Renovera sovrummet. 20 enkla ideer, som inte kostar skjortan.

renovera sovrummet
4
(2)

Dessa enkla och budgetvänliga tips kommer att få dig att bli inspirerad att börja renovera ditt sovrum.

Oavsett om du just flyttade till ett nytt hus eller bara är trött på din gamla estetik, är ett avkopplande och vackert sovrum inom räckhåll. Vi lovar att du inte behöver spendera tusentals kr eller för mycket tid på att skapa ett vackert nytt utrymme. Här delar vi med oss av 20 enkla tips och tricks för att göra ditt sovrum fint att kolla på igen.

1.Var lite vågad.

Gör ett avtryck utan för mycket engagemang med tapeter. När du är trött på utseendet, byt bara ut det med ett annat mönster eller färg.

Gå till avdelningen för tapeter här.

2. Blanda varma och svala färger.

Färghjulet kan fortfarande vara praktiskt utanför bild-lektionerna i skolan. Motsatta färger som blå och gul / orange spelar bra tillsammans. Blått får rummet att känna sig lugnt och avslappnat medan gult erbjuder en känsla av glädje.

3. Erbjud sittplatser. (Utöver sängen)

Visst, din säng är den viktigaste punkten i rummet, men en bänk i slutet av sängen eller en lässtol i hörnet hjälper till att få utrymme att känna sig mer som en helhet.

4. Lägg till färgklickar

lägg till färg till ditt sovrum
renovera sovrum

Håll gråa sovrum från att se trötta ut med en djärv kudde eller tavla. Var inte rädd att lägga till lite färg och ha kul till ett annars lugnt och dystert utrymme.

5. Häng en spegel eller två.

Dina ögon lurar inte dig: speglar gör att alla rum ser större ut genom att reflektera ljus. En spegel som huvudgavel eller till och med lutad mot väggen hjälper ett litet rum att känna sig mer rymligt.

6. Håll dig till ett färgschema.

Det är svårt att dekorera när din färgpalett är överallt. Välj några djärva färger att fokusera på (som grönt och lila) och ett par enkla neutrala (som vitt och beige) för att balansera de ljusare valen.

7. Prova en tvåtonig vägg.

renovera sovrum

Gör en dramatisk förändring med bara ett par burkar färg och lite målartejp. Gå med en mörkare färg på den nedre halvan av väggen och spara en nyans några nyanser ljusare för den övre delen för att dra ögat uppåt.

8. Möblera om efter tycke

Vem säger att din säng inte kan vara framför ditt fönster eller att din byrå inte kan fungera som en nattduksbord? Kasta ut de gamla reglerna och hitta ett arrangemang som fungerar för dig. Den bästa? Det är helt gratis!

9. Byt ut handtagen

Byt ut gamla lådhandtag och drag med dekorativa, nya, fina handtag. Detta trick med låg ansträngning tillför personlighet och stil till icke-beskrivande eller billiga möbler.

10. Sätt upp en sänggavel.

renovera sovrummet
renovera sovrum

En sänggavel gör att även den enklaste sängen ser frodig och elegant ut. Du kan till och med skapa en rolig målad version med en väggstencil-huvudgavel.

11. Skapa en gallerivägg

Skapa en gallerivägg för att få lite personlighet till ditt utrymme. Blanda och matcha dina favoritmålningar, fotograferingar, ordstäver och väggdekor för en look som är unikt din.

12. Gör om hörnet till en läshörna

Allt som krävs är en mysig stol, en stående lampa och en ny bok för att få hörnet i ditt sovrum att känna sig som ett helt nytt utrymme.

13. Lägg till en matta.

tips och ideer sovrum

Att lägga till ett ordentligt stort matta får ett rum att se större ut och dras ihop, även ovanpå mattor. Var noga med att välja en som är tillräckligt stor för att sticka under sängen och minst en annan möbel.

14. Lägg till en bänk.

Ingenting höjer ett sovrum snabbare än en bänk i slutet av sängen. Överväg att välja vävda bambu- och naturliga material som erbjuder förvaring, bonussitplatser och naturlig struktur i utrymmet.

15. Ändra om i dina fönster

Lägg till en ”wow” känsla i dina fönster med nya gardiner. Till och med nya bindningar eller detaljer kan klä upp befintliga paneler.

sovrum inspiration
renovera sovrum

16. Få rummet att ”leva”

Växter ger oss syre och hjälper till att filtrera luften. Om tummen är långt ifrån grön börjar du med att köpa växtermed lågt underhåll som plast, spindelväxter och sansevieria.

17. Matcha inte för mycket.

Det är frestande att köpa ”grisen i säcken”, men ingenting är mer bedövande och opersonligt än att ha allt i ett rum från samma kollektion. Rum med olika färger och mönster har mest personlighet.

18. Lägg till en ljuskrona?

ljusstake i sovrummet

Att lägga till en okonventionell ljusarmatur drar ögat uppåt (får rummet att känna sig större) och förvandlar ett annars säkert rum till ett glamoröst utrymme.

19. Ta med något vintage.

Att ändra ytbehandlingen på en befintlig gammal möbel är en liten investering som kommer att betala sig över lång tid när det gäller designen i ditt rum.

20. Lägg till färska blommor.

Du kommer bli förvånad över vilken skillnad färska pioner kan göra på ditt nattduksbord. Detta är särskilt viktigt om du har ett neutralt sovrum. Lägg bara till färgglada blommor varje vecka för att hålla det livlig.

Känner du för att sätta igång? Vi önskar dig lycka till!


Tack för att du läste.

Som alltid, tack för att du läste. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *