktigt liten så har den en effekt och värmespridning som helt klart kan mäta sig med både dyrare och kraftfullare modeller.

Det här är en bordsfläkt som vi rekommenderar för alla som vill ha en extrafläkt för sporadiska behov. Den nätta konstruktionen gör att den är väldigt enkel att förvara och kan därför plockas fram precis när man behöver den som mest. Låg vikt, hög effekt och riktigt bra pris är vad som kännetecknar den här värmefläkten.

Fördelar:

 • Väldigt liten och portabel.
 • Lättanvänd.
 • Anpassad för inomhusbruk
 • Lagom effekt

Nackdelar:

 • Inte så överdrivet effektfull värmespridning.
 • Endast för inomhusbruk

4. El-björn VF 31 – Klassiker

bäst i test värmefläkt
bäst i test värmefläkt

El-Björn VF 31 är en värmefläkt på 3,3kW med ett luftflöde på 250m³/tim och steglös termostat som styr värme och fläkt.

En klassiker och trogen modell på värmefläkt. El-björn har gjort sig kända för att tillverka värmefläktar som dels sprider värme otroligt bra och håller för evigt. De kanske lämpar sig absolut bäst i ouppvärmda lokaler eller på arbetsplatsen, det går självklart att använda den här i hemmet men då tror jag snarare att det finns mer anpassade och snyggare produkter till ett lägre pris.

En värmefläkt för stora behov och medelstora utrymmen. Kraftig fläktmotor med låg ljudvolym trots det stora luftflödet på 250m³/tim. Robust konstruktion och kan hängas på väggen med medföljande konsol. Den tål fuktiga utrymmen och är avsedd både för tillfällig och permanent användning.

Fördelar:

 • Robust och rejäl
 • Hög effekt
 • Håller för evigt…

Nackdelar:

 • Otymplig
 • Inte så snygg att ha hemma

5. ADAX VV9T – Populärt val

bästa värmefläkten
bästa värmefläkten

Adax VV9T är en värmefläkt med plåthölje och steglös termostat och tre effektlägen: 800/1200/2000 W.

Ett mycket populärt val kanske mest tack vare det jämförelsevis låga priset. Den här modellen fungerar perfekt som komplimentsvärme i bostaden, i husvagnen, garaget eller stugan. Kommer försedd med överhettningsskydd och 5 års garanti. Recensioner understryker bra värmespridning och tyst drift som en av de främsta fördelarna.

Ett populärt val bland många med stor effekt. Inte för proffesionellt bruk, detta ska anses vara en värmefläkt konstruerad främst för komplimentsvärme. Modellen är anpassad för att stå på golvet.

Fördelar:

 • Hög effekt
 • Tyst drift
 • Billig
 • 5 års garanti

Nackdelar:

 • Otymplig

Att tänka på inför ditt köp

Enkla och portabla värmefläktar är ett smidigt sätt att få snabb extravärme. Till skillnad från många värmeelement så är de direktverkande och ger därför märkbar värme i princip samma sekund som de sätts igång.

Att köpa en värmefläkt kan vara svårt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en svets är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj ett varumärke med god resume och bra recensioner.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Värmefläkt bäst i test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Vi hoppas att vi hjälpt dig på vägen till ett bättre val av värmefläkt. Och att du får en både smidig och kraftfull värmekälla som lever upp till dina förväntningar. Då det finns väldigt många modeller på marknaden så är det ofta svårt att veta vad som skiljer de olika värmefläktarna åt. Därför har vi försökt att presentera ett tvärsnitt av de olika alternativen.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Vi är som alltid väldigt glada över att du faktiskt tog dig tiden att läsa om värmefläkt bäst i test. Om du har haft nytta av det så känner vi att vi har lyckas. Och vi uppskattar verkligen om du klickar på någon av länkarna. I samband med köp så får vi nämligen en blygsam provision som hjälper oss att utveckla och förfina sajten! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.7 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *