Test av mangelmaskiner. Bäst i test.

bäst i test mangel
4.4
(14)

Med en mangel får man väldigt stor kontroll över tvätten och kan se till att även de allra finaste textiler blir helt skrynkelfria. Men vilken mangel är bäst?

På senare tid verkar det som att intresset för mangeln har på nytt väckts till liv. Men vilken bör man egentligen välja? Och vilka modeller lever upp till moderna förväntningar? Vi har tittat närmare på årets bästa mangelmaskiner för hemmabruk. Och vi hoppas att vårt test kommer att göra det enklare för dig att välja en bra mangel. Om vi lyckas så kommer du även att ha få en avsevärt mycket bättre översikt över marknaden för manglar.

Vi rekommenderar:

bästa mangeln

Cylinda BM 800

bäst i test mangel

Miele B 995 D

mangel test

Cylinda BM 600

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Cylinda BM 800 – Bäst i test

bäst i test mangel
bäst i test mangel

Kvalitetsmangeln CM 800 från Cylinda är definitiv vår favorit bland moderna mangelmaskiner. Den förenar brett mangelband med hög nivå av säkerhet och smidig inmatning. Helt klart en mangel värd att titta närmare på.

Det här är en bänkmangel som utan att kosta onödigt mycket ser till att alla textiler blir helt släta. Den är oerhört lättmatad och är tillräckligt bred för att ta hand om även de mest otympliga plagg. På mangeln finns även en avlastningsyta som gör det enkelt att arbeta med flera textiler samtidigt.

Som smidig men kraftfull mangel täcker den här de flesta hushålls behov. Oavsett om du är singel eller behöver ta hand om hela familjens tvätt så kommer du definitivt att kunna förlita dig på att CM 800 gör vad den utlovar.

Fördelar:

  • Väldigt bred arbetsyta.
  • Hög nivå av säkerhet.

Nackdelar:

  • Inga särskilda.
3.866 3 589:-
3.866 3 669:-
3.866 3 669:-

2. Miele B 995 D – Toppbetyg

bäst i test mangel
bäst i test mangel

En väldigt ergonomisk toppmodell som kombinerar beprövad konstruktion med innovativt utförande. Ett perfekt val för dig som vill använda din mangel väldigt ofta, eller som tröttnat på jobbiga arbetsställningar.

För oss så representerar Miele B 995 D på många sätt den moderna mangelmaskinen. Samtidigt som man direkt känner igen den typiska smidiga valsbaserade inmatningen så är den särskilt utformad för att vara både mer kraftfull och bekväm än övriga manglar. Främst då den går lika bra att använda i sittande ställning, som ståendes.

Det här är en mangel som vi rekommenderar för dig som manglar ofta och vill ha hög bekvämlighet i kombination med bra kapacitet. Trots att den kostar flera gånger så mycket som många andra modeller så är den värt priset.

Fördelar:

  • Går att att användas sittandes.
  • Smidig ångfunktion.

Nackdelar:

  • Väldigt kostsam.
17 199 16 339:-
17 199:-

3. Cylinda BM 600 – Bästa budgetval

bäst i test mangel
bäst i test mangel

En väldigt prisvärd mangel från Cylinda med bra kapacitet, hög säkerhet och smidig avlastningsyta. För dig som vill ha en pålitlig mangel utan att behöva betala mer än nödvändigt så är det här ditt val.

Om man vill sammanfatta BM600 så är det en mangel som gör vad den ska. Varken mer eller mindre. Även om man inte kan förvänta sig några särskilda funktioner så är den samtidigt tillräckligt smidig och enkel för att bara fungera. Jämfört med övriga manglar så är mangelytan däremot inte lika bred, vilket gör att du kanske för välja en annan modell om manglar stora plagg eller textiler.

Även om det här är vårt budgetval så är det en mangel som är tillräckligt bra för att leva upp till även riktigt höga krav. Så länge du är medveten om dess begränsningar så får du en oerhört pålitlig mangel som kommer ta hand om de flesta skrynklor.

Fördelar:

  • Väldigt prisvärd.
  • Lättanvänd och säker.

Nackdelar:

  • Inte lika bred mangelyta som övriga alternativ.
3 799:-
2 799:-
2 799:-

Att tänka på inför ditt köp

Att manglarna skulle göra återtåg var det nog ingen som riktigt förväntade sig. Men de har på kort tid blivit väldigt efterfrågade. Det är egentligen inte så konstigt då de jämfört med strykjärn är ett oerhört skonsamt sätt att få skrynkelfria plagg och textiler. Särskilt om man har mycket linnetextiler och annat känsligt material.

Även om det inte finns så överdrivet många manglar på marknaden så finns det tillräckligt många för att man ska behöva fundera noggrant över vilken som är bäst för en själv. Vi har valt ut tre av de bästa och mest pålitliga modellerna. Och är övertygade om att någon utav dem är rätt för för dig. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver den är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Både Miele och Cylinda är exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska produkter där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test mangel

Ju dyrare maskin, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Manglar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test (tigersågar). Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.4 / 5. Röster: 14

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *