Vanliga fel och problem med gasspis

vanliga problem gasspis
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Italianbrands.

Även om de blir blivit mindre populära i svenska kök, föredrar många fortfarande gasspis eftersom de både är billigare att använda och ger utmärkt omedelbar värmekontroll. Det är kocken förstahandsval, och det finns också många saker som kan gå fel med dem, särskilt om de inte regelbundet underhålls, rengörs och underhålls.

Låt oss titta på några av de problem som vi stöter på oftast med gasspisar.

1. Gasugnsbrännaren tänds inte

Om detta inte händer finns det troligen en lös anslutning någonstans i styrmodulen eller så finns det ett fel med tändaren. Om brännarna inte tänds alls, även med en tändsticka, kan de vara blockerade med fett och skräp, det kan till och med vara ett hinder i gasledningen eller gastillförseln. Observera om detsamma gäller för alla gasbrännarna – om de inte tänds får de av någon anledning inte gas. Professionell utredning behövs. Gasapparater är farliga och bör endast repareras av behöriga.

2. Gasugnens temperatur fluktuerar

Om din gasspis inte värmer jämnt, inte når önskad temperatur eller upplever temperatursvängningar måste du ta reda på varför. Det kan vara så att temperaturgivaren / termostaten inte fungerar ordentligt eller har flyttats och påverkar dess förmåga att mäta temperaturen exakt. Om termostaten är defekt måste den kalibreras om eller bytas ut.

4. Rök från spisen

Med rätta bör du vara orolig om rök böljer från din gasspis. Inte bara kommer röken vara skrämmande, men det kommer också att påverka andningen och eventuellt vara en förmarkör till en brand.

Om spisen är helt ny kan det hända att lite rök är normalt när den slås på först . Om inte är det troligtvis antingen matrester som har tappats eller stänk av fett som förbränns och till och med kan ta eld. Lösningen är att rengöra manuellt – helst med naturliga rengöringsmedel istället för kemikalier.

5. Gas lukt

Om du upptäcker lukten av gas som kommer från din gasspis när som helst, oavsett om den används eller inte, tveka inte att stänga av gasförsörjningen omedelbart vid källan, ventilera huset och ring professionell hjälp. Detta kan vara en mycket farlig situation. Ett gasläckage kan orsaka obehagliga symtom hos människor och husdjur, och det finns risk för att en gnista orsakar brand eller explosion. Ett gasläckage kan orsakas av saker som skador på bränsleledningen, en defekt kontakt eller slitna tätningar.

Behöver du köpa ny gasspis?

Vi rekommenderar att du köper kvalitetsprodukter som kommer att hålla i många år framför en billigare prislapp. Kika på bland annat Nostalgie gasspis, Eller gå in på Italianbrands hemsida för att kika på andra modeller.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något de vanligaste problemen med gasspisar. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *