Torktumlare stannar hela tiden

torktumlare stannar hela tiden
2.5
(11)

Vi vet hur frusterande det kan vara! Att din torktumlare stannar hela tiden innan tvätten blivit torr, särskilt när du inte vet vad som orsakar problemet.

Men var lugn, att känna till de vanligaste orsakerna kan hjälpa till att felsöka problemet. I de flesta fall involverar problemet endast mindre reparationer och kanske utan att du behöver köpa reservdelar.

Felsök din torktumlare

Följ dessa stegen och kontrollera din tortumlare eftersom för varje specifik punkt kan vara anledningen till att dina kläder förblir blöta och maskinen inte fungerar som den ska.

Läs vidare..

Torktumlare stannar hela tiden
Torktumlare stannar hela tiden

1. Igensatt ventilation

Om din torktumlare stannar hela tiden kan det bero på igensatt ventilation. Då maskinen lätt överhettas och löser ut den termiska säkringen av säkerhetsskäl.

Gör så här: Rensa maskinen ifrån ludd och damm, kontrollera även ventilationsröret och rengör vid behov. Rengör alltid torktumlarna efter varje tvättbelastning.

2. Lös eller defekt sladd

En lös eller trasig nätsladd kan påverka torktumlarens förmåga.

Gör så här: Kontrollera sladden och se till att sladden sitter ordentligt i uttaget. Om ledningar visar tecken på skador eller verkar missfärgad, är det troligt att sladden behöver bytas ut, eftersom det kan påverka maskinens strömtillförsel.

3. Sliten dörrbrytare

De flesta torktumlare är utrustade med ett dörrlås som håller dörren stängd. Brytaren fungerar som en säkerhetsfunktion. Den berättar för torktumlaren att stänga av när dörren öppnas och förhindrar att vi skadas av den roterande trumman. Problemet som kan uppstå är när tvätten trycker mot dörren och av en händelse öppnar dörrbrytaren. Då stänger maskinen av som en säkerhetsfunktion.

Gör så här: Kontrollera spärren för att se till att den fungerar korrekt. Om den glappar eller inte låser ordentligt måste den bytas ut.

4. Tillräcklig strömtillförsel?

En torktumlare som stannar halvvägs genom eller nära slutet av en cykel pekar ofta på ett problem, ett elektriskt problem och inte nödvändigtvis med själva torktumlaren. Det kan vara så att maskinen blivit äldre och den behöver mer kraft för att köra. Det kan i sin tur lösa ut säkringen som annars kanske aldrig har gått.

Gör så här: Kör torktumlaren i cirka 15 minuter och stäng sedan av den. Ta ut säkringarna och känn på dem för att avgöra om de är varma vid beröring, särskilt i deras ändar. Om de är varma är det troligt att de smälter säkringslänken i motsats till att blåsa helt. Kontakta en elektriker för att kolla på problemet.

Har du provat allt?

Ibland är det så av ålder eller kanske ren otur? Att maskinen går sönder, att det elektriska styrkortet i torktumlaren av någon outgrundlig anledning helt enkelt väljer att inte fungera.

Notera att: Livslängden för torktumlare är cirka 10-12 år.

Om din torktumlare är yngre än så rekommenderar vi dig att beställa en vitvarutekniker för service, det är det mest kostnadseffektiva Gå till DORUNNER och skicka en förfrågan gratis. Du kommer maximalt att få 5 offerter, och du är inte bunden att acceptera någon. 

Om din torktumlare är äldre än så rekommenderar vi dig att köpa en ny. Det är helt enkelt det mest kostnadseffektiva eftersom du inte vill att maskinen inom kort ska gå sönder igen. Gå till WHITEAWAY och använd koden ”WA40” för att spara 30% på ditt nästa köp.

Hoppas att det löser sig!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.5 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

2 reaktioner på ”Torktumlare stannar hela tiden”

  1. Skitsnack med överhettas, maskinen skall bli varm för torka kläder, innan har den inte gjort såhär varför den gör så här vet jag inte vad jag ska göra.
    Kläderna är väldigt varma men de är blöta.

  2. I 90% av fallen beror det på igensatt ventilation som i sin tur slår ut den termiska säkringen i torktumlaren. Men jag räknar med att du testat att grundligt rengöra din torktumlare.

    Prova att köra en tom maskin och se ifall den stannar. Stannar den är det troligen något mer komplicerat som hänt din maskin. Då rekommenderar jag en tekniker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *