Bäst i test: Starthjälp – En räddare i nöden

bäst i test starthjälp
3
(5)

Under kyliga månader får bilbatterierna verkligen jobba hårt. Med en starthjälp ser du till att du aldrig blir stående på grund av ett överansträngt bilbatteri! bäst i test starthjälp

En starthjälp kan verkligen vara en räddare i nöden. De ger bilen den mängd ström som krävs för att driva startmotorn, oavsett hur illa däran bilbatteriet kan tänkas vara. Och under de kalla och fuktiga månaderna så är det knappast ovanligt att både ett och annat bilbatteri lägger av helt och hållet. Men vilken starthjälp bör man välja? Vi har kollat på tre av de bästa alternativen.

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. BAHCO BBA12-1200 – Bäst i test

bäst i test starthjälp

En robust och lättanvänd starthjälp som existerar i gränslandet mellan industri- och hemmaprodukt. Med 12V-uttag kan den även användas som extrabatteri för drift av allehanda saker.

Om du vill vara säker på att få en starthjälp som klarar hårda tag och fungerar när man behöver den som mest, så är BBA12-1200 från Bahco starthjälpen för dig. Den hanterar utan problem motorer mellan 175 till 350 hästkrafter, och kan även användas för drift av allt som stödjer tolv volt.

Efter ungefär fem timmars laddningstid så är den redo att användas som starthjälp ett flertal gånger. Tack vare smart batteriteknik så kan den förvaras kallt utan att kapaciteten blir lidande. Därför går den även att ha tillgänglig under vintermånaderna.

Fördelar:

  • Pålitlig med flera inbyggda säkringar.
  • Ger bra med ström.

Nackdelar:

  • Lång laddningstid.

2. TELWIN Drive 13000 – Mest prisvärd

bäst i test starthjälp

Väldigt smidig bärbar starthjälp med USB-uttag och utgångar för både 12V och 19V. Perfekt att ha i bilen för alla situationer där man behöver lite extra och lättillgänglig ström.

Detta är både en starthjälp och ett extrabatteri. Få andra produkter i denna prisklass har så pass många uttag och användningsområden. Detta gör den till oerhört smidig att ha såväl för att kunna starta bilen vid behov, och kunna ladda sin hemelektronik. Tack vare uttag på ändå upp till 19V går det att använda till at driva även de lite mer krävande sakerna.

Vi rekommenderar helt klart denna starthjälp då den är så pass mångfacetterad att det är svårt att inte hitta ett användningsområde för den. Men om du har en väldigt kraftfull dieseldriven bil så rekommenderar vi att du tittar närmare på de lite mer klassiska alternativen. För normalstora motorer är den däremot perfekt som starthjälp.

Fördelar:

  • Väldigt smidig och enkel att ta med sig.
  • Utgångar för USB, 12V och 19V.

Nackdelar:

  • Inte lika kraftfull som större modeller.

3. BAHCO BBA1224-1700 – Toppbetyg

bäst i test starthjälp

Otroligt kraftfull starthjälp som även kan leverera ström ändå upp till 24V. Helt klart marknadens mest kraftfulla och pålitliga starthjälp. Ett måste om du vill vara säker på att kunna starta allt vid behov.

Detta är den i särklass mest smidiga och samtidigt kraftfulla starthjälp från Bahco. Den har ett behändigt yttre med bärhandtag, men i dess inre döljer sig ett väldigt kraftfullt batteri. Med ström upp till 24V och 1700 CA så klarar den att starta även de största motorer.

Samtidigt som den är väldigt kraftfullt så har den hög nivå av säkerhet tack vare inbyggda säkringar, voltmeter och väl isolerade klämmor. Så man behöver aldrig oroa sig för onödiga risker, även när den används för att leverera riktigt stark ström. Om du behöver en starthjälp som helt enkelt bara fungerar. I alla lägen. Så är det här den du behöver.

Fördelar:

  • Klarar att starta även de största motorer.
  • Ger ända upp till 24 volt i uteffekt.

Nackdelar:

  • Väldigt lång laddtid på 10 timmar.

Att tänka på inför ditt köp

En starthjälp är en given klassiker. Särskilt om man behöver göra många kallstarter och köra kortare sträckor. För man kan aldrig i förväg veta när man själv eller någon annan behöver hjälp att få igång bilen.

Moderna starthjälpare är ofta pålitliga och multifunktionella. De klarar av riktigt hårda tag och är i många fall en oumbärlig hjälp. Särskilt under vintern. Men genom att spendera lite extra tid på att välja rätt så får du garanterat en bättre starthjälp. Vi hoppas att vår genomgång har resulterat i just det, att du gör ett bättre val. Att köpa en starthjälp är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledningen till att du behöver den. Hur kraftfull behöver den vara? Vart ska du förvara den? Portabel eller inte?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test starthjälp

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Starthjälpar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om bäst i test starthjälp. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *