Vad kostar en snickare per timme?

vad kostar en snickare
4.5
(2)

Det kostar vanligtvis mellan 400-700kr per timme för att anlita en snickare. Ju mer avancerat jobbet är, desto mer kostar det. Kostnadsfaktorer inkluderar: arbets- och materialkostnad, typ av jobb, avstånd och jobbets komplexitet. I vissa fall kan det vara smartare att ta betalt per projekt, snarare än per timme. I slutändan bör du prata med minst tre entreprenörer och fråga hur mycket ditt projekt kommer att kosta.

Vad kostar en snickare?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja.

Vad påverkar den totala kostnaden för en snickare?

Utöver snickarens timpris kommer den totala kostnaden för snickeritjänster att bero på projekttyp, om du levererar materialet eller inte och hur lång tid det tar. Vissa entreprenörer kan också ta ut en extra avgift för att täcka restid och transportkostnader. Byggmaterial påverkar också kostnaden. Om du redan har köpt trä, hårdvara och andra material som behövs för ett jobb, kommer det totala priset att sjunka. Om inte kan du be snickaren att köpa den åt dig. Detta kommer att läggas till din slutfaktura. Att använda exklusiva eller dyrare träslag som valnöt eller mahogny ökar den totala kostnaden för jobbet. Den som behöver resa till en arbetsplats kan ta ut en avgift för att täcka sin restid och transportkostnader. Även snickarens lön, och hur snittlöner ser ut där du bor kommer indirekt att påverka vad snickaren debiterar.

Genomsnittliga snickarpriser

  • Genomsnittlig kostnad 500kr per timme
  • Hög kostnad 1000kr per timme
  • Låg kostnad $300kr per timme

Göra det själv kontra hyra en snickare

Det finns en handfull jobb som du kan göra själv, beroende på din kompetensnivå och de verktyg som finns tillgängliga för dig. Erfarna gör-det-självare gör allt från skräddarsydda bord till uppgraderingar av trädgården. Ibland kan du få jobbet gjort på en budget med bara lite hjälp. Till exempel kan en hantverkare nära dig hjälpa till med mindre projekt, som att bygga en bänk eller bygga ett enkelt förvaringsskåp. Att anlita en hantverkare kostar. Det finns dock många jobb du inte bör prova själv. Beroende på projektet så kan det vara bra med professionell kunskap om regler, licenser och säkerhetsprocedurer. För arbete som är avgörande för ditt hems strukturella integritet bör du alltid anlita en expert.

det här inlägget är i sammarbete med facket.se

Vad behöver jag veta innan för att anlita en snickare?

Innan du anlitar en snickare, använd dessa tips: Betala aldrig mer än 50 % i förskott för tjänster. Det kommer att bidra till att dina arbetare kommer tillbaka för att avsluta jobbet. Betala heller inte hela 100 % förrän du är nöjd med jobbet. Läs recensioner och titta på bilder av tidigare projekt. Innan du anlitar en entreprenör för att hjälpa till med ditt snickeriarbete, se till att läsa recensioner från deras tidigare kunder och kontrollera deras referenser. Be om en uppskattning. Innan entreprenören sätter igång, be om en uppskattning av hur mycket du kommer att betala. Det här är också ett bra tillfälle att be om alternativ för att skära ner på det totala priset, som att använda en annan typ av trä eller minska på anpassade funktioner.


Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick reda på vad kostar en snickare per timme. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *