Hur du gör naturligt hemmagjort tvättmedel

Tvätta utan tvättmedel
4
(8)

Det har hänt de flesta av oss. Du har slut på rena underkläder och du upptäcker att tvättmedlet är slut. Och naturligtvis är det mitt på natten eller så kan du bara inte komma till en butik.

Du blir kanske förvånad över att höra detta, men du kan tvätta utan tvättmedel. Chansen är stor att du redan har allt som krävs hemma.

Låt oss leda dig genom några av de bästa tvättmedelsalternativen du kan använda för att tvätta dina kläder. Med dessa alternativ kan du fortsätta tvätta även när tvättmedlet är slut.

Tvätta utan tvättmedel
Tvätta utan tvättmedel

Lär dig att tvätta utan tvättmedel

Det stämmer att tvättmedel behövs. Men du kan fortfarande lyckas få din tvätt ren utan att använda det. Så vad gör du när du får slut på din flaska med tvättmedel och har massor av tvätt som måste göras idag?

Dessa alternativ är så bra. De är också helt säkra att använda på dina kläder. Låt oss avslöja de hemliga ingredienserna som du kan använda:

Bikarbonat

Många av er kanske inte vet detta, men bikarbonat anses vara ett effektivt alternativ. Med bara 1 fjärdedel av en kopp kan du tvätta en hel maskin. Eftersom detta är ett dyrt alternativ, bör det endast användas när behovet uppstår eller som en tillfällig ersättning. Men om du vill använda bikarbonat som ett långsiktigt alternativ kan du enkelt göra ditt hemlagade tvättmedel med det.

Vinäger

Vinäger tillverkas genom en destilleringsprocess där ämnet fermenteras utanför alkoholstadiet. Syran som finns i vinäger är känd för att sin effekt mot fläckar och smuts. Det är av denna anledning som vinäger anses vara det perfekta alternativet. För att ta bort envisa fläckar. Lägg till 1/4 kopp vinäger i tvättmedelsfacket i tvätten. Du kan också använda vinäger som mjukgörare.

Diskmedel

Det här är inget skämt, men du kan använda diskmedel som ett alternativ. Men gör det inte till en vana. Diskmedel gör mer skum än ditt tvättmedel. Bara en tesked med diskmedel kan göra underverk. Du kan också lägga till 1/4 kopp vit destillerad vinäger för extra reningskraft.

Vodka

Om du letar efter det perfekta alternativet att fräscha din tvätt kan du använda vodka. Det kan vara ett dyrt alternativ, men det är mycket effektivt. Allt du behöver göra är att göra är att lägga till 1 del vatten och 1 del vodka. Den etylalkohol som finns i vodka hjälper till att ta bort all dålig lukt och desinficerar även dina kläder.

Gör ditt eget hemlagade tvättmedel

Visste du att tvättmedel innehåller skadliga kemikalier som kan orsaka hudproblem? Inte bara det, men det är också skadligt för miljön. Det mesta som finns tillgängligt där ute innehåller skadliga kemikalier som bör undvikas. För de flesta av oss tycks användningen av det vara ett oundvikligt alternativ. Men tänk om du kunde göra ditt egna hemlagade tvättmedel fritt från kemikalier? Visst låter det intressant, eller hur?

Här är vad du behöver:

  • 1 eller 2 tvålstångar
  • 5 dl bikarbonat
  • 10 droppar eterisk olja eller citron
  • Vatten

Hur gör man den?

  • Riv tvålen med ett rivjärn.
  • Koka upp en liter vattenoch lägg till den rivna tvålen. Låt detta koka på låg värme medan du rör om.
  • I en annan behållare tillsätter du bikarbonat. Häll det kokade vattnet över bikarbonatet och blanda ordentligt tills allt har lösts upp.
  • Du kan sedan, om du vill, lägga till någon form av olja för att ge lite doft till ditt tvättmedel.
  • Förvara i en vattenflaska eller tomma tvättmedelsbehållare med en varningsetikett. Skaka ordentligt innan varje tvätt för att blanda ingredienserna.

Läs mer om att göra eget tvättmedel här.

Fördelarna med att använda alternativ

Du behöver inte slösa bort pengar på dyra kommersiella tvättmedel. De flesta av alternativen är prisvärda och kan användas som ett effektivt tvättmedel. Under nödsituationer kan du använda dessa alternativ och rädda dagen. Du kan också undvika användning av kemiskt laddade tvättmedel som kan irritera din hud. Hemmagjord en är fri från kemikalier, och därför är den säker att använda.

Efter att ha gått igenom ovanstående är en sak tydlig. Du behöver aldrig oroa dig för att tvätta kläderna utan tvättmedel. Du kan antingen använda dessa alternativ eller göra din egna hemlagade. Var och en av dessa alternativ är utmärkta tvättmedel. Detta betyder att du kan få samma resultat även utan att använda tvättmedel.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 8

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *