Måla om poolen invändigt – Steg för steg

måla pool
4.8
(4)

Din pools idylliska utseende – tropisk blå eller skimrande vit – kan ha bleknat. Så länge vattnet är i gott skick är orsaken till detta snurriga utseende poolens finish på sidorna och botten. Pooler utsätts ständigt för UV-strålar, klorerat vatten och användaraktivitet. Så det är inte konstigt att den genomsnittliga poolfärgen håller i ungefär fyra till fem år.

Återskapa gamla tider med bara en burk färg. Du kan måla din pool på ungefär en dag eller två. Som med nästan alla andra typer av målningsarbete är hemligheten bakom vackra, långvariga resultat förberedelser. Om du tömmer och rengör poolen ordentligt bör själva färgappliceringen gå ganska snabbt.

Den bästa poolfärgen

En av de bästa färgtyperna du kan använda till en pool är poolfärg. Eftersom den endast är designad för pooler, anpassar den sig till poolernas behov. Den expanderar och drar ihop sig; det är tufft; det motstår mögel, mögel och svamp; och det påverkas inte av poolkemikalier. Poolfärg fungerar bra på nya, omålade poolytor. Den är också idealisk för att måla över befintlig färg eftersom den nya och gamla färgen smälter samman.

Hur mycket poolfärg behövs?

Köp 10 liter för 30 kvadratmeter , beroende på tillverkarens specifikationer. Kom ihåg att två lager kommer att behövas när du beräknar hur mycket färg som behövs. Använd denna formel för att avgöra hur mycket färg din pool kräver:

 1. Multiplicera poolens läng x bredd x2
 2. Multiplicera poolens längd x genomsnittliga djup x4
 3. Multiplicera poolens bredd x genomsnittliga djup x 4
 4. Lägg ihop summan från steg 1 till 3
 5. Runda det slutliga numret från steg 4 till närmaste liter – det här är hur många liter färg du behöver köpa

Rekommenderade förhållanden för att måla en pool

Undvik att måla din pool i direkt solljus och regn. Av denna anledning är det bäst att måla på morgonen. på regnfria dagar. Ytan måste vara helt torr. Måla inte heller om du räknar med nederbörd inom en dag eller två.

I sammarbete med poolgiganten - måla pool
Måla pool

Vad du behöver Utrustning / Verktyg

 • Målarverktyg, roller, pensel.
 • Rengöringsborste /nylonborste
 • Dränkbar pump
 • Utloppsslang
 • Färgskrapa
 • Presenning eller plastplåt

Alla material kan du köpa hos exempelvis poolgiganten.

Måla pool – Steg för steg

01. Dränera pool Planera i god tid. Att tömma poolen är en lång process. Beroende på poolens storlek kan det ta så lång tid som 16 timmar.

02. Skubba Under tiden som poolen töms, använd poolborsten för att skrubba poolens sidor. Skrubba nedåt och låt skräpet falla ner i det rinnande poolvattnet. Den dränkbara pumpen kommer att tömma en del av detta skräp, men förvänta dig att städa upp mycket av det för hand i slutet.

03. Skrapa färg När poolen är torr, inspektera väggarna och botten för att se om färgen flagnar eller lossnar. Använd en färgskrapa och ta bort flagnande färg.

04. Rengör poolen Sopa upp skräp från botten. Rengör poolen med det ett avfettnings-/rengöringsmedel och skrubba med hjälp av rengöringsborsten. Spola sidorna med färskvatten och pumpa ut vattnet. Gör en slutstädning med en dammsugare. Låt poolen torka ordentligt.

05. Förbered för målning Fäst presenning eller plast runt poolstegar, runt avlopp, upp till trappsteg eller områden som kommer att målas i en annan färg.

06. Applicera tunna lager. Applicera den poolfärgen genom att rulla den uppifrån och ned. Använd inte en tjock påstrykning . Applicera istället två tunna lager. Förtunna inte färgen. Arbeta snabbt och i små ytor.

07. Låt färgen härda Poolfärg härdar genom avdunstning, liksom vattenbaserade färger. Denna lösningsmedelsbaserade färg kan ta upp till 7 dagar att härda helt innan du kan fylla poolen med vatten igen. Att rikta stora fläktar för att ventilera poolen kommer att påskynda torkningsprocessen.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste hoppas att du fick lära dig lite mer om att måla pool. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi att du kikar här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *