Test av Takduschar. Bäst i test 2020 + Köpguide

4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en takdusch är en sak, att välja vilken takdusch som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste takduscharna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Vår förhoppning är att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Bästa takduscharna 2020:

Gustavsberg Nordic Square

HansGrohe Raindance Select 300

Duschblandare Väggmonterad SS-08

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Gustavsberg Nordic Square – Bäst i test

takdusch bäst i test
bäst i test takdusch

Gustavsbergs Takduschset Nordic quare i krom är en komplett och stilren familjedusch i skandinavisk design med takdusch och handdusch med tre funktioner, duschslang och duschblandare.

Den tunna taksilen mäter 250×250 mm och tillsammans med den stora handduschen får du en härlig duschupplevelse varje gång. Elegant tvågrepps termostatblandare med greppvänliga vred i modern design. Säkerhetsstopp vid 38°C och Safe Touch-funktion. Safe Touch-funktion innebär att blandarna är konstruerade så att varmvattnet leds längs med blandarens baksida. Detta minimerar värmen på termostatens framsida och risken för att bränna sig. Tack vare Easy Clean så är det enkelt att hålla duschmunstyckena rena och fria från kalksamling.

Det här en klassisk takdusch i modern stupning. Med fyrkantiga linjer och stilrent utseende lär den passa in i det nya liksom det gamla badrummet utan problem. Gustavsberg har en lång tradition av att tillverka kvalitets-produkter till bra priser och det här är uppenbarligen inget undantag. Vi säger köp.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Bra kvalitet
 • Känt fabrikat

Nackdelar:

 • Saknar lyxiga funktioner

2. HansGrohe Raindance Select 300 – Toppbetyg

bäst i test takdusch
bäst i test takdusch

Takduschset Hansgrohe Raindance Select 300 är en stilren duschslösning i modernt utförande. Med en stor härlig takdusch (Ø300 mm).

En otroligt populär dusch med övervägande positiva recensioner. Anledningen till att många väljer denna smått dyra takdusch är den otroligt stora och lyxiga takdusch som medföljer. Takduschen som mäter 300×300 går att justera med flera olika stråltyper exempelvis Rain, RainAir och WhirlAir. Utöver det har detta duschset har flera funktioner för att skydda dig och för att spara energi och vatten. Bland annat har duschsetet ett säkerhetsstopp vid 40°C för att skydda dig från att bränna dig. Takduschen är utrustad med den energi- och vattenbesparande funktionen AirPower. AirPower innebär att vattnet blandas med luft för att minska vattenförbrukningen och för att ge dig stora och mjuka vattendroppar.

Levereras med en termostatblandare, en Isiflex-duschslang (1,6 m) med metalleffekt och anti-twistfunktion samt en duschstång med en svängbar duscharm (460 mm). Duschmunstycket är utrustat med antikalkfunktionen QuickClean. Detta gör att du enkelt gnuggar bort smuts och kalk med handen från munstycket och denna funktion förlänger också produktens hållbarhet.

En takdusch i premium-kvalitet med lyxiga funktioner och detaljer. Recensioner påpekar att de aldrig kommer att köpa någon annan takdusch och att det här får dem att vilja duscha oftare. Det låter onekligen som att folk är nöjda och det tror vi att du kommer bli också.

Fördelar:

 • Premium kvalitet
 • Lyxig känsla
 • Allt inkluderat

Nackdelar:

 • Lite dyr

3. Duschblandare Väggmonterad SS-08 – Bästa budgetval

bäst i test takdusch
bäst i test takdusch

En duschblandare från hemfint.se till ett oerhört bra pris. (Nästintill halva priset)

Efter en stunds efterforskning hittade vi den här takduschen. Som till synes saknar fabrikat. Vi ringde dock till hemfint.se som förklarade att modellen säljer mycket och att kvaliten är god. Endast ett fåtal har returnerats förklarade dem. Och eftersom vi inte har någon anledning att misstro dem så placerar vi den här takduschen som “bästa budgetval” i vårat urval. Hela paketet kommer komplett med blandare, stång, takdusch och handdusch. Till ett extremt svårslaget pris. Vi vill dock vara nogranna med att påpeka att hållbarheten d.v.s. kvaliten är otestad och återstår att vara ett frågettecken för oss.

Har ni en tight budget och känner för att spendera minsta möjliga kan det här absolut vara det bästa alternativet för er. Vill ni tex. bara sätta upp något för att i ett senare skede sälja huset, eller lägenheten. Så kan det här vara ett alternativ att överväga. I andra fall rekommenderar vi alltid att köpa kvalitetsprylar eftersom de i längden tenderar att bli billigare.

Fördelar:

 • Extremt prisvärd
 • Allt inkluderat
 • 1 års garanti

Nackdelar:

 • Tveksam kvalitet

En översikt av återförsäljare

bäst i test takdusch

www.golvpoolen.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

vilken takdusch är bäst i test

www.hemfint.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 6 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en takdusch är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Bathlife, HansGrohe, Gustavsberg är ett par exempel på stora företag med lång erfarenhet.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test takdusch

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Takduschar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test takdusch. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *