Vad kostar det att flytta ett kök?

vad kostar det att flytta kök
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Pipers flytthjälp

Kostnaden för att flytta ett kök är cirka 20 – 50 000 kr eller mer. Det totala beloppet beror på typ av kök, komplexitet och kvalitet på arbetet, köksstorlek, tillstånd, ledningar, VVS, el, väggar, golv, bänkar, skåp och till och med drag och knoppar. Det är bäst om du sätter en realistisk budget för din köksrenovering och jobbar mot det. Ta hänsyn till kostnaden för att anställa en köksdesigner om du behöver en.

Vad kostar det att flytta ditt kök?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja!

Det är mycket viktigt att du redan vid designstadiet bestämmer dig för de funktioner och tillbehör du kan tänkas vilja ha i ditt nya kök. Det är mycket lättare att lägga in saker när det byggs, inte efteråt. Du kanske också vill mäta avståndet mellan den nya köksplatsen från din matsal eller familjerum för bekvämlighetens skull.

Här är en checklista för att flytta ditt kök

Se till att det nya utrymmet kan rymma köksdesignen du har i åtanke. Kontrollera om VVS-arbeten lätt kan installeras i det nya området. Tänk på att flytt av diskhon beror på hur diskbänkens avlopp positioneras. Ett köksavlopp måste ha en ventil annars kommer vattnet inte att kunna röra sig fritt. Se till att avlopp liksom vattenledningar, kan nå ditt nya kök. Kontrollera om det nya utrymmet har tillräckligt med eluttag för dina apparater som ugnar, spishällar, diskmaskiner, spiskåpor, etc. Se till att det finns tillräckligt med plats för din köksö (om du önskar en), bänkskivor och skåp.

Vilka är de viktigaste stegen för att flytta ett kök?

När du bestämmer dig för att gå vidare, börja med planeringen. När det kommer till köksflytt är planering absolut nödvändigt. Du bör ta hand om allt i förväg, inklusive licenser, material och schemaläggning. Anledningen är att när man väl börjar ska allt vara under kontroll och arbetet ska hålla sig på rätt spår. Om din köksrenovering innebär att du tar bort en vägg behöver du ett bygglov. Denna typ av tillstånd är dyrare och kräver ett antal dagar för godkännande. Om du ska flytta en vägg och göra el- och VVS-arbeten skulle du behöva alla arbetsrelaterade tillstånd tillsammans med din fullständiga planlösning. Om du är osäker på vilka tillstånd som behövs är det bästa alternativet att anlita licensierade entreprenörer. De kommer att känna till de exakta kraven. Pipers är en proffesionell flyttfirma i vasastan, Stockholm och kan hjälpa dig med din flytt. Att flytta ett kök är faktiskt ett mycket komplicerat och kostsamt jobb.

Renovera det gamla köksutrymmet:

När du väl bestämmer dig för att riva upp ditt befintliga kök kan du inte lämna det som det är. Du måste tänka på att reparera de skadade väggarna, byta ut golvet, byta armaturer, måla om och så vidare. Allt detta kommer att kosta dig. Tanken är att göra om området till ett bruksområde och utnyttja det på bästa möjliga sätt. 7


Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick en uppfattning om vad kostar det att flytta ett kök. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *