Hur väljer man rätt skyddssandaler?

välja arbetsskor
4.5
(2)

Vad du ska tänka på när du väljer skyddssandaler för din roll? Att minska olyckor på arbetsplatsen och göra dig själv eller din personal säkrare bör ha hög prioritet när du väljer skor. Detta ska inte bara vara för högriskjobb som hantverkare och maskinpersonal utan också för dem som arbetar outtröttligt bakom kulisserna som chefer, kockar och servitörer.

Att tänka på när du väljer skyddssandaler

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer skyddande och bekväma skyddsandaler, inklusive komfort, hållbarhet och halkbeständighet. Börja med att överväga miljön du arbetar i och eventuella säkerhetsåtgärder som måste följas.

Golvyta – En typisk skyddssandal kan regelbundet komma i kontakt med allt från heltäckningsmattor och hotellrum till våta kaklade ytor i kök och produktionshallar. Det är viktigt att ha detta i åtanke när du väljer lämplig arbetssko. Halkbeständiga skor med högt grepp kan hjälpa till att behålla din balans och lugn. De kan till och med göra övergången mellan olika golvbeläggningar säkrare.

Våta arbetsområden – Naturligtvis är det avgörande att vidta rätt säkerhetsåtgärder i våta arbetsområden. Steg som vattenbeständiga mattor och faroskyltar kan minska farorna men rätt skor kommer att göra den mest anmärkningsvärda skillnaden. Även med bästa praxis är det avgörande att välja rätt skor för dessa högriskområden. Överskott av fukt i form av vattenpölar, våta arbetsområden (som simbassänger) eller till och med bara fuktigheten som återstår efter moppning är alla potentiella halkfara som en bra halkskyddande sko kan hjälpa till att hantera.

Säkerhet – Tänk på de faror du regelbundet möter på jobbet. Vassa knivar, tunga föremål, våta golv – allt detta kan orsaka olyckor som gör att du skadas och inte kan arbeta. Din roll kan kräva säkerhetsskor som är utformade med specifika funktioner för att hålla dina fötter säkra och skyddade.

Här kan du läsa om vilka risker som finns och vilka regler arbetsgivare ska följa för att förebygga dessa.

skyddssandal

Skor för nyckelroller

Om du är en av dem som är på benen under långa perioder så behöver du bekväma skor. Du är kundens främsta anlöpshamn och om du trivs med att arbeta, förbättras resultatet. Ett bra ställe att börja på är en stabil sko för bra balans, helst platt, gjord av mjukt läder och med innersulor som avlastar dina knän. Halkmotståndet är absolut nödvändigt om du kommer arbeta på våra områden, så det krävs ett bra grepp om de yttre sulorna. Kommer du arbets kring tunga föremål kan en säkerhetssko vara att föredra.

Är du en chef?

Som chef kan du behövas i alla delar av verksamheten, från en heltäckningsmatta till de potentiella riskerna med ett halt kök eller ett produktionsgolv. Du är arbetsplatsrepresentant och dina skor ska spegla kvaliteten, klassen och det professionella sättet för hela anläggningen. Oavsett om du föredrar känslan av en mjuk lädersko eller en joggingsko så kommer ditt val att spegla verksamheten.

Är du en kock?

Ett professionellt kök är en hektisk arbetsmiljö. Du måste bära skyddssandaler som skyddar dina fötter från eventuella faror och ger dina leder det stöd de behöver. Köksskift kan innebära att du spenderar mycket tid på att stå upp, så du behöver skor som är bekväma att bära under långa perioder. Att halka, snubbla och fall kan hända i kök på grund av våta ytor som inte hanteras. För att hålla dig på fötterna behöver du skor som är utformade med halksäkra material. På så sätt kan du röra dig i köket utan att oroa dig för att glida.

Är du hantverkare?

Liksom kockar och servitörer kommer du att spendera mycket tid på jobbet stående. Tänk på ditt nuvarande par skyddsandaler- är de utrustade för att hantera de faror du möter på jobbet? Om inte, är det dags för en uppgradering. Dagens säkerhetsskor är lika bekväma som en jogginsko och lika säkra som en säkerhetssko. Tänk på att även avlasta din leder genom en mjuk innersula som skyddar både dina knän och rygg i det långa loppet.

Om Engelbert strauss

Engelbert strauss är ett familjeägt företag med toppmodern logistik, laserteknik och robotik för att skapa nya möjligheter när det gäller profilering av arbetskläder, byxor och skor i önskade färger. Under de senaste åren har Strauss väckt intresse genom sensationella partnersamarbeten med exempelvis världsstjärnorna i Metallica eller Stuntmen’s Association i Hollywood. Om du letar efter nya skyddande och bekväma skyddssandaler rekommenderar vi därför Engelbert strauss.

Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick lite inspiration för dina nya skyddssandaler. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *