Vad kostar det att rengöra taket?

vad kostar det att rengöra tak
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med H20 takvätt.

Taktvätt, precis som andra takprojekt, är ett omfattande projekt. När du anlitar en professionell taktvättare, räkna med att spendera mellan 3000kr upp till 10 000kr . Hur stort är ditt tak? Vilket material är ditt tak gjort av? Dessa faktorer och andra kommer att avgöra din vad priset i slutänden landar på för dig.

Genomsnittliga priser:

  • Genomsnittlig kostnad: 6000kr
  • Lågt pris: 3000kr
  • Högt pris: 10 000kr

Vad kostar det att rengöra ditt tak?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja

Vad kostar det att rengöra taket?

Ju större taket är, desto längre tid tar det att rengöra, och desto mer blir du skyldig att betala. Andra kostnadsfaktorer kan vara olike typer av tak, vilken typ av rengöring det behöver, hur många våningar ditt hus är och hur högt det är från marken. Om du vill ha en tydligare uppfattning om hur priset kommer att se ut för just din fastighet måste du ta hänsyn till all denna information, inte bara storleken på taket. Vi kommer att gå in i detalj på dessa extra kostnadsfaktorer nu.

Olika typer av tak

Det finns mer än ett sätt att rengöra ett tak, och varje metod har olika kostnader. Det bästa sättet att rengöra ditt tak beror på materialet och vilken typ av beläggning du behöver. Till exempel kommer ett plåttak att behöva en annan typ av rengöring än shingel. Och ett tak med ett tjockt lager av lav eller mossa kommer att ha andra behov än ett med bara smuts, löv och annat löst skräp. Så, vilka är dina alternativ? Vi går igenom några av de vanligaste metoderna för takrengöring.

Rengöringsmetoder:

  • Kemisk tvätt
  • Högtryckstvätt
  • Lågtryckstvätt
  • Mjuk tvätt

Kemisk tvätt

Om ditt taks huvudsakliga problem är mossa, alger eller lavar, kan en kemisk tvätt vara det mest effektiva och prisvärda alternativet för dig. Kemikalierna kommer att döda levande utväxter. Kemiska tvättar involverar inte en ström av vatten under tryck, vilket kan vara både ett för- och en nackdel. Det intensiva trycket kan skada vissa takmaterial, men kemiska tvättar är skonsamma nog för i stort sett alla tak. Å andra sidan, utan det trycket, kommer du sannolikt inte att ta bort löv, kvistar eller fastklädd smuts.

Högtryckstvätt

Det här kräver inget mer än en vanlig högtryckstvätt och är billigare än vissa mer komplicerade metoder. Dessutom spränger den kraftfulla strömmen bort all slags smuts och ingrott. Men kraft är ett tveeggat svärd. Högtrycksströmmen kan skada hela eller delar av taket. Så, en standard högtryckstvätt är inte en bra idé för tak med asfaltshingel, skiffershingel, trätak eller någon form av plattor. Regelbunden högtryckstvätt kommer inte heller att vara ett alternativ för tak med mossuppbyggnad eftersom det inte gör någonting för att döda mossan.

Lågtryckstvätt

Tänk på lågtryckstvätt som det lyckliga mediet mellan en kemisk tvätt och en högtryckstvätt. Lågtryckstvätt är mindre intensiv än vanlig krafttvätt, vilket gör den skonsam nog för vissa shingeltak men ändå kraftfull nog för att ta bort skräp. Denna rengöringsmetod innehåller också skonsamma kemikalier för att döda mossa och annan levande tillväxt.

Mjuk tvätt

Mjuk tvätt liknar lågtryckstvätt genom att den kombinerar tryckvatten och kemikalier. Mjuk tvätt använder en jämn skonsam ström av vatten och specialiserade kemiska blandningar (oftast inklusive blekmedel) som tar bort alger, mossa, mögel, bakterier och vissa fläckar.


Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick en uppfattning om bevattningsystem hemma. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *