Test av element. Bäst i test 2021

bäst i test element
4.3
(4)

Ett pålitligt element är en billig försäkring mot kalla vintrar och fuktiga höstar. Det är en garanti för bättre inomhusklimat och kan göra mycket för bekvämligheten. Men vilka element är bäst?

Vi har tagit en titt på några av de bästa och smidigaste elementen. Vår bedömningen är ett sammantaget resultat av våra egna åsikter och erfarenheter, objektiv produktinformation och andra användares upplevelser. Därför tillämpar vi ett helhetsperspektiv som vi är säkra på kommer göra det enklare för dig att välja rätt. Så låt oss tillsammans ta stegen mot att göra ett bättre val av element.

Vi listar de 3 bästa elementen:

Mill NE600WIFI

Honeywell HZ824E2

Gelia 2000W

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Mill NE600WIFI – Bäst i test

bäst i test element
bäst i test element

Ett spännande IPX4-klassat värmeelement med många smarta funktioner som gör att elementet själv anpassar sig utifrån rådande omständigheter. Det säkerställer låga omkostnader och hög värmeffekt.

Innovativa Mill har med NE600WIFI lanserat ett väggmonterat värmeelement som går att styra via app, manuellt via reglage eller försättas i automatiskt värmeläge. Därför kommer det alltid se till att du har behaglig värme även under de allra kyligaste vinternätterna.

Om du behöver kompliments-värme och gärna vill ha ett väggmonterad element som ger behaglig värme till rummet så är det här förmodligen vår bästa rekommendation. Det är lättmonterat, enkelt att använda och motsvarar precis vad vi förväntar oss av ett smidigt modernt element.

Fördelar:

 • Automatiska funktioner.
 • Smidigt att montera på väggen.
 • Snygg design

Nackdelar:

 • Något kostsamt.

2. Honeywell HZ824E2 – Toppbetyg

bäst i test element
bäst i test element

Ett konvektorelement med riktigt hög värmeeffekt och pålitlig konstruktion. Kan utan problem stå direkt på golvet och ger tack vare inbyggd fläkt väldigt stor värmespridning.

Vill man ha så mycket effekt som möjligt för pengarna så är konvektorelement fortfarande det givna valet. Dessa element har ingen uppvärmningstid utan ger värme samma sekund som de aktiveras. HZ824E2 från Honeywell står stabilt och sprider värme effektiv via den inbyggda fläkten.

Om du periodvis vill ha tillgång till en bra värmekälla så är det här helt klart ett bra val. Värmen sprids direkt och när man inte behöver elementet kan man utan problem förvara det på valfri plats. Både smidigt och prisvärt.

Fördelar:

 • Sprider värmen snabbt.
 • Ger direktverkande värme.
 • Inbyggd fläkt.
 • Mycket hög effekt

Nackdelar:

 • Lite mer högljutt än övriga element.
 • Går ej att montera på vägg

3. Wilfa HCF-2000W – Bästa budgetval

bäst i test element
bäst i test element

Ett av de billigaste men samtidigt högpresterande elementen. En direktverkande värmekälla med många inställningar som säkerställer både tyst och effektiv drift.

HCF-2000W från Wilfa är ett konvektorelement som är både prisvärd och effektivt. Det har ett stort antal lättillgängliga knappar som gör att du själv avgör vilken effekt elementet ska ha, och huruvida fläkten ska vara aktiv. Därför är du alltid kontroll över mängden värme och strömförbrukningen.

Det här är ett perfekt alternativ för dig som vill ha litet smidigt men effektivt element. Timerfunktion och många reglage gör att du avgör hur och när det ska avge värme. Perfekt för tillfälliga och oväntade behov, oavsett om det handlar om huset, stugan eller lägenheten.

Fördelar:

 • Smidiga knappar och reglage.
 • Mycket hög effekt
 • Smarta funktioner

Nackdelar:

 • Fläkten låter en del.

4. Termo 530140-E – Klassiker

bäst i test element
bäst i test element

Termo 530140-E är ett 400 W oljefyllt värmeelement med elektroniskt termostat, LCD-display och en 24 h timer.

Onekligen ett populärt val bland många. En klassiker som jag har sett i många hem. Det som gör den så bra är att termostaten går att ställa in i olika lägen, till exempel på dagläge och nattläge. Elementet har termostathuset monterat på höger sida, och är utrustat med ett överhettningsskydd som bryter strömmen om det blir för varmt. Monteras som standard med fjädrande väggfästen och 1,5 mm kabel med stickpropp.

Ett toppen element när det finns behov av kompliment-värme tex. i stugan, husvagnen eller i garaget. Ställ in termostaten så att värmen är på under dagen och avstängt under natten för att minska elräkningarna.

Fördelar:

 • Kvalitet – lång hållbarhet
 • Smarta funktioner
 • Bra effekt

Nackdelar:

 • Relativt liten (Finns större och dyrare modeller med större effekt)
 • Levereras inte med fotfästen

5. Gelia 2000W – Bästa budgetval

BÄST I TEST ELEMENT
bäst i test element

Gelia 2000W är ett otroligt billigt oljefyllt fristående värmeelement.

Under 500-lappen har du ett element som kommer att bidra med mycket i form av värme och komfort. Perfekt när pengarna tryter och värmebehov är stort. Elementet har 3 effektlägen: 800W, 1200W och 2000W. Kommer också installerad med senaste säkerhetstekniker bland annat utrustad med en tippbrytare som automatiskt stänger av elementet om det oavsiktligt välter. Det finns också ett intern överhettningsskydd som löser ut när elementet närmar sig för höga temperaturer.

Ett väldigt prisvärt litet element med utmärka möjligheter att transportera och flytta runt. Elementet har svängbara hjul och en 1,24m anslutningskabel med jordad stickpropp. Ett utmärkt budgetköp.

Fördelar:

 • Lätt att förflytta
 • Smidig storlek
 • Bra effekt

Nackdelar:

 • Ej för permanenta värmebehov


Att tänka på inför ditt köp

Det är ofta viktigt att ha ett värmeelement tillgängligt. Dels som extraelement om övrig värmelösning skulle sluta fungera, men även som smidigt komplement vid extra värmebehov. I vår guide har vi sållat ut de 5 element som vi anser är bäst.

Nu för tiden är värmeelement både smidiga och effektiva, och ger i de flesta fall väldigt mycket värde för pengarna. Men för att man ska bli nöjd med resultatet är det i många fall viktigt att vara noggrann med vilket element man faktiskt väljer. Därför hoppas vi att vi hjälpt dig sålla och välja ett riktigt bra element. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Att identifiera dina behov kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Har du en specifik budget i åtanke? Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj ett varumärke med god resume och bra recensioner.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test element

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test element. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *