Ta bort svarta fläckar på silikon

svarta fläckar på silikon
0
(0)

Svarta fläckar på silikon är troligtvis ett resultatet av mögel, mögel eller vanlig smutsuppbyggnad. Skarvarna på många kaklade ytor är ett himmelrike för både smuts och mögel, precis som plattan själv, är känslig för smuts. Dessutom utsätts silikon ofta för fukt, vilket gör det till ett idealiskt tillstånd för mögel. Oavsett om fläckarna kommer från mögel, smuts eller något annat, bör du tar bort dessa så snabbt och effektivt som möjligt.

Här är vad du behöver:

 • Hink
 • Diskmedel
 • Styv skrubborste
 • Mopp
 • Väteperoxid
 • Sprayflaska
 • Gammal tandborste
 • Blekmedel
svarta fläckar på silikon
svarta fläckar på silikon

Ta bort svarta fläckar på silikon – Steg för steg..

Steg 1

Använd en tråkig kniv för att skrapa bort så mycket av den mörka fläcken du kan. Om det redan är inbäddat i injekteringsmassan tar du förmodligen inte bort mycket. Var försiktig när du gör detta så att du inte spånar eller skadar injekteringen.

Steg 2

Blanda en rengöringslösning i en hink. Kombinera en tvätt med tvätt och fyra delar vatten.

Steg 3

Doppa en styv skurborste i rengöringslösningen. Skrubba de mörka områdena i mogen med rengöringslösningen och skrubborsten. Applicera lite tryck och skrubba snabbt.

 Steg 4

Mopp över området med rent vatten. Låt gödseln lufttorka och kontrollera om det finns spår av de mörka fläckarna. Om fläckarna var milda och mer på ytan av injekteringsbruket, kan tvålvattnet ha gjort tricket. Om fläckarna var mer inbäddade i injekteringen kan en starkare produkt behövas.

Steg 5

Häll lite outspädd väteperoxid i en sprayflaska om de mörka fläckarna kvarstår. Spraya de mörka områdena i mogen med peroxiden.

Steg 6

Låt peroxiden tränga in i injekteringen utan att skölja. Skrubba injekteringen med en gammal tandborste för att lossa de mörka fläckarna. Peroxiden förångas inom flera timmar och förhoppningsvis kommer de mörka fläckarna också att försvinna.

Steg 7

Använd syreblekmedel som en alternativ metod för rengöring av mörka fläckar från injekteringsbruk, eller om fläckarna inte togs bort med ovanstående produkter. Blanda en lösning av syreblekmedel och vatten i en hink. Det exakta förhållandet mellan syreblekmedel och vatten kommer att variera beroende på koncentrationen av natriumperkarbonat i produkten du använder. Se etiketten för specifika blandningsinstruktioner.

Steg 9

Skrubba injekteringen med en styv borste efter att lämplig tid har gått. Skölj med en mopp och vanligt vatten.

När fläckarna är borta, håll dem borta!

Om ditt badrum inte hålls i ordentligt skick mellan rengöring tar det inte lång tid innan mögel kommer tillbaka. Tänk: mögelförebyggande som oral vård – vi måste borsta våra tänder för att hålla karies borta.

Liksom en tandläkare kommer jag att föreslå lite förebyggande underhåll för att hålla mögel ur ditt badrum. Det tar bara några sekunder att göra och är mycket lättare än vad tandläkaren begär:

Slå på fläkten och öppna ett fönster

När du har duschat, slå på en fläkt eller öppna ett fönster tills det mesta av fukten från duschen har försvunnit.

Du behöver förstklassig ventilation för att ta fukt och fukten från luften. En torr miljö skapar en dålig grogrund för bakterier och är det enklaste sättet att behålla ditt mögelfria utrymme.

Mögel-spray vid behov

För att dubbelt skydda ditt badrum ska du hålla en sprayflaska i närheten och snabbt spraya vid behov och tecken på att det återkommer.

anti mögel spray för
Mögelspray HG (Extra stark)

Mögelspray HG (Extra stark)

 •  Tar bort svampbildningar och alger på fuktiga platser.
 •  Perfekt för rengöring av fogar i badrum, dusch, kök etc.
 •  Lätt att applicera – spraya ytan och låt verka i 30 min.
5 av 5 i betyg

Lösningen innehåller ingredienser som dödar mögel och skyddar ditt badrum när det behövs som mest.

Det var allt!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill hjälpa oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Dela med dig av artikeln genom att trycka på knapparna nedanför. Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *