Tips för att välja rätt markis

välja rätt markis
3.3
(3)


Det här inlägget är i sammarbete med Lindhs Rollo.

Markiser kan förbättra både inhomhusklimatet och göra uteplatser mer välkommnande året runt. Oavsett om det handlar om en grillfest under sommaren eller om du bara vill njuta av en kopp kaffe en regnig morgon utan att bli dränkt, kommer markiserna att täcka dig.

Företagare, särskilt de som driver kaféer och restauranger, kan också ha stor nytta av att installera markiser i deras verksamhet. En uteservering är en stor attraktion för kunder, och markiser gör det möjligt att sitta utomhus oavsett väder. Markiser skyddar också dina fönsterramar och utemöbler från väder och vind, samtidigt som du fortfarande kan njuta av utsikten inomhus, till skillnad från persienner.

Här är några av de saker vi rekommenderar när du väljer markiser:

MATERIAL

Olika material kräver olika mängder underhåll och passar utseendet på vissa hem framför andra. De två vanligaste materialen är utomhusduk och aluminium: Utomhustyger finns i olika färger men kräver mer underhåll än aluminiumgardiner. Markiser i aluminium är robusta, men i allmänhet tillåter dem inte så mycket anpassning när det gäller design och färger.

VINKEL

Vinkeln på en markis är något som människor kan förbise men är faktiskt mycket viktigt för den övergripande prestandan. För fönster som vetter mot öster eller väster rekommenderas droppens storlek att vara 65-75% för optimal prestanda. För ett söderläge kan fönstret vara så lågt som 45-60% eftersom mindre täckning behövs på grund av solens vinkel. För ett söderläge kan fönstret vara så lågt som 45-60% eftersom mindre täckning behövs på grund av solens vinkel.

SIDOPANELER

Vissa människor kanske också vill ha den extra funktionen hos sidopaneler, vilket ändrar markisens arkitektoniska känsla och utseende. Dessa paneler kan också vara bra för att ge täckning från en annan Dessa paneler kan också vara bra för att ge täckning från en annan riktning om mer skugga eller skydd behövs.

STATIONÄRT, UTRÄCKBART ELLER FRISTÅNANDE

Typen av markis är också en mycket viktig punkt att tänka på. Rullbara och utdragbara markiser gör att du kan kontrollera markiserna, vilket innebär att du kan få maximalt naturligt solljus under vintern om du väljer det. Infällbara markiser är därför särskilt lämpliga för uteplatser eller däck, så att du kan justera det när det inte används. Med användning av motorer och omkopplare blir det lätt att dra in markisen. Särskilt avancerade modeller har automatiska sol- och vindsensorer, vilket innebär att du inte behöver tippa med det varje gång vädret förändras. Tänk dock på att utdragbara markiser i allmänhet inte är konstruerade för att motstå kraftiga regn, starka vindar eller snö. Om dåligt väder slår, dra tillbaka dina markiser så att de inte skadas. Fristående markiser används ofta för uteplatser, däck eller terrasser. De segmenterar effektivt ett utrymme, vilket är bra om du till exempel vill utse ett separat område till grillen. Företag älskar också fristående markiser, eftersom de kan användas för att fungera som en annons.

STORLEK

Storleken på dina markiser beror på dess syfte och den totala storleken på ditt utrymme. Ett litet förtält ser vackert ut som ett dekorativt stycke, medan en större markis ger större täckning och mer skugga till ditt utomhusutrymme.

STIL

Det finns en rad markiser för att matcha ditt hem eller ditt företags övergripande utseende. Några av de populära inkluderar traditionella med stängda eller öppna sidor, kupolstil, dubbel bar standard, vattenfall, kvart fat, gavel gångväg och halvcirkelformad entré. Tala med en arkitekt eller ett skugg- och persiennerföretag för att bestämma den bästa stilen för ditt hem eller företagets design.

FÄRG

Den grundläggande regeln för att välja färg är helt enkelt att tänka på vad som komplimangerar det totala utseendet på ditt hem eller företag. I allmänhet föredras ljusare färger eftersom de blockerar och reflekterar solljus och värme. Glöm inte att tänka på hur dina markiser kompletterar ditt interiör! Genom att välja kompletterande stilar och färger kan du skapa en vacker känsla av flöde mellan dina inomhus- och utomhusutrymmen.

Lindhs Rollo

Upptäck ett brett sortiment av högkvalitativa och måttanpassade markiser! Med flera olika markismodeller som ger dig möjlighet att njuta av skön skugga på din uteplats hela utesäsongen, få behaglig inomhustemperatur och skydda dina möbler och inredning med markiser mot solens starka strålar.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att du lärde dig något om att välja markis. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *