Test av Toalettstolar. Bäst i test 2021

bäst i test toalettstol
4.5
(10)

Det sägs att man spenderar drygt 10 minuter om dagen på toaletten. Av den enkla anledningen är det kanske inte så konstigt att toalettstolen faktiskt är en central del av våra liv. Att vara lite särskilt noggrann gällande vilken stol man faktiskt köper kan göra oerhört stor skillnad.

Vi har tittat närmare på några av de bästa toalettstolarna och valt ut våra favoriter för dig som vill ha det bästa, det mest prisvärda och det som inte kostar mer än det måste.

En modern toalettstol har väldigt många funktioner som underlättar renhållning och ser till att spolningseffekten är så hög som möjligt utan att bli onödigt resursslösande. Men med ett väldigt stort antal modeller att välja mellan så kan det vara svårt att hitta ett alternativ som både är inom ens egen budget, och samtidigt håller hög kvalitet.

Vi rekommenderar:

bäst i test toalettstol

Gustavsberg Estetic 8300

vilken toalettstol är bäst

IDO Glow Rimfree

toalettstol test

IFÖ Sign 6860

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Gustavsberg Estetic 8300 – Bäst i test

bäst i test toalettstol
toalettstol test

Svenska Gustavsberg har under många års tid levererat riktigt kvalitativa toalettstolar. På senare tid har deras utbud av avancerade modeller vuxit. Och nu har de ett flertal modeller som tar det bästa från traditionella toalettstolar och förenar med moderna tekniska lösningar.

Vad som kännetecknar Estetic 8300 är att det är en modern toalettstol som bygger på gamla principer. Det innebär att man får en beprövad modell med riktigt lång hållbarhet och om det mot förmodan skulle gå söndare finns lätttillgängliga reservdelar. För att inte nämna en sits som stänger sig mjukt, helt justerbar mängd spolvatten och en riktigt bekväm sitthöjd. Därför är detta vårt givna val, om man vill ha något pålitligt som samtidigt ger många valmöjligheter.

Toalettstolen har helt och hållet ytbehandlats i särskilt sanitetsporslin. Det gör att det inte finns några springor där bakterier kan tränga igenom, och att den är lätt att hålla ren. Justerbar dubbelspolning och tyst vattenpåfyllning gör användandet till en allt igenom smidig upplevelse.

Tycker du att kvalitet och bekvämlighet är värt att spendera pengar på så är det här definitiv vår främsta rekommendation. Toalettstolen håller den höga kvalitetsnivå som man har kommit att förvänta sig av Gustavsberg. Och tack vare en enkel stilren design blir den ett praktiskt och hygieniskt val.

Fördelar:

 • Kvalitativ, hållbar
 • Stilren, lätt att hålla ren
 • Justerbar miljövänlig spolning
 • Lätttillgängliga reservdelar

Nackdelar:

 • Svårare installation, går ej att skruva. Kräver limning.
Bästa pris hittar du hos:

2. IDO Glow Rimfree – Toppbetyg

toalettstol test
toalettstol test

En smidig golvstående toalettstol som säkerställer väldigt hög nivå av hygien. Utan att bli onödigt krånglig så är den ett perfekt val för dig som uppskattar både stil och funktion. Tack vare dolda lås och avsaknad av spolkant saknar den sorts springor som annars ofta samlar smuts.

Är man ute efter en toalettstol som är riktigt snygg samtidigt som den är lätt att städa och är riktigt resurssnål så är IDO Glow Rimfree rätt val. Med ett flertal praktiska funktioner så som dolt lås, justerbar dubbelspolning och särskilt smutsavvisande finish så är den alltid ett bra val. Tack vare hög nivå av finess så blir den ett väldigt prisvärt alternativ.

Precis som många andra premiumstolar så är IDO Glow Rimfree ytbehandling med ett smutsavvisande lager. Detta gör att man inte behöver städa toaletten lika ofta, och ändå kan förvänta sig skinande rent. Om du tycker att andra stolar ofta blir onödigt smutsiga är det här därför en toalettstol som är värd en närmare titt.

Vill du ha en prisvärd toalettstol med hög kvalitet kan det här vara för dig. En väldigt hygienisk stol som trots att den är relativt sett krånglig att montera, då den kräver limning, så är resultatet definitivt värt besväret. På det stora hela är det en av de mest prisvärda toalettstolarna som finns att tillgå.

Fördelar:

 • Dolt lås
 • Särskilt smutsavvisande ytbehandling
 • Välkänt fabrikat – Kvalitet
 • Väldigt hygienisk

Nackdelar:

 • Något svårmonterad, kräver limning
 • Kan vara svårt att hitta reservdelar
Bästa pris hittar du hos:

3. IFÖ Sign 6860 – Mest prisvärd

toalettstol test
toalettstol test

Det här är en pålitlig och prisvärd stol som gör vad den ska. Utan att kompromissa med kvalitet är det här en av de billigaste toalettstolarna på marknaden.

Om du gillar traditionella toalettstolar där fokus ligger på bekvämlighet och funktion så kan du inte gå fel med IFÖ Sign 6860. För även om den bibehållit allt det enkla som vi förknippart med toalettstolar så erbjuder den samtidigt många smidiga funktioner som annars bara finns hos avsevärt mycket dyrare produkter.

Även om den är lite krånglig att montera då den måste limmas så blir resultatet en väldigt prisvärd och lättskött stol. Samtidigt som den är billig har den många av de praktiska sanitetsfunktioner som man annars bara hittar hos dyrare modeller. Därför rekommenderar vi IFÖ Sign 6860 för dig som vill ha en pålitlig toalettstol som samtidigt är riktigt smidig.

På många sätt är det här en modern klassiker bland toalettstolar. Genom att förena det pålitliga från dåtidens toalettstolar med moderna egenskaper så som doftfack och särskild ytbehandling är den både tillförlitlig och modernt smidig.

Fördelar:

 • Välkänt fabrikat
 • Lätttillgängliga reservdelar
 • Prisvärd – Lågt pris

Nackdelar:

 • Något omständlig att rengöra
Bästa pris hittar du hos:

4. Toastol Compact – Bästa budgetval

bäst i test toalettstol
bäst i test toastol

En oerhört prisvärd golvstående toalett, utan uppenbara brister i kvalitet

Toalettstol Compact är en golvmodell med påmonterad spolcistern och är utrustad med delad tryckknapp för spolning med antingen 3 eller 6 liter vatten. Priset? Ja den kostar nästan hälften så mycket som andra liknande modeller. Exakt varför den här är så mycket billigare vet vi inte, förutom att den saknar avancerade funktioner såsom doftfack och särskilda ytbehandlingar så är den till synes utan fabrikat. Jo, det ingår inte heller någon toasits, om du är osäker på vilken toalettsits som kommer passa så finns det universal-sitsar som passar alla modeller och är precis lika bekväma.

Vi ser ingen anledning till varför den här modellen skulle vara så mycket sämre än övriga varumärken. Den är tillverkad av samma material och av recensioner att döma tycks kunder vara nöjda. Letar du efter ett budgetköp, är det här rätt modell för dig!

Fördelar:

 • Extremt billig
 • Lätt att hålla ren, dolt vattenlås
 • Bra sitthöjd

Nackdelar:

 • Svårt att få tag på reservdelar
 • Tveksam hållbarhet
 • Toalettsits behöver köpas till

En översikt av återförsäljare

www.proffsmagasinet.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 10 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

bäst i test takdusch

www.golvpoolen.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

vilken takdusch är bäst i test

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 6 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Toalettstolar är en sådan där typisk sak som tas för givet trots att det ligger oerhört mycket bakom såväl konstruktion som installation. Vill man göra ett riktigt bra val är det därför en idé att ge sig själv så mycket kött på benen som möjligt. Endast genom att göra ett genomtänkt köp får man en toalettstol som är både enkel, lättskött och effektiv.

Att köpa en toalettstol är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är du beredd att spendera? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Gustavsberg och Ido är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Toalettstol test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt toalettstol test.

Toalettstolar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Tack för att du tog dig tiden att läsa vårt toalettstol test. Vi hoppas att du i slutändan kommer att göra ett riktigt bra val. Och att du kommer få många års nytta av din blivande toalettstol. Vill du läsa mer kan du gå till vår startsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 10

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

1 reaktion på ”Test av Toalettstolar. Bäst i test 2021”

 1. Hej! Vilken modell och tillverkare är det på bilden längst upp på bäst i test toaletterna? Vi skulle gärna ha en sådan eller en snarlik. Mycket tacksam för svar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *