Bäst i test täljstenskamin. Vilken är bästa valet?

bäst i test täljstenskamin
4
(5)

Inomhuskaminer ger en alldeles egen och speciell stämning. De är perfekt för kalla höstnätter och vinterkvällar, och bidrar till både värme och gemenskap. Väljer du en kamin med täljsten så är du dessutom garanterad att få särskilt hög effektivitet och värmespridning eftersom täljsten på ett unikt sätt bibehåller och fördelar värme. Följ med oss när vi tittar på täljstenskamin bäst i test.

Planerar man att köpa braskamin är det en del saker som man bör fundera på. Dels när det handlar om utseende, men även saker så som huruvida den ger trivselvärme eller säkerställer regelrätt uppvärmning. Genom att välja en braskamin utrustad med täljsten så ser du till att få väldigt hög effektivitet, då dessa har speciella värmebevarande egenskaper. Vi har tittat närmare på några av de bästa braskaminerna med täljsten.

Vi rekommenderar:

täljstenskamin test

Braskamin Well Done II

bästa täljstenskaminen
bäst i test kamin

Kaminexperten Ontop

vilken täjstenskamin är bäst i test
kamin bäst i test

Kaminexperten Zaragoza

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Braskamin Well Done II – Bäst i test

bäst i test täljstenskamin
bäst i test täljstenskamin

Braskaminen Well Done II gör vedeldning till en njutning i det moderna hemmet. Jämn värmefördelning och stort tilltalande frontglas för optimal insyn och tilltalande estetik.

Mångsidig och modern braskamin med ett stort tilltalande formspråk och viktiga detaljer. Kaminen levereras med topp av stål som standard, men täljsten finns som tillval. Även om det innebär en investering får man en kvalitetsprodukt som kommer att hålla under väldig lång tid. Njut av en jämnare värme som varar längre. Uppvärmningen tar lite längre tid, men när stenen väl blivit genomvarm efter en stunds eldning ackumulerar den värmen. Ytterhölje av svart stålplåt av absolut högsta kvalitet. Eldstaden är klädd med vermeculit och utrustad med skakroster och asklåda. Ger en otroligt effektiv värmefördelning. Då detta material håller värmen längre så säkerställer man mycket lägre driftkostnader, men högre effekt.

Den praktiska vedförvaringen under spisen gör den både snygg och praktisk. Som en av de mest effektivaste och smidigaste kaminerna på marknaden är det här sällan ett dåligt val.

Observera att det är en premium-modell. Det går knappast att neka. Men samtidigt får man en av de allra bästa alternativen som finns att tillgå. Modern design, hög effektivitet och praktiska egenskaper gör det till en given testvinnare. Vi är övertygade om att det här är det bästa valet för dig som vill ha kvalitet.

Fördelar:

 • Jämn och stabil värme under lång tid
 • Praktisk och lättanvänd
 • Vedförvaring

Nackdelar:

 • Kostar mer än övriga kaminer

2. Kaminexperten Ontop – Prisvärd

bäst i test täljstenskamin
bäst i test täljstenskamin

Kaminexperten har ett flertal unika braskaminer i sitt ständigt växande utbud. Ontop är en särskilt liten och robust kamin som har den speciella egenskapen att även sprida ljus, samtidigt som den sprider värme.

Om du letar efter en prisvärd braskamin som inte bara bidrar med värme, utan även höjer stämningen så är det här ett perfekt val. En något mindre och välgjord braskamin i läckert formspråk med praktiska detaljer. OnTop kommer med ett stort välvt fronglas och hela 4 mm tjock stållucka pryder kaminen tillsammans med två välplacerade sidofönster så du får 180 graders betraktning av elden. OnTop har en plan baksida vilket gör den extra lämpad för placering vid en rak vägg men passar lika bra fristående som i ett hörn. Kaminen levereras i standardutförande med en topp av stål, stentopp finns som tillval. Eldstaden är klädd i vermeculite och utrustade med skakroster. I vedfacket finns uttag för uteluftanslutning neråt eller bakåt.

Det här är definitivt valet för dig som vill ha bra stämning. Jämfört med andra kaminer på marknaden så säkerställer Ontop att man verkligen får en känsla av påtaglig brinnande eld. Det smidiga förvaringsfacket gör även att man alltid har tillgång till ved. Du är garanterad både hög effekt och snyggt utförande.

Fördelar:

 • Unik ljusspridning tack vare sidofönster
 • Liten

Nackdelar:

 • Täljsten finns endast som tillval

3. Kaminexperten Zaragoza– Bästa budgetvalet

bäst i test täljstenskamin
bäst i test täljstenskamin

Denna hörnformade braskamin från Zaragoza passar bra i de flesta hem. Den förenar smidig montering med enkel förvaring av vedträn. Tack vare hög effekt och riktigt lång livslängd är det här ett prisvärt alternativ som tål att jämföras med.

Från Kaminexperten kommer här Zaragoza. En kamin som är särskilt utformad för att placeras i ett hörn lik. Och med det praktiska tillvalet täljstenstopp så är det samtidigt en av de mest effektiva braskaminerna, då den säkerställer jämn värmespridning under väldigt lång tid.

ämfört med många andra alternativ så får man med Zaragoza en väldigt lättskött kamin. Samtliga väsentliga delar är utbytbara, vilket gör att man är garanterad en kamin som kommer att vara funktionell även om naturligt slitage gör att man behöver byta ut vissa delar. Det säkerställer lång livslängd och att valet blir prisvärt även i det långa loppet.

Vill du ha så mycket kamin som möjligt för pengarna är Zaragoza ett perfekt val. Tack vare en unik värmedriven fläkt så kan du även få en värmespridning som är avsevärt mycket mer effektiv än hos många dyrare modeller. Trots att det är vårt budgetval så tycker vi att den ger mycket värde för pengarna, och lever upp till de förväntningar vi har på avsevärt mycket dyrare kaminer.

Vill du ha så mycket kamin som möjligt för pengarna är Zaragoza ett perfekt val. Tack vare en unik värmedriven fläkt så kan du även få en värmespridning som är avsevärt mycket mer effektiv än hos många dyrare modeller. Trots att det är vårt budgetval så tycker vi att den ger mycket värde för pengarna, och lever upp till de förväntningar vi har på avsevärt mycket dyrare kaminer.

Fördelar:

 • God värmefördelning
 • Prisvärd
 • Enkelt att byta kompnoneter

Nackdelar:

 • Täljsten är tillval

Att tänka på inför ditt köp

En braskamin blir en väldigt påtaglig närvaro i varje hem. Den ger både värme och trevnad. Är den därtill utrustad med täljsten så är man garanterad avsevärt mycket bättre värmespridning och effekt, jämfört med traditionella kaminer. De är alltid lika uppskattade när kylan börjar tränga på, och ger väldigt hög mysighetsfaktor.

För att valet av kamin ska bli så bra som möjligt är det väldigt viktigt att se till så att du väljer en kamin som motsvarar både din budget och dina förväntningar. I vårt test har vi kikat närmare på några av de bästa kaminerna som kan utrustas med täljsten.

Det tål att upprepas att det finns en enorm mängd olika kaminer att välja mellan och att välja en är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är du beredd att spendera? Vilka funktioner behöver du? Vilket material? Vilken typ? osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test täljstenskamin

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt täljstenskamin test.

Kaminer har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Vi uppskattar att du tog dig tid att kika närmare på täljstenskaminer med oss. Vi är säkra på att du i slutändan kommer att göra ett val som är bra även i det långa loppet. Då många av de moderna kaminerna är enkla att underhålla så kan man ofta vara säker på att göra ett prisvärt val. Vill du läsa mer kan du gå till våran startsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *