BÀst i test takdusch. Vilken Àr bÀsta valet?

3.9
(9)

Att bestÀmma att du vill ha en takdusch Àr en sak, att vÀlja vilken takdusch som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populÀraste takduscharna, vÄra egna Äsikter, vilken som Àr bÀst och vart du hittar bÀsta priset. VÄr förhoppning Àr att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. HÀng med oss sÄ gör vi ett bÀttre val tillsammans.

Vi rekommenderar:

Gustavsberg Nordic Square

HansGrohe Raindance Select 300

Duschblandare VĂ€ggmonterad SS-08

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Gustavsberg Nordic Square – BĂ€st i test

takdusch bÀst i test
bÀst i test takdusch

Gustavsbergs Takduschset Nordic quare i krom Àr en komplett och stilren familjedusch i skandinavisk design med takdusch och handdusch med tre funktioner, duschslang och duschblandare.

Den tunna taksilen mĂ€ter 250×250 mm och tillsammans med den stora handduschen fĂ„r du en hĂ€rlig duschupplevelse varje gĂ„ng. Elegant tvĂ„grepps termostatblandare med greppvĂ€nliga vred i modern design. SĂ€kerhetsstopp vid 38°C och Safe Touch-funktion. Safe Touch-funktion innebĂ€r att blandarna Ă€r konstruerade sĂ„ att varmvattnet leds lĂ€ngs med blandarens baksida. Detta minimerar vĂ€rmen pĂ„ termostatens framsida och risken för att brĂ€nna sig. Tack vare Easy Clean sĂ„ Ă€r det enkelt att hĂ„lla duschmunstyckena rena och fria frĂ„n kalksamling.

Det hÀr en klassisk takdusch i modern stupning. Med fyrkantiga linjer och stilrent utseende lÀr den passa in i det nya liksom det gamla badrummet utan problem. Gustavsberg har en lÄng tradition av att tillverka kvalitets-produkter till bra priser och det hÀr Àr uppenbarligen inget undantag. Vi sÀger köp.

Fördelar:

 • PrisvĂ€rd
 • Bra kvalitet
 • KĂ€nt fabrikat

Nackdelar:

 • Saknar lyxiga funktioner

2. HansGrohe Raindance Select 300 – Toppbetyg

bÀst i test takdusch
bÀst i test takdusch

Takduschset Hansgrohe Raindance Select 300 Àr en stilren duschslösning i modernt utförande. Med en stor hÀrlig takdusch (Ø300 mm).

En otroligt populĂ€r dusch med övervĂ€gande positiva recensioner. Anledningen till att mĂ„nga vĂ€ljer denna smĂ„tt dyra takdusch Ă€r den otroligt stora och lyxiga takdusch som medföljer. Takduschen som mĂ€ter 300×300 gĂ„r att justera med flera olika strĂ„ltyper exempelvis Rain, RainAir och WhirlAir. Utöver det har detta duschset har flera funktioner för att skydda dig och för att spara energi och vatten. Bland annat har duschsetet ett sĂ€kerhetsstopp vid 40°C för att skydda dig frĂ„n att brĂ€nna dig. Takduschen Ă€r utrustad med den energi- och vattenbesparande funktionen AirPower. AirPower innebĂ€r att vattnet blandas med luft för att minska vattenförbrukningen och för att ge dig stora och mjuka vattendroppar.

Levereras med en termostatblandare, en Isiflex-duschslang (1,6 m) med metalleffekt och anti-twistfunktion samt en duschstÄng med en svÀngbar duscharm (460 mm). Duschmunstycket Àr utrustat med antikalkfunktionen QuickClean. Detta gör att du enkelt gnuggar bort smuts och kalk med handen frÄn munstycket och denna funktion förlÀnger ocksÄ produktens hÄllbarhet.

En takdusch i premium-kvalitet med lyxiga funktioner och detaljer. Recensioner pÄpekar att de aldrig kommer att köpa nÄgon annan takdusch och att det hÀr fÄr dem att vilja duscha oftare. Det lÄter onekligen som att folk Àr nöjda och det tror vi att du kommer bli ocksÄ.

Fördelar:

 • Premium kvalitet
 • Lyxig kĂ€nsla
 • Allt inkluderat

Nackdelar:

 • Lite dyr

3. Duschblandare VĂ€ggmonterad SS-08 – BĂ€sta budgetval

bÀst i test takdusch
bÀst i test takdusch

En duschblandare frÄn hemfint.se till ett oerhört bra pris. (NÀstintill halva priset)

Efter en stunds efterforskning hittade vi den hĂ€r takduschen. Som till synes saknar fabrikat. Vi ringde dock till hemfint.se som förklarade att modellen sĂ€ljer mycket och att kvaliten Ă€r god. Endast ett fĂ„tal har returnerats förklarade dem. Och eftersom vi inte har nĂ„gon anledning att misstro dem sĂ„ placerar vi den hĂ€r takduschen som ”bĂ€sta budgetval” i vĂ„rat urval. Hela paketet kommer komplett med blandare, stĂ„ng, takdusch och handdusch. Till ett extremt svĂ„rslaget pris. Vi vill dock vara nogranna med att pĂ„peka att hĂ„llbarheten d.v.s. kvaliten Ă€r otestad och Ă„terstĂ„r att vara ett frĂ„gettecken för oss.

Har ni en tight budget och kÀnner för att spendera minsta möjliga kan det hÀr absolut vara det bÀsta alternativet för er. Vill ni tex. bara sÀtta upp nÄgot för att i ett senare skede sÀlja huset, eller lÀgenheten. SÄ kan det hÀr vara ett alternativ att övervÀga. I andra fall rekommenderar vi alltid att köpa kvalitetsprylar eftersom de i lÀngden tenderar att bli billigare.

Fördelar:

 • Extremt prisvĂ€rd
 • Allt inkluderat
 • 1 Ă„rs garanti

Nackdelar:

 • Tveksam kvalitet

En översikt av ÄterförsÀljare

bÀst i test takdusch

www.golvpoolen.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch ska jag vÀlja

www.byggmax.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 7 av 10
 • Pris 10 av 10

vilken takdusch Àr bÀst i test

www.hemfint.se

VĂ„rat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 6 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Att köpa en takdusch Àr inte lÀtt, med sÄ mÄnga modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlÀttas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera dina behov Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara produktens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. Bathlife, HansGrohe, Gustavsberg Àr ett par exempel pÄ stora företag med lÄng erfarenhet.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns sÄ mÄnga fantastiska modeller dÀr ute. Vi rekommenderar starkt de i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om produkten sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan ocksĂ„ köpas mycket enkelt online sĂ„ det Ă€r inte nödvĂ€ndigt. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det finns sĂ€rskilda sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

BĂ€st i test takdusch

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr köpguide.

Takduschar har kommit lÄngt och blir bara bÀttre och bÀttre. Det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test takdusch. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan. Om vill du lĂ€sa mer kan du gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.9 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *