Vad kostar det att installera ett digitalt dörrlås?

hur mycket kostar ett digitalt lås
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med allaprodukter.se

Vanligtvis kostar det mellan 3 och 5 000 kr att installera en nyckellös dör i ditt hem. I detta pris ingår att köpa det nyckellösa låset och att få det installerat av en hantverkare eller låssmed.

Vad kostar det att installera ett digitalt dörrlås?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja

Kostnaden för ett nyckellöst lås varierar från 1000 kr till över 3000 kr plus kostnaden för att få det installerat om du inte gör det själv. Viktiga faktorer för detta hemsäkerhetsprojekt är kostnaden för låset, och det finns ett brett utbud av typer, funktioner och priser, plus installationsavgifter om du betalar för att få jobbet gjort. Dörrens skick spelar också roll. Att arbeta med en entrédörr som redan har ett lås på plats blir mycket lättare, så att installera ett nyckellöst dörrlås kommer att kosta mindre.

Hantverkare kommer att debitera husägaren mellan 500 – 1000kr per varje dörr eller smart lås de installerar.

  • Genomsnittlig gör-det-själv-kostnad 1000 -2500kr
  • Genomsnittlig hantverkare kostnad 1750 – 5000kr
  • Typiskt kostnadsgenomsnitt 3500 kr

Översikt över nyckellösa dörrlås

Digitala lås eller nyckellösa dörrlåssystem är ett utmärkt alternativ till den gamla vanliga lås-och-nyckelmetoden. Med framstegen inom teknik och uppdaterade säkerhetsåtgärder har det aldrig varit enklare att hålla ditt hem tryggt och säkert. I grund och botten ersätter ett nyckellöst dörrlås behovet av att ha en nyckel för att öppna och stänga, även om vissa har ett nyckelalternativ om du glömmer koden. Vissa husägare kombinerar att lägga till ett smart lås med förstärkning av entrédörrar och ramar eller installation av en säkrare garageport för en definitiv uppgradering av säkerheten. Det finns många olika typer av lås som är nyckellösa för husägaren att överväga. De varierar i pris, kapacitet och installation. Följande är några olika typer av nyckelfria dörrlås och en liten förklaring av varje dörrsäkerhetsalternativ

Knappsats – Den här typen av lås har helt enkelt en knappsats som husägaren kan programmera med ett fyrsiffrigt lösenord.

RFID-låssystem – Den här typen av lås kommer med ett chip som du kan ”vifta” över sensorn på låset. Den kan också ha en knappsats som kan programmeras av husägaren.

RFID nyckellösa låssystem kallas även radiofrekvensidentifieringsanordningar.

WiFi Dörrlås – Nyckellösa lås som använder WiFi är kopplade till ditt hems WiFi-system. Du kommer åt via en app på din telefon eller via en dator. Alexa och Siri kan också kopplas ihop med ett WiFi-lås.

Andra typer av lås är Bluetooth, biometriska och z-wave dörrlås. Dessa kräver ingen nyckel och kan kopplas till en smartphone eller dator.

Olika kostnadsfaktorer

Det finns bara några få faktorer som kommer att påverka kostnaden för ditt projekt.

Vem installerar det nyckellösa dörrlåset – Om du installerar det nyckellösa dörrlåset kommer kostnaden att inkludera låset och eventuella verktyg du behöver köpa för arbetet. En hantverkare, låssmed eller licensierad elektriker kommer att debitera allt från 500 – 1000kr per timme för sitt arbete, plus eventuella materialkostnader, med minst en timme debiterad.

Åtkomst – Om entrédörren redan är uppställd med en låskolv på plats kommer det att vara mycket snabbare och enklare att installera det nyckellösa dörrlåssystemet. Dörrar utan låsanordning måste borras eller på annat sätt ändras för att få det nyckellösa låset, vilket innebär en högre arbetskostnad.

Funktioner – Nyckellöst låskostnad påverkas av både låsets prestandaegenskaper – enkel knappsats kontra WiFi eller biometrisk, till exempel – och estetiken och finishen på låset.

Antal nyckellösa dörrlås – Uppenbarligen är fler lås lika med högre totalkostnad. Vissa hemförbättringsbutiker kommer att sälja paketpris med mer än ett nyckellöst dörrlås som i allmänhet kommer att spara husägaren pengar. Och installatörer tar vanligtvis mindre betalt för det andra och ytterligare lås än när de bara installerar ett. Var du bor – Priserna för själva nyckellösa dörrlåset är standard. Men kostnaden för att anlita en licensierad entreprenör eller elektriker för att installera det nyckellösa dörrlåset varierar med levnadskostnaderna i ditt område.


Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick en uppfattning om vad kostar det att installera ett digitalt dörrlås? Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

1 reaktion på ”Vad kostar det att installera ett digitalt dörrlås?”

  1. Kristina Grebelius

    Jag vill installera ett kodlås i mun sommarstuga i Åsa, Kungsbacka kommun. Vad kostar det? Med vänlig hälsning, Kristina Grebelius

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *