Vad kostar det att renovera tvättstugan?

kostnad renovera tvättstuga
3.8
(4)

Förvänta dig att betala mellan 20 000 upp till 120 000 tusen kr , eller 60 000 kr i genomsnitt, för att bygga om en tvättstuga med nytt golv, färg, vitvaror och förvaring. Priserna varierar beroende på hur stor din tvättstuga är och hur omfattande renoveringen samt hur komplicerat arbetet kommer att bli.

Vad kostar det att renovera din tvättstuga`

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja.

Kostnad renovera tvättstuga

  • I genomsnitt: 60 000 kr
  • Högt 140 000 kr
  • Lågt 20 000kr

Bestäm hur mycket du är villig att spendera när du börjar planera och håll den siffran i fokus när du tittar på olika material och utformar rummets layout. Börja med de största utgifterna, som apparater, bänkskivor och golv, för att se till att dessa viktiga funktioner gör det till din budget. När du väl har tagit med de viktigaste priserna kan du spendera extra pengar på att få rummet att se snyggt ut och lägga till extra funktioner, som att köpa ny färg och få tillgång till rummet med personliga detaljer.

Kostnad för att flytta tvättstugan på övervåningen

Prisena kan nå så högt som 140 000 kronor för att flytta din tvättstuga till övervåningen, beroende på rumsstorlek och kvalitet på de material du väljer. Din rörmokare kommer att behöva dra nya rör, installera kranar och inte minst installera ett avloppsrör för att ansluta din tvättmaskin och torktumlare. En elektriker måste också dra nya kablar plus uttag för apparaterna. Därefter kan det behövas en snickare för att anpassa utrymmet med bekväma nya golv plus skåp och bänkskivor för att organisera och få det att se snyggt ut.

Lägga till tvättstuga i källaren eller garaget

En tvättstuga i källaren är förvisso smidigare när du väljer att bygga en tvättstugna. Men du kan fotfarande behöva göra om golvet, lägga färg på väggarna och lägga till skåp och bänkskivor förutom de grundläggande anslutningarna.

Bestäm vad du ska göra själv och leja bort

Du kan antagligen göra en del av renoveringsarbetet själv, men var realistisk om dina förmågor. Se till att du vet vad du gör innan du dyker in. Om du slår ner väggar är det förmodligen bäst att inte prova det själv. Om du installerar eller flyttar VVS och el, anställ definitivt en professionell.

ArbeteGöra det självLeja bort
RivningX
VVS-arbetenX
Lägga golvX(X)
Bygga skåp / BänkskivaX(X)
Installera vitvarorX(X)
El-arbetenX
Måla omX

Om du bestämmer dig för att arbetet är utanför din kapacitet kan det vara bar att ha dessa följande tre saker i åtanke när du anställer en entreprenör:

  • Lär känna entreprenören genom att göra en bakgrundskontroll som går utöver bara recensioner och licenskontroller. Att ha en licens garanterar inte kvalitetsarbete eller etiska affärsmetoder. Fråga om de har utfört arbete som liknar ditt, och leta efter klagomål, rättegångar och misslyckanden för att få en bättre bild av deras verksamhet.
  • Undersök statens lagar om utbetalningar och godtagbara betalningsplaner och betala aldrig kontant eller en stor summa pengar på förhand.
  • Skydda dig mot ”överraskningsfakturor” som inte ingår i ditt skriftliga avtal. Kräv alltid en skriftlig ändringsorder som båda parter godkänner, undertecknar och läggs till projektets totala kostnad.
vad kostar det att renovera tvättstugan
vad kostar det att renovera tvättstugan

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar det att flytta en tvättmaskin eller torktumlare in i garaget?

Du betalar mellan 10 000 och 50 000kr för att helt enkelt flytta apparaterna. Priset kommer i de flesta fall täcka installationen av tvätt / torktumlare, avloppsledning, installation av torktumlare och uttag. Att lägga till golv, bänkskivor och skåp kommer att öka priset avsevärt.

Hur mycket kostar installationen av tvättmaskinens avlopp?

Är avloppet redan framdraget bör inte installationen kosta dig särskilt mycket. Men finns det inte något avlopp i rummet kan det här lägga till avsevärt på priset.

Hur mycket värde tillför en tvättstuga?

En nyrenoverad tvättstuga erbjuder en avkastning om 67% till 78%. Du kommer förvisso inte att förverkliga dessa vinster om du inte väljer att sälja huset direkt. När du använder rummet ökar slitaget och dess avkastning över tid.

Vad är en tvättstugas genomsnittliga storlek?

En genomsnittlig tvättstuga är 35 kvadratmeter.

Hur mycket kostar det att tvätta hemma?

Varje tvätt som du gör hemma kostar drygt 10kr. Detta inkluderar:

  • 2-3kr för tvättmedel och sköljmedel
  • 50öre för vatten
  • 1-3kr för tvättmaskinens el
  • 1,50-3kr för torktumlarens el

Vad kostar det att renovera din tvättstuga`

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja.

Hur mycket el använder en tvättmaskin och torktumlare?

För varje 45 minuters belastning kan tvättmaskiner använda 2,8 kilowattimmar el, medan torktumlare är närmare 3,3 kilowattimmar. Att sänka dina apparater minskar deras energianvändning och minskar tvättkostnaden hemma. Den kortare cykeln får kanske inte dina kläder så rena som du kanske gillar, så använd endast på lätt nedsmutsade kläder vid behov.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om renovera tvättstuga kostnad. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *