BÀst i test toalettstol. Vilken Àr bÀsta valet?

bÀst i test toalettstol
4.5
(11)

Det sÀgs att man spenderar drygt 10 minuter om dagen pÄ toaletten. Av den enkla anledningen Àr det kanske inte sÄ konstigt att toalettstolen faktiskt Àr en central del av vÄra liv. Att vara lite sÀrskilt noggrann gÀllande vilken stol man faktiskt köper kan göra oerhört stor skillnad.

Vi har tittat nÀrmare pÄ nÄgra av de bÀsta toalettstolarna och valt ut vÄra favoriter för dig som vill ha det bÀsta, det mest prisvÀrda och det som inte kostar mer Àn det mÄste.

En modern toalettstol har vÀldigt mÄnga funktioner som underlÀttar renhÄllning och ser till att spolningseffekten Àr sÄ hög som möjligt utan att bli onödigt resursslösande. Men med ett vÀldigt stort antal modeller att vÀlja mellan sÄ kan det vara svÄrt att hitta ett alternativ som bÄde Àr inom ens egen budget, och samtidigt hÄller hög kvalitet.

Vi rekommenderar:

bÀst i test toalettstol

Gustavsberg Estetic 8300

vilken toalettstol Àr bÀst

IDO Glow Rimfree

toalettstol test

IFÖ Sign 6860

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Gustavsberg Estetic 8300 – BĂ€st i test

bÀst i test toalettstol
toalettstol test

Svenska Gustavsberg har under mÄnga Ärs tid levererat riktigt kvalitativa toalettstolar. PÄ senare tid har deras utbud av avancerade modeller vuxit. Och nu har de ett flertal modeller som tar det bÀsta frÄn traditionella toalettstolar och förenar med moderna tekniska lösningar.

Vad som kÀnnetecknar Estetic 8300 Àr att det Àr en modern toalettstol som bygger pÄ gamla principer. Det innebÀr att man fÄr en beprövad modell med riktigt lÄng hÄllbarhet och om det mot förmodan skulle gÄ söndare finns lÀtttillgÀngliga reservdelar. För att inte nÀmna en sits som stÀnger sig mjukt, helt justerbar mÀngd spolvatten och en riktigt bekvÀm sitthöjd. DÀrför Àr detta vÄrt givna val, om man vill ha nÄgot pÄlitligt som samtidigt ger mÄnga valmöjligheter.

Toalettstolen har helt och hÄllet ytbehandlats i sÀrskilt sanitetsporslin. Det gör att det inte finns nÄgra springor dÀr bakterier kan trÀnga igenom, och att den Àr lÀtt att hÄlla ren. Justerbar dubbelspolning och tyst vattenpÄfyllning gör anvÀndandet till en allt igenom smidig upplevelse.

Tycker du att kvalitet och bekvÀmlighet Àr vÀrt att spendera pengar pÄ sÄ Àr det hÀr definitiv vÄr frÀmsta rekommendation. Toalettstolen hÄller den höga kvalitetsnivÄ som man har kommit att förvÀnta sig av Gustavsberg. Och tack vare en enkel stilren design blir den ett praktiskt och hygieniskt val.

Fördelar:

 • Kvalitativ, hĂ„llbar
 • Stilren, lĂ€tt att hĂ„lla ren
 • Justerbar miljövĂ€nlig spolning
 • LĂ€tttillgĂ€ngliga reservdelar

Nackdelar:

 • SvĂ„rare installation, gĂ„r ej att skruva. KrĂ€ver limning.
BĂ€sta pris hittar du hos:

2. IDO Glow Rimfree – Toppbetyg

toalettstol test
toalettstol test

En smidig golvstÄende toalettstol som sÀkerstÀller vÀldigt hög nivÄ av hygien. Utan att bli onödigt krÄnglig sÄ Àr den ett perfekt val för dig som uppskattar bÄde stil och funktion. Tack vare dolda lÄs och avsaknad av spolkant saknar den sorts springor som annars ofta samlar smuts.

Är man ute efter en toalettstol som Ă€r riktigt snygg samtidigt som den Ă€r lĂ€tt att stĂ€da och Ă€r riktigt resurssnĂ„l sĂ„ Ă€r IDO Glow Rimfree rĂ€tt val. Med ett flertal praktiska funktioner sĂ„ som dolt lĂ„s, justerbar dubbelspolning och sĂ€rskilt smutsavvisande finish sĂ„ Ă€r den alltid ett bra val. Tack vare hög nivĂ„ av finess sĂ„ blir den ett vĂ€ldigt prisvĂ€rt alternativ.

Precis som mÄnga andra premiumstolar sÄ Àr IDO Glow Rimfree ytbehandling med ett smutsavvisande lager. Detta gör att man inte behöver stÀda toaletten lika ofta, och ÀndÄ kan förvÀnta sig skinande rent. Om du tycker att andra stolar ofta blir onödigt smutsiga Àr det hÀr dÀrför en toalettstol som Àr vÀrd en nÀrmare titt.

Vill du ha en prisvÀrd toalettstol med hög kvalitet kan det hÀr vara för dig. En vÀldigt hygienisk stol som trots att den Àr relativt sett krÄnglig att montera, dÄ den krÀver limning, sÄ Àr resultatet definitivt vÀrt besvÀret. PÄ det stora hela Àr det en av de mest prisvÀrda toalettstolarna som finns att tillgÄ.

Fördelar:

 • Dolt lĂ„s
 • SĂ€rskilt smutsavvisande ytbehandling
 • VĂ€lkĂ€nt fabrikat – Kvalitet
 • VĂ€ldigt hygienisk

Nackdelar:

 • NĂ„got svĂ„rmonterad, krĂ€ver limning
 • Kan vara svĂ„rt att hitta reservdelar
BĂ€sta pris hittar du hos:

3. IFÖ Sign 6860 – Mest prisvĂ€rd

toalettstol test
toalettstol test

Det hÀr Àr en pÄlitlig och prisvÀrd stol som gör vad den ska. Utan att kompromissa med kvalitet Àr det hÀr en av de billigaste toalettstolarna pÄ marknaden.

Om du gillar traditionella toalettstolar dĂ€r fokus ligger pĂ„ bekvĂ€mlighet och funktion sĂ„ kan du inte gĂ„ fel med IFÖ Sign 6860. För Ă€ven om den bibehĂ„llit allt det enkla som vi förknippart med toalettstolar sĂ„ erbjuder den samtidigt mĂ„nga smidiga funktioner som annars bara finns hos avsevĂ€rt mycket dyrare produkter.

Även om den Ă€r lite krĂ„nglig att montera dĂ„ den mĂ„ste limmas sĂ„ blir resultatet en vĂ€ldigt prisvĂ€rd och lĂ€ttskött stol. Samtidigt som den Ă€r billig har den mĂ„nga av de praktiska sanitetsfunktioner som man annars bara hittar hos dyrare modeller. DĂ€rför rekommenderar vi IFÖ Sign 6860 för dig som vill ha en pĂ„litlig toalettstol som samtidigt Ă€r riktigt smidig.

PÄ mÄnga sÀtt Àr det hÀr en modern klassiker bland toalettstolar. Genom att förena det pÄlitliga frÄn dÄtidens toalettstolar med moderna egenskaper sÄ som doftfack och sÀrskild ytbehandling Àr den bÄde tillförlitlig och modernt smidig.

Fördelar:

 • VĂ€lkĂ€nt fabrikat
 • LĂ€tttillgĂ€ngliga reservdelar
 • PrisvĂ€rd – LĂ„gt pris

Nackdelar:

 • NĂ„got omstĂ€ndlig att rengöra
BĂ€sta pris hittar du hos:

4. Toastol Compact – BĂ€sta budgetval

bÀst i test toalettstol
bÀst i test toastol

En oerhört prisvÀrd golvstÄende toalett, utan uppenbara brister i kvalitet

Toalettstol Compact Àr en golvmodell med pÄmonterad spolcistern och Àr utrustad med delad tryckknapp för spolning med antingen 3 eller 6 liter vatten. Priset? Ja den kostar nÀstan hÀlften sÄ mycket som andra liknande modeller. Exakt varför den hÀr Àr sÄ mycket billigare vet vi inte, förutom att den saknar avancerade funktioner sÄsom doftfack och sÀrskilda ytbehandlingar sÄ Àr den till synes utan fabrikat. Jo, det ingÄr inte heller nÄgon toasits, om du Àr osÀker pÄ vilken toalettsits som kommer passa sÄ finns det universal-sitsar som passar alla modeller och Àr precis lika bekvÀma.

Vi ser ingen anledning till varför den hÀr modellen skulle vara sÄ mycket sÀmre Àn övriga varumÀrken. Den Àr tillverkad av samma material och av recensioner att döma tycks kunder vara nöjda. Letar du efter ett budgetköp, Àr det hÀr rÀtt modell för dig!

Fördelar:

 • Extremt billig
 • LĂ€tt att hĂ„lla ren, dolt vattenlĂ„s
 • Bra sitthöjd

Nackdelar:

 • SvĂ„rt att fĂ„ tag pĂ„ reservdelar
 • Tveksam hĂ„llbarhet
 • Toalettsits behöver köpas till

En översikt av ÄterförsÀljare

www.proffsmagasinet.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet 10 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

bÀst i test takdusch

www.golvpoolen.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch ska jag vÀlja

www.byggmax.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

vilken takdusch Àr bÀst i test

www.hemfint.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 6 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Toalettstolar Àr en sÄdan dÀr typisk sak som tas för givet trots att det ligger oerhört mycket bakom sÄvÀl konstruktion som installation. Vill man göra ett riktigt bra val Àr det dÀrför en idé att ge sig sjÀlv sÄ mycket kött pÄ benen som möjligt. Endast genom att göra ett genomtÀnkt köp fÄr man en toalettstol som Àr bÄde enkel, lÀttskött och effektiv.

Att köpa en toalettstol Àr inte lÀtt med sÄ mÄnga modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlÀttas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera dina behov Àr kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket Àr du beredd att spendera? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara produktens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. Gustavsberg och Ido Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken med bra kundservice.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns sÄ mÄnga fantastiska modeller dÀr ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om produkten sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det finns sĂ€rskilda sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

Toalettstol test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄrt toalettstol test.

Toalettstolar har kommit lÄngt och blir bara bÀttre och bÀttre. Det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktiga för dig och vilket pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Tack för att du tog dig tiden att lÀsa vÄrt toalettstol test. Vi hoppas att du i slutÀndan kommer att göra ett riktigt bra val. Och att du kommer fÄ mÄnga Ärs nytta av din blivande toalettstol. Vill du lÀsa mer kan du gÄ till vÄr startsida hÀr.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Toalettstol
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reaktion pĂ„ ”BĂ€st i test toalettstol. Vilken Ă€r bĂ€sta valet?”

 1. Hej! Vilken modell och tillverkare Àr det pÄ bilden lÀngst upp pÄ bÀst i test toaletterna? Vi skulle gÀrna ha en sÄdan eller en snarlik. Mycket tacksam för svar!

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *