Bäst i test Fönster. Vilka är bästa valet?

bäst i test fönster
4
(8)

Det sägs att fönster utgör ett hus ögon och därför kan valet av vilket typ av fönster man väljer kännas extra viktigt för att behålla husets karaktär och utseende. Och även om fönster så klart har de två primära funktionerna att säkerställa bra ljusinsläpp och utsikt så är moderna fönster ofta mycket mer avancerade än så. Tack vare särskilt glas, monteringsvinklar och ventilationslösningar kan man numera förvänta sig allt i från helt underhållsfria fönster till minskad resursåtgång tack vare särskilda energibesparande egenskaper.

Vad man väljer beror så klart på hur mycket man är villig att betala, samt vad man har för specifika behov, men på senare tid har efterfrågan på fönster med energisparglas helt klart blivit väldigt stor. Vi har tittat närmare på några av årets bästa fönstertillverkare som passar dig som värderar effektivitet och funktionalitet lika mycket som bra ljusinsläpp.

Vi rekommenderar:

bästa fönster

SP fönster (Beijer Bygg)

vilka fönster är bäst

Outline (byggmax.se)

fönster bäst i test

Effektfönster (Hemfint.se)

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. SP fönster – Bäst i test

fönster bäst i test
fönster bäst i test

Med SP fönster slipper du i princip all den otymplig som har kommit att förknippas med traditionella alternativ. Därför är det ofta det givna alternativet när det kommer till renovering och nybyggnation. En modern klassiker som säkerställer smidig hög energieffektivitet och god säkerhet.

Varför ska man välja SP fönster? Förutom att de ligger bra i pris, har de låga U-värden. Samt låsanordning med hög inbrottssäkerhet. Integrerat vädringsbeslag. Insida i täckmålat eller laserat trä. Utsida med mattlackerad aluminiumbeklädnad.

Beslagen är extra kraftiga och spanjolettens – låsanordningens – specialkolvar ger ytterligare skydd mot inbrottsförsök. Handtagen är starka, robusta och greppvänligt designade, utan att det vackra och smäckra utseendet går förlorat. Du är garanterad hög energieffektivitet utan att riskera dålig luftgenomströmning. Eftersom fönsterskivorna består av klarglas kommer dessutom ljusinsläppet vara riktigt högt.

Som ett av marknadens smidigaste fönster rekommenderar vi SP fönster som framförallt säljs genom Beijerbygg.se för alla som vill ha en modern fönsterlösning som både sparar pengar i det långa loppet, och samtidigt sörjer för gott inomhusklimat tack vare låga U-värden. Trots att du är nöjd med din befintliga fönsterlösning så kan det ofta löna sig att på sikt byta till dessa mer energimässigt effektiva fönster med 10 års garanti!

Fördelar:

 • Förenar bra energieffektivitet med hög säkerhet
 • Snygga fönster
 • Smidiga att installera
 • Finns i flera utföranden
 • 10 års garanti

Nackdelar:

 • Lite kostsamma, finns billigare fönster.

2. Outline – Mest prisvärd

fönster bäst i test
fönster bäst i test

För dig som behöver en pålitlig fönsterlösning som samtidigt inte är onödigt dyr kan fönsterserien från Outline vara nåt för dig. Genom att kombinera moderna flerglaslösning, låga U-värden och moderna lösningar så blir resultatet ett både praktiskt och pålitligt fönster.

Föredrar du klassiska pålitliga fönster som samtidigt drar nytta av det senaste inom energieffektiva flerglaslösningar så kommer du definitivt att bli nöjd med dina fönster från Outline. Till skillnad från andra varumärken är detta ett traditionellt fönster för dig som vill ha ett så så högt ljusinsläpp som möjligt, men som samtidigt ordnar god luftgenomströmning.

Outline som tidigare gick under namnet Allmoge fönster ingår i Outline Inwido-grupppen där Elitfönster och ERA-fönster ingår. Det är därför inte svårt att tro att deras fönster tillverkas i samma fabrik som Elitfönster. Vilket skulle medföra samma kvalitet, som dessa, mer kostsamma-fönster har.

Vidare har Outline funnits länge och en djupdykning bland recensioner och omdömen visar att kunder överlag är nöjda. Då det har något utav marknadens bästa energieffektivitet så kan du se fram emot betydande kostnadsbesparingar även på sikt. Och utan att kompromissa med ljusinsläpp och monteringsalternativ så kommer du att ha fönstret i funktionellt skick på nolltid.

Outline tillverkar mycket bra, prisvärda fönster som garanterat kommer att vara i många år. Deras generösa garanti sträcker sig över 10 år. Och vi tror inte att du kommer bli besviken med ditt köp ifrån dem. Deras fönster säljs framförallt hos Byggmax.se, där kan du läsa mer.

Fördelar:

 • Väldigt bra energieffektivitet
 • Bra pris
 • Högt ljusinläpp
 • Positiva recensioner
 • 10 års garanti

Nackdelar:

 • Inte lika hög säkerhet

3. Effektfönster – Bästa budgetval

fönster bäst i test
fönster bäst i test

Vill du ha fönster som gör vad de ska till ett otroligt bra pris? Utan att kompromissa med energieffektivitet eller smidighet avseende montering så har Effektfönster lyckats hålla prissättningen på allra lägsta nivå. Därför är de det givna budgetalternativet – utan att kvaliten på något vis indikerar det faktumet.

På den ständigt växande fönstermarknaden känns det ibland som det är allt svårare att hitta kvalitetsfönster som inte kostar mer än de faktiskt behöver göra. Därför är det roligt att se att Effektfönster fortsätter tillhandahålla fönster som är lika bra som de är prisvärda. För faktum är att det knappast behöver det knappast kosta mer än så här.

Effektfönster kännetecknas av hög kvalitet, låga u-värden (god isolering) och känsla för detaljer. Trots den höga kvaliteten kan Effektfönster produceras till en lägre kostnad pga av den tekniskt avancerade anläggningen som använder den senaste tekniken för att på ett rationellt och säkert sätt tillverka en kvalitetsprodukt.

Trots att det är vårt budgetval så lever det här fönstret upp till de förväntningar man har på även avsevärt mycket dyrare alternativ. Vad som bör poängteras är däremot att det inte är det bästa alternativet för dig som kräver högsta kvalitet. Men gällande ljussläpp, pålitlighet och energieffektivitet så är det ett toppval trots den låga prissättningen.

Fördelar:

 • Marknadens mest prisvärda fönster
 • Låga U-värden
 • 5 års garanti

Nackdelar:

 • Kortare garantiperiod än övriga varumärken

En översikt av återförsäljare:

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch är bäst i test

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 7 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 10 av 10

www.beijerbygg.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 10 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Det tål att upprepas att det finns en enorm mängd olika fönster att välja mellan. För dig som gillar valmöjligheter är det så klart positivt. Men det kan ibland vara rent ut sagt överväldigande att behöva ta ställning till saker som inte alltid är helt uppenbara. Däremot kan du vara säker på att ditt eget engagemang i frågan är en given förutsättning för att valet ska bli bra.

Fönsterkvalitet

När du väljer fönster är en beprövad tumregel att du får vad du betalar för. Även om kostnaden verkligen är viktig, är det ännu viktigare att välja en kvalitetsprodukt gjord av ett välkänt företag. Det är absolut nödvändigt att välja ett välgjort fönster som ger energibesparingar, användarvänlighet och låga underhållsbehov för att hålla över tiden.

Fönstergarantier

Undersök noga de garantier som erbjuds av de olika fönstertillverkarna, särskilt när det gäller själva glaset, eftersom imma mellan glasen är ett vanligt klagomål på isolerglasfönster. Det är här ett välkänt företag med gott rykte kommer att tjäna dig väl. Företag som har funnits ett tag är mer benägna att finnas i framtiden om ditt fönster skulle få problem eller behöver reservdelar eller båge.

Fönsterentreprenör

Det finns flera sätt att hitta en bra fönstermonteringsentreprenör, men det bästa är att välja det fönster du vill ha först och sedan leta efter en entreprenör som är speciellt utbildad av den tillverkaren. Naturligtvis, som alltid, är en bra idé att ringa din lokala Home Builder’s Association för att hitta fönsterinstallationsentreprenörer i ditt område.

Köpguide

Innan du bestämmer dig för att köpa fönster så är det dels viktigt att du funderar noggrant på dina önskemål men även den begränsning som kommer med att förhålla sig till en budget. Att köpa dyraste eller mest avancerade alternativet är inte alltid en bra lösning. Att köpa fönster är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är du beredd att spendera? Vilka funktioner behöver du? Vilket material? Vilken typ? osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. SP fönster och Outline och Effektfönster är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt varumärkena i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Fönster bäst i test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt fönster test.

Fönster har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Tack för att du tog dig tiden att läsa vårt fönster bäst i test. Vi hoppas att du i slutändan kommer att göra ett riktigt bra val. Och att du kommer få många års nytta av dina blivande fönster . Vill du läsa mer kan du gå till vår startsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 8

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *