Vad ska man göra när tvätten luktar surt?

tvätten luktar surt
0
(0)

Tvätten luktar surt. Du älskar vanligtvis hur gott tvätten luktar, men om kläderna kommer ut ur din tvättmaskin med en mindre än våren färsk doft, finns det ett problem. Den goda nyheten är att det troligen är lika enkelt som att ge din tvättmaskin en god rengöring.

Regelbunden rengöring av maskinens packningar och dispensrar, genom att använda sin självrengöringscykel och ge den en chans att lufttorka kan förhindra att en sur och möglig doft utvecklas i maskinen.

Om en obehaglig lukt kvarstår på dina färska kläder och sängkläder även efter att du har rengjort tvättmaskinen, kan du ta bort dem med några enkla steg.

tvätten luktar surt
Vad ska man göra när tvätten luktar surt?

Orsaker till illaluktande tvätt

Den vanligaste orsaken till surt luktande kläder är att du lämnat dem otvättade för länge eller liggande i tvättmaskinen för länge. Detta är särskilt viktigt när det handlar om fuktiga handdukar eller svettiga träningskläder; bakterier börjar växa inom några timmar och lämnar en intensiv lukt. Det kan också bero på överbelastade maskiner. Att placera för många plagg i en last gör att din tvättmaskin överbelastas, vilket inte tillåter tvättmedel eller kläder att röra sig tillräckligt. Som ett resultat missas vissa fläckar och spill och rengöringsmedel sitter på kläderna. Skölj dem i mindre mängder med en kopp ättika. Använd den hetaste inställningen som är säker för de tyger du tvättar.

Tvättmaskiner med hög effektivitet är särskilt benägna att bygga mögel, även om du rengör och underhåller maskinen regelbundet. För att hjälpa till att bekämpa problemet, undvik att använda för mycket tvättmedel, låt dörren och tvättmedelsfacken vara öppen när den inte används och kör regelbundet ett tomt program. Om du har kämpat med lukten under någon längre tid kanske du vill ringa en serviceman för att se om det är i ett område du inte kan nå.

Ta bort den sura lukten från dina kläder

Steg 1
Tvätta de surluktande kläderna i små mängder. Överfylld tvättmaskin kommer att förhindra att den tvättar kläderna ordentligt.

Steg 2
Ställ tvättmaskinen på det hetaste programmet som är säkert för tyget. Läs alltid skötselinstruktionerna på klädetiketterna för att förhindra att materialet förstörs.

Steg 3
Tillsätt 1/2 kopp bakpulver till ditt vanliga tvättmedel. Bakpulver absorberar den sura lukten. Häll två koppar vinäger i tvättmaskinen under sköljcykeln.

Steg 4
Tvätta kläderna igen med bara ditt vanliga tvättmedel.

Steg 5
Placera tvätten i torktumlaren eller häng kläderna för att torka. Hängning av tvätten gör att luften cirkulerar, vilket hjälper till att ta bort eventuella lukter. Om du använder en torktumlare, ställ in den på den hetaste inställningen som materialet tål. Torka kläderna helt.

Vill du göra det enkelt?

tvätten luktar surt
Rengörinstablett för tvättmaskinen

Rengöringstablett som håller maskinen fri från missfärgningar och dålig lukt. Rengör rör, trumma och filter. Ökar maskinens livslängd och ger renare tvätt. 2-pack.

  •  Fräscha upp tvättmaskinen och få renare tvätt.
  •  Förläng maskinens livslängd.
  •  2-pack.

Pris 59,90


Tack för att du läste.

Som alltid, tack för att du läste. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *