Test av markiser. Gott skydd mot soliga dagar

bäst i test markis
4.5
(2)

Rätt val av markis leder till bekvämare stunder under de varma månaderna. Men vilken markis är egentligen bäst? bäst i test markis

Rätt markis ger bättre inomhusklimat och kan bli ett bra estetiskt komplement. Men utbudet och stort, och samtliga modeller har sina för- och nackdelar. För att göra det enklare för dig att välja rätt så har vi tittat på några av de bästa markiserna, satt fingret på vad som skiljer dem åt och sållat ut de modeller som ger mest värde för pengarna. Så följ med oss när vi tittar på markiser.

Vi listar de 3 bästa markiserna 2020:
Gardex 500×300
Gardex 100×70 Ljusgrå
Gardex 250×200 Beige

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Gardex 500×300 Blå – Bäst i test

BÄST I TEST MARKIS

En modern motorstyrd klassiker från välkända Gardex. Svart utförande och UV-beständigt material ser till att så mycket värme och solstrålar som möjligt reflekteras. Helt klart ett smidigt skydd under såväl regniga som soliga dagar.

Gardex har på många sätt blivit ett standardmärke på marknaden för markiser. De har ett stort antal olika modeller, och bland de motordrivna så är detta helt klart en av våra favoriter. Den är tillverkad av motståndskraftiga material som tålig såväl väder och vind som solens många påfrestningar.

På denna markis går det att justera lutningen, vilket gör att den är väl lämpad för de flesta uteplatser. Och det blir även enkelt att anpassa den till såväl söder som norrläge, och både morgon och kvällssol. Föredrar du andra färger går den även att välja i beige.

Fördelar:

 • Motorstyrd.
 • Står emot vatten och UV-strålar.
 • Fjärrkontroll medföljer.

Nackdelar:

 • Något krångligt att montera elkabeln.

2. Gardex Ljusgrå – Mest prisvärd

BÄST I TEST MARKIS

Den kanske mest traditionella fönstermarkisen från Gardex. Då den är slitstark och pålitlig så är den valet för dig som vill ha en krångelfri markis som kan monteras helt utan krångel.

I tider då det på många sätt har blivit standard med motordrivna markiser så är det kul att se att Gardex fortfarande har klassiska alternativ. Denna manuella markis är tillverkad i beständig polyester som står emot både regn och UV-strålning. Om du vill slippa elkablar och bestyr så är det här definitivt ett prisvärt val.

Tack vare en robust ram och kvalitativt material så kommer du definitivt få valuta för pengarna med denna markis. Lägg däremot märke till att den endast kan regleras från utsidan, till skillnad från motordrivna markiser och de markiser som har dubbla reglage.

Fördelar:

 • Väldigt pålitlig.
 • Lättanvänd.
 • Lättmonterad.

Nackdelar:

 • Helt manuell.
 • Måste regleras från utsidan.

3. Gardex 250×200 Beige – Toppbetyg

BÄST I TEST MARKIS

En praktisk motorstyrd markis i mellanklassen. Grå färg gör att den reflekterar värme på att väldigt bra sätt, och är därför ett givet alternativ för dig som har väldigt många soltimmar per dag.

Precis som övriga produkter från Gardex så är det ingen frågan om att kvalitén är hög. Vad som får denna att sticka ut är att den har en väldigt tidsenlig design, som gör att den passar perfekt till alla byggnader och uteplatser.

Som motordriven markis är det viktigt att lite extra engagemang spenderas på monteringen. För de flesta är därför en elektriker att föreslå. Men när den väl är monterad kan du se fram emot en riktigt bra markis. Tätheten på duken är däremot inte lika väl tilltagen som de dyrare modellerna.

Fördelar:

 • Prisvärd motorstyrd markis.
 • Grått material är perfekt för soliga dagar.
 • Snygg design.

Nackdelar:

 • Inte lika hög polyestertäthet som de dyrare alternativen.


Att tänka på inför ditt köp

Bara den senate tiden har markiser fått en uppsving och återigen blivit populära. Men mycket har skett och att välja en markis handlar numera om att ta ställning till såväl utseende som funktion och pris. Vi hoppas att vår genomgång har sparat dig tid och gjort ditt val enklare.

Ibland märker man inte hur viktig rätt markis är, förrän man inser hur påträngande solen kan vara. Men genom att vara lite extra noggrann i sitt val kan man få en markis som gör väldigt stor nytta under en överskådlig framtid. Bäst av allt är att det inte behöver bli så väldigt dyrt. För att göra ditt val enklare har vi den här steg-för-steg-guiden:

1.Identifiera dina behov.

Vart ska den vara? Hur stor behöver den vara? Vill du att den ska vara motordriven eller inte? Utan motor, blir det billigare medans en motor gör användadet smidigare.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test markis

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Markiser har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om bäst i test markis. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *