Test av luftfuktare. För en bättre inomhusmiljö

bäst i test luftfuktare
4.3
(3)

Luftfuktare är ett prisvärt sätt att säkerställa bättre inomhusklimat. Men vilken modell ska man egentligen välja? bäst i test luftfuktare

Rätt val av luftfuktare gör att man kan hålla ett bättre inomhusklimat. Särskilt under det varma sommarhalvåret. Men även när det är som kallast kan luftfuktare i förening med bra luftomsättning göra underverk för hur det känns att vistas inomhus. Men med ett växande antal luftfuktare på marknaden så blir det ständigt svårare att välja rätt. Därför har vi tittat närmare på några av våra egna favoriter.

Vi listar de 3 bästa luftfuktarna 2020:

Airfresh Hygro
BEURER LB37T
DYSON AM10

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Airfresh Hygro – Bäst i test

bäst i test luftfuktare

En smidig luftrenare från SOEHNLE som kombinerar smidighet med väl tilltagen kapacitet. Den täcker de flesta normalstora rum, och tar även hand om inomhusluften i många lägenheter. Helt klart vår favorit.

Vad som som kännetecknar denna luftrenare är att den har bra kapacitet och ett filter som säkerställer att skadliga partiklar fångas upp. Med en vattenbehållare på hela 4,9 liter så behöver man inte tömma den mer än nödvändigt. Och den inbyggda timern ser till att den i princip sköter sig själv.

Med en vikt som nätt och jämt överstiger 5 kilogram så är det en både kraftfull och smidig luftrenare. Trots detta är den strömsnål, vilket skapar rätt förutsättningar för att den ska vara prisvärd även i det låga loppet. Vårt förstahandsval för bra inomhusluft.

Fördelar:

  • Smidig och lättanvänd.

Nackdelar:

  • Något högljudd.

2. BEURER LB37T – Mest prisvärd

bäst i test luftfuktare

En lite enklare luftrenare från Beurer för dig som planerar att placera den i ett mindre rum, eller som bara vill ha en enkel luftrenare vid behov. Lågt pris och tyst drift gör den till ett smart budgetval.

Med en väldigt låg vikt på 1,19KG så är det är till det yttre sett en oerhört blygsam maskin. Men skenet bedrar. Den renar effekten luften i rum och områden upp till 20 m2. Det gör den till ett perfekt val som luftrenare i sovrummet eller för att plocka fram vid behov.

Kombinationen låg vikt, hög energisnålhet och effektiv drift gör det här till en luftrenare som är enkel att rekommendera., Men den är definitivt inget för dig som vill rena luften i en hel lägenhet eller i större rum. Tvärt om är den ett bra val som komplement eller för snabb och smidig rening av mindre områden.

Fördelar:

  • Väldigt låg vikt.

Nackdelar:

  • Begränsad kapacitet.

3. DYSON AM10 – Toppbetyg

bäst i test luftfuktare

Exklusiv luftrenare som kombinerar hög effekt med snygg design. Tack vare särskilt teknik så säkerställer den högre luftrening än övriga alternativ och tar även hand om luftburna bakterier.

Dyson AM10 kombinerar två olika tekniker för luftrening. Dels tillämpas ultraviolett rengöring, men även den speciella Air Multiplier-tekniken. Tillsammans säkerställer de unikt ren luft och ett mer balanserat luftflöde, vilket ger ett mycket jämnare resultat än övriga luftrenare.

Om du vill ha en billig luftrenare är det har absolut inte rätt val. Tvärtom är det en av marknadens dyraste luftrenare. Men det är ingen slump. Med särskilt reningsteknik så ger den ett resultat som inte går att jämföra. Så även m det kostar så får man vad man betalar för.

Fördelar:

  • Otroligt tyst.
  • Väldigt kvalitativ.
  • Unik design.

Nackdelar:

  • Väldigt kostsam

Att tänka på inför ditt köp

Nu för tiden håller de flesta luftfuktare väldigt hög nivå. Och på många sätt handlar valet främst om funktionalitet och prissättning. Vi är säkra på att vår genomgång åtminstone i någon utsträckning har förenklat ditt val.

Men att välja rätt kan vara svårt, följ våran checklista för att göra ditt val enklare:

1.Identifiera dina behov.

Hur stort utrymme vill du fukta? Vart ska den stå? Vilken energimärkning? En bättre energimärkning kommer kosta mindre i det långa loppet.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test luftfuktare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Luftfuktare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test luftfuktare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *