Undvik dessa 5 misstagen med badtunna, spa och jacuzzi.

0
(0)
Undvik dessa 5 misstagen med badtunna, spa och jacuzzi.
5 Misstag att undvika med badtunna, spa och jacuzzi

De vanligaste misstagen med badtunna, spa och jacuzzi

I många år har inköp och installation av en lyxig badtunna, spa eller jacuzzi varit ett mycket populärt sätt att lägga till njutning i hemmet. Oavsett om du skapar en spa-upplevelse i badrummet eller ställer bubbelbadet utomhus för ett lugn tillflyktsort, är dessa lyxiga bad ett utmärkt sätt att slappna av efter en hård dag.

Med dagens högt automatiserade modeller är det lättare och roligare att äga bubbelbad, spa eller jacuzzi än någonsin tidigare. Att välja och installera din nya investering är dock inte utan potentiella fel. Tyvärr är dessa misstag enkla att göra och kan kosta dig mycket pengar. Lyckligtvis är de också extremt lätta att undvika. Allt du behöver göra är att ha lite eftertanke innan ditt köp. I den här artikeln granskar vi de vanligaste misstag som Svenska husägare gör när de köper, installerar och sköter om en badtunna, spa eller jacuzzi. Vi ger dig också sätt att undvika dessa misstag, vilket sparar tid, huvudvärk och i slutändan en massa pengar.

Misstag 1. Funktioner och Storlek

Det är lätt, när man står inför ett svimlande utbud av alternativ i en butik, att bli förvirrad över vad du faktiskt behöver. Många husägare gör misstaget när det handlar att överväga var och hur ofta badet ska användas. De väljer helt enkelt den modell som de mest attraheras av på försäljningsgolvet. Tänk på hur ditt nya bad ska användas. Kommer badet att användas regelbundet, eller kommer det vara en speciell behandling? Om ditt bad installeras utomhus nära ditt däck eller uteplats, planerar du att använda den som en samlingsplats under fester, eller kommer det att vara strikt för hushållsbruk?

Dessa överväganden kommer att gå långt för att hjälpa dig att bestämma vilken storlek på badet du behöver, liksom vilka funktioner du faktiskt kommer att använda och vilka som helt enkelt är dyra dekorationer. Ljus funktion är ett bra exempel. Om du planerar att ta del av poolpartier som slutar med ett avkopplande dopp , ja, då kanske undervattens ljusutställning är något som kommer att ge dig mycket njutning, vilket gör det värt extrakostnaden. På samma sätt är det svårt att passa en hel grupp människor till ett litet bad, vilket gör en större modell mer förnuftig.

Välj en modell som passar era behov och önskemål (det är en lyxvara) men för att undvika att slösa bort pengar på funktioner som aldrig kommer att användas så kan det vara bra att tänka i banor likt dessa.

Misstag 2. Installation

När det gäller installering av en badtunna så är absolut inte ett område där du vill klippa hörn. Dessa objekt kombinerar VVS och el, två områden du helt enkelt inte vill röra med med på egen hand. Faktum är att det kan leda till brist på försäkringsskydd och höga böter, för att inte tala om risken för allvarliga skador och skador på ditt hem. Hyr en professionell för att installera din nya badtunna. Efter att ha betalat för ett sådant lyxigt föremål, är det ingen mening att det ska kosta dig ännu mer pengar genom att betala för reparationer på eventuella skador. Spela det säkert och anlita någon med rätt licenser och gott om erfarenhet.

Misstag 3. – Ta hänsyn till ditt privatliv

Om du placerar badtunnan utomhus, kommer du förmodligen vilja investera i någon typ av skärmskydd. Många husägare gör misstaget att ignorera det här, bara för att finna sig själva ut-tittade när deras granne plötsligt står i fönstret. Det finns många olika skärmskydd och snygga sådana också. Du kan upprätta enkla blomsterskydd på sidorna av badkaret som möter närliggande hus. Med tiden växer växter som upp och över denna typ av staket som ett riktigt vacker naturskydd. Under tiden kommer skyddet i sig att ge tillräcklig integritet.

Vissa husägare väljer att skapa en helt naturlig integritetsskärm med snabbväxande, täta träd. Och det kommer antagligen se bra ut, var bara medveten om att det kommer ta några år för att även de snabbast växande träden växer sig tillräckligt höga. På den dyrare änden kan du lägga upp ett synligt staket runt ditt nya badkar. Låt dina behov och din budget vara din guide.

Misstag 4. Ignorera energieffektiva varumärken

Många husägare gör misstaget att köpa en äldre modell som suger mycket mer energi än sina moderna kusiner. När du shoppar för ett nytt bad, oavsett om det är i butik eller online, leta efter energieffektiva modeller först. I de flesta fall erbjuder de precis samma lyxfunktioner som mer ineffektiva badkar. Att välja energieffektiva bad är en underbar investering, vilket ger upphov till deras initiala kostnader genom att spara dig mycket på dina räkningar på vägen. Om du försöker leva en livsstil som är friskare för miljön, försöker spara på räkningar eller försöker att göra båda, gör inte misstaget att ignorera dessa effektiva badkar. De kommer att betala på många sätt, och du kommer aldrig märka någon skillnad i njutning eller kvalitet.

badtunna jacuzzi utomhus
Badtunna utomhus

Misstag 5. Dåligt underhåll

När du har investerat i en badtunna, spa eller jacuzzi, gör inte det skrämmande vanliga misstaget att försumma grundläggande vård och underhåll. Alltför många husägare inser inte vad som behöver göras för att ordentligt ta hand om ett bad. Hur som helst kommer detta misstag att kosta dig på flera sätt. Inte bara kan felaktigt underhåll orsaka att badkaret fungerar sämre och därför drar mer ström än vad som borde, men om du ignorerar grundläggande rengöringsuppgifter, kommer du inte ens vilja bada!

Rengöringsmedel

Rengöring är den mest grundläggande underhållsuppgiften. Vi rekommenderar att du kollar med tillverkaren för att se vilka rengöringsmedel som är säkra att använda på ditt nya bad – vissa kemikalier är för hårda för vissa material och kan bokstavligen äta bort materialet. Med tiden kan detta leda till katastrofala läckor som inte bara är enorma problem, men eftersom el är inblandad kan det också vara extremt farligt.

Filter och jetstrålar

Att inte rengöra filter och jets är ett annat vanligt misstag som snabbt kan göra ett vackert nytt badkar till en oren (och osäker) plats att spendera tid på. Varje modell är annorlunda, och ditt badkar kommer med ett häfte som beskriver hur du rengör jets, filter och andra specialfunktioner. Du behöver byta filtren på vissa modeller, och på andra modeller räcker det skölja. Rengör regelbundet, beroende på hur ofta ditt bad används.

Kemikalier

Utomhusbadkar använder ofta kemikalier för att hålla vattnet säkert och fritt från insekter. Stående vatten är som en öppen inbjudan för insekter. Leta efter insektsmedel som är organiska i naturen; ingen vill bada i ett badkar full av bekämpningsmedel. Det vanligaste är klor som är mindre skadligt för naturen och bör blandas enligt tillverkarens anvisningar.

Överdrag

Att hålla din utomhus bad täckt är en annan del av rutinunderhållet som ofta ignoreras. Dessa omslag är utformade för att hålla löv och annat skräp ur badkaret. Om skräp kommer in i badets inre delar, är de mer än bara en irritation. Om de dras in pumpar och annat kan de orsaka skador och andra problem som kräver professionell uppmärksamhet. Täck ditt badkar efter varje användning för att enkelt undvika det.

Tack för att du läste. Hoppas att du inte gör dessa misstagen nu!

Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *