Bäst i test Torkskåp. Vilken är bästa valet?

bäst i test torkskåp 2020
4.5
(2)

Att bestämma att du vill ha en torkskåp är en sak, att välja vilket torkskåp som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en lista med de populäraste torkskåpen, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Vår förhoppning är att ditt beslut ska bli enklare. Häng med oss så gör vi ett bättre val tillsammans..

Vi rekommenderar:

Electrolux dc3500twl

Electrolux Dry Eco

Nimo Ets 1100 Vit

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Electrolux dc3500twl – Bäst i test

bäst i test torkskåp
bäst i test torkskåp

Ett torkskåp från populära Electrolux som gör vad det ska, till ett bra pris utan krusiduller eller fina funktioner.

Det här torkskåpet är tillverkat med er i åtanke. Ett torkskåp som klarar alla textilier, skor, stövlar och jackor som du inte vill låta torktumlaren ordna. Torkskåpet är en frånluftsmodell. Det betyder att den varma luften leds ut genom en slang. Det är därför viktigt att du undersöker så du har de riktiga förutsättningar där du har tänkt att placera skåpet.

Det kan torka upp till 4 kg åt gången så du kan utan problem få plats med både lakan och badhanddukar och ömtåliga klädesplagg. Skåpet har en vänsterhängd dörr, men du kan utan problem vända dörren så den öppnar åt anda sidan. Temperaturen är reglerbar och skåpet kommer också med en inbyggd timer.

Allt som allt tycker vi den här modellen har det vi letar efter. Det viktigaste är kvaliten som vi vill understryka dels genom egen användning med också genom hundratals positiva recensioner som övertygande låter positiva.

Fördelar:

 • Bra kvalitet
 • Prisvärd
 • Stor effekt
 • Gott om utrymme

Nackdelar:

 • Saknar extra funktioner

2. Electrolux Dry Eco – Toppbetyg

bäst i test torkskåp
bäst i test torkskåp

Det här torkskåpet använder värmepumpsteknologi och sparar mer än hälften så mycket mycket energi som ett vanligt torkskåp. Energimärkningen A++, kommer hålla dina elräkningar nere.

Den energisparande värmepumpteknik i detta torkskåp gör att du kan torka dina kläder skonsamt och effektivt vid lägre temperaturer. Det är inte bara mycket mer energieffektivt, utan behandlar också dina kläder med största omsorg. Och eftersom den torkar i lägre temperaturer behåller dina kläder formen längre. Med den inbyggda sensorn stängs torkskåpet automatiskt av när kläderna är så torra som du vill ha dem. Kläderna behandlas mycket skonsamt och får aldrig för mycket värme. Och eftersom det slutar torka vid precis rätt ögonblick, sparar du energi också.

Med 3 nivåer att hänga kläder och 6 dubbla hängare på varje nivå, har detta skåp gott om utrymme. Du kan dra ut varje nivå för enkel åtkomst, och individuellt vika undan hängarna på två nivåer för att ge längre kläder som byxor eller badlakan mer utrymme. Detta gör att luften kan cirkulera och torka allt jämnare. Utöver det kommer torkskåpet med en integrerad timer som du kan ställa in när du vill att dina kläder ska vara torra.

Det här är ett premium-torkskåp som inte kommer passa allas plånböcker men som till skillnad från ett vanligt frånlufts-skåp förbukar mindre energi vilket leder till billigare elräkningar.

Fördelar:

 • Miljövänligt
 • Gott om utrymme
 • Bra timerfunktion
 • Stor kapacitet

Nackdelar:

 • Stor investering


3. Nimo Ets 1100 Vit – Bästa budgetval

bäst i test torkskåp
bäst i test torkskåp

Det här är ett kompakt torkskåp för väggmontering, t.ex. i badrummet. Skåpet är utrustat med tidsstyrd fläkt och steglös värme. Dörren är vändbar för att passa alla utrymmen.

Ett utmärkt alternativ för alla med mindre stora behov. Passar till exempel utmärkt ovanför tvättmaskin och i andra trånga utrymmen där ett vanlig normalstort torkskåp aldrig platsat. Du kan lasta ungefär 1,5 kg med normal kapacitet och med bra effekt. Kommer med integrerad temperaturkontroll och timer.

Ett mindre torkskåp för mindre behov möjligtvis som ett kompliment till en torktumlare. Och det betyder också en mindre investering, nära hälften så mycket som ett normalstort torkskåp. Utöver det tycker vi Nimo är har gjort ett bra jobb, när skåpet känns rejält och kraftfullt.

Fördelar:

 • Hälften så stort
 • Går att vägghänga
 • Bra torkningkapacitet

Nackdelar:

 • Inte för stora behov


En jämförelse av återförsäljare

försäljning av vitvaror samt torkskåp

www.whiteaway.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

säljer torkskåp

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 6 av 10
 • Pris 8 av 10

vilket torkskåp ska jag välja

www.tretti.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

bästa torkskåpet

www.enemo.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Ubud 9 av 10
 • Pris 8 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa ett torkskåp är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det låter kanske uppenbart men att identifiera dina behov är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stora behov har ni? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Electrolux och Nimo är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test torkskåp

Ju dyrare produkt, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Torkskåp har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test torkskåp. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *