Kylskåpet är inte tillräckligt kallt

kylskåp är inte tillräckligt kall
4
(2)

Att kylskåpet inte håller sig tillräckligt kallt är ett stort besvär eftersom du riskerar att förstöra maten inuti. Det är lätt sticka huvudet i sanden och hoppas på att problemet löser sig själv. Vilket det sällan gör, istället orsakas det oftast av något av dessa problem:

Kylskåp blir inte tillräckligt kallt

Kom ihåg att kylskåpet inte varar för alltid, i genomsnitt lever ett kylskåp 8-12år. Så, innan du ringer en servicetekniker eller köper reservdelar kan det vara värt att fundera på om ett nytt kylskåp är en smartare eller mer kostnadseffektiv lösning.

Fortsätt läsa för att lära dig om orsakerna…

Påbörja felsökning:

Innan du gör mer komplexa reparationer kan du prova de här enkla korrigeringarna om kylskåpet inte är tillräckligt kallt.

Se till att kylen är ansluten och får ström.

Ljuset bör tändas när du öppnar dörren. Kontrollera uttaget som kylskåpet är inkopplat till och eventuella säkringar som kanske har gått?

Se över dörrpackningarna

Dörrpackningarna i kylskåpet säkerställer en tät konstruktion. Varje gång du öppnar dörren väller varm luft in i kylskåpet och höjer temperaturen. Precis på samma sätt sipprar varm luft in och värmer kontinuerligt upp kylskåpet om packningarna inte är täta. Samma problem uppstår också om du upprepade gånger öppnar och stänger kylskåpet. Försök att hålla det stängt så mycket som möjligt.

Kontrollera inställd temperatur

Inuti kylskåpet sitter din termostat och en ”vridratt” för att justera kylan. En defekt termostat kan leda till ett kylskåp som inte bibehåller den önskade kylan. Kontrollera din termostat och se till att temperaturen är inställd på rätt nivå. Normalt ställs kylskåp på en temperatur på cirka 4 ° C (36 ° F), medan frysen är omkring -17 ° C (1.4 ° F).

Termostaten är relativt enkel att byta ut, var nogrann så att du köper rätt eftersom det är olika modeller till de flesta kylskåp.

Kylskåp är inte tillräckligt kall
Kylskåp är inte tillräckligt kall

Rengör bakom kylen

Smutsiga kondensorspolar kan leda till att kylen fungerar dåligt. Dessa spolar finns på baksidan eller undersidan av kylskåpet. Om du tror att detta är orsaken till problemet, koppla ur kylen innan du försöker rengöra dem Dammsug spolarna ordentligt och koppla sedan på kylskåpet igen.

Kylskåpet står för nära väggen

Kylskåpet skall aldrig stå intryckt mot väggen. Ett kylskåp hämtar värme inuti från kylskåpet och släpper ut det på baksidan. Den processen fortsätter under hela dagen, och om luften inte har någonstans att ta vägen försämras kylningen. Lämna 5cm mot väggen bakom och låt den varma luften försvinna.

Kylmedelsläcka

En kylmedelsläcka är mycket osannolik men kan uppenbarligen orsaka fel på ditt kylskåp. Om du misstänker att detta är orsaken ska du kontakta en servicetekniker.

Om problemet kvarstår:

Det är troligen så att ditt kylskåp antingen av ålder eller annan orsak har slutat att fungera, i dessa fall har du 2 val: Antingen ringa en reparatör och laga ditt kylskåp eller köpa ett nytt.

Om du har haft ditt kylskåp i mer än 6 år rekommenderar vi alltid ett nytt eftersom livstiden för ditt gamla kylskåp inte väger upp kostnaden för en reparatör.

Vill du få 30% rabatt när du handlar nytt kylskåp använd koden “WA30” i kassan. Gå till whiteaway.se för att se fler kylskåp.

Vi rekommenderar:

Letar du efter ett miljövänligt kylskåp? Samtidigt som slipper du få tråkiga extrautgifter på elräkningen. Då är denna modell från Electrolux det bästa valet Kylskåpet rymmer hela 379 liter och passar därför fint till de lite större hushåll på 5-6 personer.

Lycka till!


Tack för att du läste. Hoppas ditt problem med kylskåp blir inte tillräckligt kallt löser sig. Vill du läsa mer från oss, rekommenderar vi:

Och dela gärna artikeln! Det hjälper oss att synas för fler. Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *