Tips när du ska välja målarfärg

tips för att välja färg
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Färg och tapeter från Lasses i Ryd.

Det enklaste sättet att välja de bästa inredningsfärgerna är att börja med de färger du älskar. När du börjar med de färger du älskar, är du inte bunden till dtraditionella färgscheman eller en viss dekorationsstil. Med din favoritfärg som bas kan du utgå från den för att skapa ett färgschema. Dina favoritfärger kan vara den perfekta inspirationen för din nya färgpalett för hela huset.

Hitta färgfärginspiration

Tidningar och kataloger har alltid varit grunden för inspiration. Du har tillgång till tusentals sidor med inspiration på internet. Återförsäljares webbplatser kan vara inspirerande med sina rumsvignetter, och målarfirmas webbplatser kan också visa dig sätt att använda färg i ditt hem. Sociala mediasidor som Pinterest och Instagram erbjuder färginspiration som uppdateras i realtid. Pinterest är perfekt för att skapa inspirationstavlor för dina favoritidéer, så att du kan behålla alla dina idéer på ett ställe.

Använd ett färghjul för att skapa ett färgschema

Du behöver inte studera färgteori för att få bra idéer från ett litet färghjul. Dessa billiga färgverktyg kan snabbt skapa idéer om färgscheman. Med en vridning av hjulet kan du se hur färger kan relatera till varandra och lära dig grunderna i färgteori. Även om du förmodligen inte kommer att måla ditt hem i exakt de färger du ser på ratten, kan du välja nyanser av dessa färger i din favoritfärgbutik. Det är lätt att använda ett färghjul för att skapa ett färgschema när du har lärt dig några enkla koncept.

Bli kreativ med neutrala färger

Bara för att du väljer neutrala färgfärger betyder det inte att de måste vara avslappnade. Du kan öka din neutrala färgpalett genom att vara kreativ med hur färgerna används. En randig vägg i neutrala färger ger massor av stil men håller fortfarande rummet avslappnat. Neutral väggfärg med pastelltak är ett smutsigt sätt att lägga till färg utan att förlora den lugnande atmosfären i rummet. Showcase Home Interior ser inbjudande ut.

Dra din färg från ett tryck

Ett av de enklaste sätten att välja inredningsfärger är att börja med ett tryckväv. Kuddar, sängkläder och till och med sängkläder kan ge dig idéer om färgfärg. Om du skapar en accentvägg, se till de djärvaste färgerna i utskriften. Om du vill välja en färg som är mer subtil eller för ett större utrymme, titta på färgen i de små detaljerna i ditt tryckväv. Ta med en tygprov till färgbutiken så att du kan välja färgremsor att se hemma. matcha färg till tyg.

Att ta in utsidan är en populär inspiration

Oavsett om du väljer lövgrönt eller den avslappnade ljusblå nyansen från en strand, är inspirerade färgscheman avsedda att vara lugna och avkopplande. Var noga med att prova dina favoritfärger på dagen och natten och med fönster stängda och öppna för att få den mest realistiska synen på dina möjliga val.

Hitta din färgfärg i konstverk

En inredningsdesigners hemlighet är att välja färger från konstverk i ditt hem. De flesta konstnärer är mästare i färg och ljus och skapar sina färgscheman för sina verk. Du kan dra nytta av deras insikt genom att välja färger från ett favorit konstverk. Du kan också välja kompletterande färger från samma konstverk för att skapa ett färgschema. Vardagsrum med bruna möbler, neutrala väggar och två abstrakta målningar.

Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick lite inspiration till ditt nya val av färg. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *