Test av Luftavfuktare. Bäst i test 2020 + Köpguide

bäst i test luftavfuktare
3.3
(3)

Att bestämma att du vill ha en luftavfuktare är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan!

Vi har sammanställt en lista med de populäraste luftavfuktarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Vår förhoppning är att ditt beslut ska bli enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på avfuktare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Bästa luftavfuktarna 2020:

Woods MRD-10

Woods DSC50FM

Eeese Emil

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Woods MRD-10 – Bäst i test

bäst i test luftavfuktare
bäst i test luftavfuktare

MRD-10 – torkar tvätten och avfuktar alla olika rum i huset, utan onödigt oljud.

MRD-10 är en mycket smidig, effektiv och lättskött avfuktare. Den är lika effektiv som många andra större modeller men istället för att avfukta kryggrunden eller vattenskadan passar den bättre i badrummet, i sommarstugan, på båten eller i husvagnen. I alla dessa utrymmen finns det lika stor risk för fukt men de kräver inte lika stora resurser. Så istället för att köpa en luftavfuktare för flera tusen, kommer resultatet antagligen bli precis lika bra med den här mindre och billigare modellen.

En prisvärd, lättskött och kraftfull avfuktare, perfekt som mögelskydd i t.ex. husvagnen under vinterförvaringen! Liksom för användning i badrum, tvättstugor, källare, MRD-10 torkar tvätten effektivt och ger dig en effektiv värmepumpseffekt. Den rymliga vattenbehållaren på 2,7 liter sitter på maskinens baksida och MRD-10 stänger automatiskt av sig när behållaren blir full.

Max arbetsområde40m2
Luftflöde100m3/t
Tankvolym2,7liter
Avfuktning vid 35 grader C och 80% R.F14 liter/24h
Effekt vid 20 grader C och 70 % R.F340 W/t

2. Woods DSC50FM – Toppbetyg

bäst i test luftavfuktare
bäst i test luftavfuktare

Woods DSC50FM är en kraftfull, kvalitativ avfuktare utvecklad särskilt för att avfukta krypgrunder upp till 100kvm.

Med sin fantastiskt höga avfuktningskapacitet på 16,2 liter har du här en väldigt effektivt luftavfuktare. Woods DSC50FM tar bort överflödig fukt och dålig lukt och tar tillbaka kontrollen. Avfuktaren också försedd med energieffektiva avfrostningssystemet i-EcoDefrost ger snabbare och bättre avfrostning. Tillverkad i återvinningsbart och miljövänligt stål här i Sverige. Med en otrolig driftsäkerhet säkerställer den optimala förhållanden. Recensioner påpekar dess långa livslängd och låga energiförbrukning.

En optimal luftavfuktare för tex vattenskador eller till krypgrunden med slanganslutning för direktledning till avloppet. Försedd med fasta ben och handtag. Ett automatiskt avfrostningskydd och mögelskydd med 6 års garanti. Helt klart ett bra köp.

Max. arbetsområde< 100 m²
Luftflöde269-572m³
AvfuktningVid 20ºC & 70% RF: 8,8 liter
Vid 35ºC & 80% RF: 16,2 liter
EffektVid 20ºC & 70% RF: 231 W
Vid 35ºC & 80% RF: 308 W

3. Eese Emil – Bästa budgetval

bäst i test luftavfuktare
bäst i test luftavfuktare

En prisvärd avfuktare som passar perfekt i en fuktig källare eller på vinden där det lätt kan uppstå fuktskador.

Den här modellen från eeese avfuktar effektivt luften i rummet. Med ett maximalt arbetsområde på 40 m² passar den här avfuktaren bäst till mindre rum. Avfuktaren har en vattentank med kapacitet på 2.6 liter och den stannar automatiskt när tanken är full. Du kan anpassa avfuktningen till rummets luftfuktighet genom de 2 olika hastighetsinställningarna. Ljudnivån ligger på en diskret nivå på endast 36 dB.

En prisvärd nästintill ljudlös avfuktare med god prestanda för husets alla rum. Ej för utomhusbruk eller exempelvis till krypgrunden. Då den inte hanterar låga temperaturer. Men för ett allmänt bättre inomhusklimat samt för att bekämpa mögel finner vi den här modellen otroligt värd sitt pris.

Max arbetsområde40m2
Ljudvolym 36 dB(A)
Tankvolym2,6liter
Avfuktning vid 35 grader C och 80% R.F10 liter/24h

4. Acetec EvoDry 6H – Bästa sorptionsavfuktare

bäst i test luftavfuktare
bäst i test luftavfuktare

Acetec EvoDry 6H är en svensktillverkad sorptionsavfuktare med god avfuktningskapactet. För dig som söker en effektiv modell till en låg driftkostnad.

Avfuktare anpassade för krypgrunder kallas sorptionsavfuktare eller absorptionsavfuktare och avfuktar i temperaturer ner till -20°C. Den används med fördel i källare, containrar, stall och andra ouppvärmda utrymmen. Just den här modellen har ett enkelt handhavande och skötsel, det enda som krävs är att man ansluter våtgasslangen i tex en friskluftsventil eller liknande så att den fuktiga luften transporteras ut ur utrymmet man vill avfukta.  En annan stor fördel med Acetec EvoDry 6H är dess låga ljudnivå på 49dB, vilket gör den lättplacerad utan att störa sin omgivning.

En portabel, lättplacerad och driftsäker absorptionsavfuktare till ett rimligt pris. Kommer med en integrerad hygrostat inställbar mellan 40-90% Rh (inställd på 60% Rh från fabrik). Det enda du behöver göra är att sticka in kontakten och byta filter 2 gånger per år.

Max. arbetsområde< 100 m²
Luftflöde269-572m³
AvfuktningVid 20ºC & 70% RF: 8,8 liter
Vid 35ºC & 80% RF: 16,2 liter
EffektVid 20ºC & 70% RF: 231 W
Vid 35ºC & 80% RF: 308 W

Att tänka på inför ditt köp

Kondensavfuktare effektivast i uppvärmda utrymmen

Kondensavfuktare är effektivast i uppvärmda utrymmen som källare. De kan inte köras vid lägre omgivningstemperaturer än +5 grader celsius.

Kombiavfuktarna lämpliga för frostfria utrymmen

Ska du avfukta till exempel ett fristående och ouppvärmt garage eller en friggebod där det är frostfritt, men där temperaturen periodvis kan gå ner mot noll, är det bland de kombinerade kondens- och sorptionsavfuktarna du ska leta.

Sorptionsavfuktarna anpassade för krypgrunder

För miljöer där det kan bli riktigt kallt så som vid husgrunder är det en luftavfuktare med sorptionsavfuktning som gäller.

Köpguide

Att köpa en luftfuktare är inte lätt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur stort utrumme har du? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Woods och Acetec är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test luftavfuktare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Luftavfuktare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test luftavfuktare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *