Test av Torktumlare. Bäst i test 2020.

bäst i test torktumlare
4.5
(2)

Torktumlaren är på många sätt ett måste. Men att välja rätt är knappast enkelt då urvalet är så otroligt stort.

Vi har tagit en närmare titt på årets bästa torktumlare. Genom att kika på deras egenskaper, styrkor och svagheter så hoppas vi göra det enklare för dig att välja rätt. Vi sammanväger egna erfarenheter, andras upplevelser och objektiva fakta, på det viset sållar vi ut de bästa valen. Vi är övertygade om att de hjälper dig göra rätt val!

bäst i test torktumlare

Bosch WTW85L48SN

bäst i test torktumlare

Bosch WTYH67I9SN

bästa torktumlaren

Electrolux EDE1072PDW

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.

Jämför populära torktumlare 2020

NamnKapacitetEnergiklassPris Butik
Bosch WTW85L48SN8kgA++6.299:-
BOSCH WTYH67I9SN9kg A++10.999:-
Electrolux EDE1072PDW7kgC4.259:-
Cylinda TK 54707 kgB4.999:-
LG S0RV708N1W98kgA+++10.199:-
Candy C9DGS9kgB3.499:-

1. Bosch WTW85L48SN – Bäst i test

bäst i test torktumlare
bäst i test torktumlare

Smidig kondenstumlare med riktigt väl tilltagen kapacitet. Med särskild vibrationsdämpade konstruktion och effektiv fuktavledning är den ett perfekt val för dig som vill ha en tystgående maskin som samtidigt klarar riktigt stora mängder tvätt.

Denna speciella modell är många sätt BOSCH nuvarande flaggskepp bland turktumlare. Vad man snabb slås av är hur effektivt och tyst den tar hand om tvätten, utan att leda ut onödigt mycket fukt i rummet. Har du någonsin upplevt att övriga maskiner för mycket liv, eller till och med vandrar iväg, så kommer den här att upplevas som en total motsats.

Då den klarar så pass stora laddningar tvätt så är den perfekt för den lite större familjen. Och eftersom den effektiva fukthanteringen inte sprider onödigt mycket fukt i rummet, så kan man utan problem köra den flera gånger om dagen. Eftersom den även justerar drifttiden till mängden tvätt och fukt så drar den aldrig onödigt mycket ström.

Fördelar:

  • Klarar ända upp till 8 kg tvätt.
  • Justerar automatiskt drifttiden utifrån tvättmängd och fukt.

Nackdelar:

  • Saknar standardfäste för kondensavledning.
6.299:-
6.399:-
6.499:-

2. BOSCH WTYH67I9SN – Toppbetyg

bäst i test torktumlare
bäst i test torktumlare

En premiummodell som är marknadsledande på alla sätt och vis. På många sätt är det en professionell maskin som maskerar sig som en konsumentprodukt. Automatisk torktid, timer och standardanslutningar för avloppslangar gör den oerhört smidig.

Att Bosch figurerar regelbundet på våra listor över bra vitvaror är ingen överraskning. Med WTYH67I9SN har de gett oss den kanske bästa torktumlaren på marknaden. Och även om prissättningen definitivt är väl tilltagen så får man oerhört mycket för pengarna.

Vad som särskiljer den från övriga torkrumlare från Bosch är att den har alla relevanta standardanslutningar, vilket betyder att man slipper manuell tömning. Med smidiga funktioner så som självrengöring och automatiska programval tar den hand om det mesta på egen hand. Smidiga funktioner likt upplyst trumma sätter pricken över i.

Fördelar:

  • Klarar upp till 9 kg tvätt.
  • Stödjer HomeConnect.
  • Har standardanslutningar för slangar.

Nackdelar:

  • Priset kan upplevas lite väl häftigt.
10.999:-
10.499:-
10.999:-

3. Electrolux EDE1072PDW – Bästa budgetval

bäst i test torktumlare
bäst i test torktumlare

Som prisvärt val är det här en pålitlig arbetshäst från Electrolux. Med fokus på det väsentliga så gör den vad den ska. Helt utan krusiduller.

Hos EDE1072PDW hittar man många av de funktioner som annars bara finns hos dyrare maskiner. Däribland fuktsensor och extra stor inmatningslucka. Utan att priset skenar iväg är den därför ett bra väl även för den lite större familjen.

Tittar man på kapaciteten så passar den här perfekt för mellanstora till stora familjer. Och med många menyval väljer man själv om man vill ta full kontroll, eller låta automatiseringen sköta sitt. Värt att poängtera är däremot att det är en frånluftstorkare, vilket innebär att den riskerar sprida fukt till rummet om man inte ansluter den till en frånluftsventil.

Fördelar:

  • Fuktsensor för automatisk torktid.
  • Kan anslutas till frånluftsventil.

Nackdelar:

  • Sprider en del fukt till rummet.
tretti logo4.295:-
4.295:-
4.295:-

Att tänka på inför ditt köp

Med torktumlare så är det ofta ett bistert faktum att man i stor utsträckning betalar för kapacitet, motorstyrka och pålitlighet. Så det finns egentligen inte så mycket att tumma på när det gäller priset. Men man behöver absolut inte betala mer än nödvändigt, då flera riktigt bra maskiner har otroligt förmånlig prissättning. För att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Att identifiera dina behov är den viktigaste aspekten i ditt beslut. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte bara fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Bosch och Cylinda och Electrolux är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test torkrumlare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Torktumlare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv hur stora behov du har, vilka funktioner som är viktigas för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test torktumlare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *