Renovera husbil – 5 tips inför renoveringen

renovera husbil
4.5
(2)

Roliga och enkla gör-det-själv-lösningar för att renovera din husbils interiör.

Att renovera din husbil kan kännas som en svår uppgift. Men bli inte överväldigad! Det finns många enkla och prisvärda lösningar för att få din husbil att se ut och kännas som en miljon dollar. Att renovera ditt resefordon behöver inte bli ett komplicerat eller tidskrävande projekt. Oavsett om du har haft din husbil eller husbil i flera år och är sugen på en ombyggnad, eller om du nyligen har köpt en begagnad rigg, kolla in följande tips och förslag för att förvandla din husbils interiör till en elegant och modern fristad på hjul.

Uppdatera eller byt ut din tapet

Många husbilsägare från 1990-talet till början av 2000-talet vet att tapetvalen från den eran inte alltid var attraktiva. (Om du äger en husbil med den klassiska babyblå eller blommiga tapeten vet du vad vi pratar om.) Lyckligtvis är det en ganska enkel uppgift att ta bort tapeter. Vi föreslår att du skaffar en spackelspade och någon sorts oljebaserad lösning som löser upp tapeter. Spraya på tapeten och låt det dra över natten. Sedan, på morgonen, ta din spackelspade och ta bort sektionerna, bit för bit. När det är färdigt kommer din husbil att vara som en ny duk som du kan anpassa och uppdatera. Om du vill applicera nyare, modernare tapeter föreslår vi att du köper ”förlimmade” tapeter eftersom detta är en av de enklaste lösningarna. Innan du applicerar, och glöm inte se till att dina väggytor är helt rena och torra.

Måla om

Att måla om din husbil kan vara en av de mer tidskrävande renoveringsuppgifterna, men det är otroligt hur bra det kan se ut när det är färdigt. Neutrala färger som vitt, beige och grått kan bidra till att skapa en känsla av mer utrymme i ditt fordons lilla interiör. Ljusa färger kan också se bra ut, överväg att använda dem för accentväggar och skåp för att ge din husbil ett unikt utseende, utan att överväldiga utrymmet. Innan du målar, förbered dina ytor. Använd sandpapper för att ge skåpen och väggarna en ordentlig omgång. Att köpa eller hyra en bärbar elektrisk slipmaskin är ett enkelt sätt att uppnå rätt finish. Efter slipning av ytorna, rengör dina skåp och innerväggar noggrant. Använd en rengöringslösning som TSP (trinatriumfosfat) för att säkerställa att din yta är redo för målning. Applicera sedan färg antingen för hand eller med en sprutpistol.

Förnya eller byt ut kökskakel

Moderna kakelplattor eller rena texturer i lantlig stil kan vara det som förvandlar din husbil. Precis som med tapeter föreslår vi att du köper en enkel ”peel and stick” från vilken större järnaffär som helst eller hittar dem online. Dessa är prisvärda, bara att klistra på och de ser fantastiska ut.

det här inlägget är i sammarbete med husvagnsexpo

Byt ut ditt golv

Att byta golv på din husbil kan låta komplicerat, men det är inte så illa om du tar det steg-för-steg – och det färdiga projektet kan vara otroligt! Vissa husbilar från 1900-talet till början av 2000-talet kan ha golv som ser tråkiga ut. Att lägga in en matta i din husbil kan vara enkelt, billigt och ge en enorm förbättring. Matta är helt enkelt det enklaste sättet att lägga nya golv. Det kan göras på så lite som en timme. 1

Uppdatera dina bänkskivor

Eftersom de flesta husbilar inte har mycket utrymme på bänkskivan är det billigare att byta ut detta område än du kanske tror. Om tanken på att ta bort befintliga bänkskivor och ersätta dem med nya är överväldigande, överväg att måla dem.

Uppdatera möblerna

Förändringar av möbler kan ta din husbil från att kännas gammal till modern. Om din befintliga soffa är i ganska bra form, överväg att lägga till ett sofföverdrag. Att köpa en futon är ett annat bra sätt att uppdatera din soffa. Byt ut gamla, uppslitna bord med nyare lätta. Butiker som Living Spaces och IKEA har ofta prisvärda, mindre delar som fungerar perfekt för resefordon. Att lägga till textur och färg till ditt fordon med kuddar och täcken är enkla förbättringar som kan räcka långt. Häng lätta tavelramar eller väggdekor för att ge ditt fordon en mer hemtrevlig känsla. Att uppdatera din husbil kan vara hur snabbt, enkelt och prisvärt du vill. Många begagnade husbilar kan köpas till ett bra pris och – med några enkla ändringar – kommer de att se ut och kännas som nya.

Köpa ny husbil

Om du är en av dem som hellre köper nytt. Då rekommenderar vi att du kikar på husvagnsexpo som ett av Sveriges ledande husbils- och husvagnsföretag.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att du lärde dig något om att renovera husbil. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *