3 vanligaste förekommande olyckorna i hemmet

vanligaste olyckorna i hemmet
4.8
(4)

Det här inlägget är i sammarbete med tryggvi.

Ditt hem är tänkt att vara en fristad; en fridfull tillflyktsort som du kan dra dig tillbaka till när tiderna blir svåra. Därför var de förvånande att höra att olyckor i hemmet står för cirka 6000 dödsfall varje år och förekommer oftare än någon annanstans. Så vi trodde att vi skulle hjälpa till att öka medvetenheten om tre vanliga olyckor som sker i hemmet och hur du proaktivt kan undvika dem.

3 vanliga olyckor i hemmet

1. Fönsterolyckor: det första, när man tittar på statistik (antal olyckor i hemmet) är det viktigt att inte bara titta på det största antalet , utan att titta på de allvarligaste. Dessa fall inkluderar att falla ut från öppna fönster i den yttre miljön (utanför byggnaden) eller fall från att sitta på en fönsterhylla som faller invändigt inuti byggnaden eller fall genom ett fönsterglas. Barn under 5 år är en av de mest olycksdrabbade åldersgrupperna.

2. Fall; är bland de vanligaste olyckorna som kan inträffa i hemmet, med potential för att skada sig ordentligt. Mest förekommande bland små barn och äldre. Sannolikt i trappan, fönstren, badrummet på hala golv och från balkonger.

Installera handtag i duschar och badkar. Några av de värsta fallen kan hända i duschen eller badkaret. Att glida i duschen eller badkaret kan också leda till några av de mest katastrofala skadorna.

3. Glasrelaterade skador Husägare letar alltid efter sätt att öka och förbättra utrymmet i sina hem, vilket har lett till ökad användning av glas. Naturligtvis ökar detta risken för glasrelaterade skador i hemmet, där barn varje år skadar sig efter olyckor med arkitekturglas som lätt hade kunnat undvikas med rätt skydd.

Hur man undviker olyckor i hemmet

Majoriteten av olyckorna sker i vardagsrummet/vardagsrummet än någon annanstans i hemmet, därför verkar det vara en logisk plats att börja skydda din egendom. Med barn under 5 och vuxna över 65 som är mest benägna att skada sig själva i hemmet, här är några viktiga sätt att undvika olyckor i hemmet:

  • Övervaka alltid barn och utsatta vuxna och håll dem borta från fönstren.
  • Avstå från att placera något under fönster som kan användas för att klättra på
  • Sätt utsatta eller hängande fönkablar utom räckhåll
  • För byte av fönster, använd säkerhetsglas
  • Montera barnsäkra fönsterspärrar
  • Använd halkskydd i badrum och för hala trappor
  • Installera en spisvakt och brandvarnare.

Jämför hemförsäkringar

Med Tryggvi får du en lätt och övergripande inblick av den svenska försäkringsmarknaden. Här finns information och prisjämförelser om: Bilförsäkring, Hemförsäkring, Villaförsäkring, Inkomstförsäkring och Olycksfallsförsäkring. Kika själv! Gå till tryggvi.se

Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig lite mer om olyckor i hemmet. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

1 reaktion på ”3 vanligaste förekommande olyckorna i hemmet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *