Bäst i test duschmunstycken. Vilken är de bästa valen?

bäst i test duschmunstycke
4.5
(4)

Dagens duschmunstycken förenar lyx och flärd med energieffektivet och bidrar till att minska vattenkonsumptionen. Men att välja modell bland det till synes oändliga antalet produkter har nog aldrig varit svårare.

Vi har tagit oss an uppgiften att visa dig de populäraste duschmunstyckena, jämföra dem varandra och visa dig vägen till bästa priset. Oavsett om du gillar att duscha i prakt eller bidra till en bättre miljö finns ett duschhandtag för dig. Följ med oss på en resa genom de bästa duschmunsteckena och gör ett bättre val.

Våra rekommendationer:

Gustavsberg Square

bäst i test duschmunstycke

HansGrohe Raindance Jetair

bästa duschhandtaget

Demerxx Flexxi

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Gustavsberg Square – Bäst i test

bäst i test duschhandtag
bäst i test duschmunstycke

Gustavsberg square är en enkel, stilren och prisvärd handdusch med tre olika stråltyper.

Gustavsberg är en Svensk kvalitetsstämpel, genom att handla av dem garanteras du både en genomtänkt produkt och en som kommer hålla i många år framöver. Duschmunstycket är utrustad med antikalksystemet Easy Clean som gör att kalkavlagringar effektivt kan torkas bort. Utöver det har duschmunstycket 3 olika stråltyper de justeras enkelt via en knapp på sidan av handtaget. Kan kompletteras med duschslang och extra väggfäste. På den här modellen finns inte något vattenbesparande skydd, utan den låter dig istället njuta av fullt tryck i duschen och massagestrålar.

En enkel och prisvärd produkt från Gustavsberg, som gör var vad den ska utan krusiduller. Det finns mycket dyrare produkter, det finns billigare men vi tror inte det finns någon mer prisvärd produkt över tid.


2. HansGrohe Raindance Airjet – Premium

bäst i test duschmunstycke
bäst i test duschmunstycke

En härlig duschupplevelse genom det 150mm stora duschmunstycket.

Hansgrohe Raindance är utrustad med tre stråltyper som ger en härlig duschupplevelse genom det 150 mm stora duschmunstycket. Med Select-knappen skiftar du enkelt och smidigt mellan stråltyperna och njuter av dess olika förmånder. Utrustad med Select-knapp, antikalksystemet Quick Clean och vattenbesparingsfunktionen AirPower. Handdusch med konstruktion i två skal och en maximal flödesmängd (vid 3 bar): 16 l/minut. Finns i två utföranden 150mm och 120mm duschmunstycke.

Mjuka droppar eller uppfriskande massage? Med ett klick växlar du stråltyp och duschupplevelse. Det är den komfortabla användarfilosofin, som ligger bakom skapandet av HansGrohe Raindance Airjet. En produkt i det högre pris-intervallet som passar dig som vill relaxa i duschen..


3. Demerxx Flexxi – Bästa budgetval

bäst i test duschmunstycke
bäst i test duschmunstycke

Ett både prisvärt och kvalitativt duschmunstycke.

Här har du ett utav marknades absolut billigaste duschmunstycken och nej då räknar jag inte med alla duschhandtag tillverkade av plast som du kan köpa på Rusta och Basuhaus. Det här är ett duschhandtag med antikalksystem och 3 olika strålfunktioner. Som standard finns en flödesreglerare/sparinsats, så att du kan spara på vattenkonsumptionen. Med sparinsats ca: 7,3L/Min. Utan sparinsats ca: 15,1L/Min. Vid 3 bar. Du kan alltså välja att ta bort den eller inte.

Ett prisvärt duschmunstycke, mer än halva priset mot många andra minst lika bra produkter. Saknar flådiga detaljer men ibland är duschandet inte ett men för lyx utan snarare sätt att bli ren.


4. Tapwell DSO 14090 – Utmanare

bäst i test duschmunstycke
bäst i test duschmunstycke

En annorlunda modell på handdusch som uppskattas av många.

Är du en av dem som föredrar en smalare spridning av vattnet när du duschar kan den här typen vara precis vad du letar efter? Tapwell DSO 14090 är en pinnhanddusch som finns att köpa i färgerna krom/svart och mässing/svart. Fördelen är att trycket många gånger upplevs vara mycket högre p.ga. ett mindre antal hål och mindre öppning. På den här modellen finns inte heller någon form av miljöspar. Utöver det är rengöringen enkel. Ytan torkas av med en mjuk trasa och ljummet vatten och eventuellt med tvållösning. Ytan tål inte basiska, sura, kalklösande rengöringsmedel.

En annorlunda typ av handdusch, som uppskattas av många och av recensioner att döma finns det många som faktiskt föredrar den här modellen. Viken som är bäst, eller skönast låter vi vara osagt.


5. Hansgrohe Cromette – Utmanare

bäst i test duschmunstycke
bäst i test duschmunstycke

En väldigt populär massage-handdusch från HansGrohe.

Handdusch Hansgrohe Cromette 100 Vario har en enkel design och är väldigt prisvärd. Handduschen är utrustad med antikalksystemet Quick Clean samt fyra stycken stråltyper: Rain, normalstråle, schampostråle och massage. Det stora urvalet av strålar tillsammans med ett högt tryck gör helt plötsligt duschandet till ett nöje. Men oroa dig inte, till skillnad från HansGrohe´s jämförelsevis dyra sortiment tycker vi den här mycket väl är värd sitt pris.

Hållbar användning av vatten- och energi genom reducering av vattenflödet. EcoSmart kommer som standard och sänker vattenförbrukningen med upp till 60 procent.  Rengörigen sker enkelt tack vare Quick Clean. Alla Hansgrohes duschar har Quick Clean kalkskydd.


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa ett duschmunstycke kan vara svårt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver den, är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. HansGrohe, Gustavsberg och Tapwell är exempel på varumärken med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test duschmunstycke

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test duschmunstycke. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *