Funderar du på att starta en elfirma?

starta elfirma
4.5
(2)

Att starta egen elverksamhet inkluderar ett varierande fysiskt aktivt jobb med många kontakter både med kunder och underleverantörer. Det finns dock ett par saker som kan vara bra att tänka på vid nystart och det tänkte vi prata lite mer om nu.

Det första och ett av de viktigaste valen du kommer göra initalt är att välja bolagsform. Vill du starta en enskild firma eller ett aktiebolag, det finns för och nackdelar med båda men generellt är det enklare med firma av flera anledningar. Har du däremot planer på att anställa är det smartare att välja ett aktiebolag eller ett AB.

Vad krävs för att starta en elfirma?

Framförallt en utbildning och goda yrkeskunskaper samt rätt behörigheter men också ett tillräckligt stort startkapital. Det krävs också en orderstock, verktyg, maskiner, säkerhetsutrustning, arbetskläder, ett fordon att ta sig fram och tillbaka och en lokal att förvara material.

Ekonomi

Just i starten är det mycket som behöver köpas in med verktyg, bilar och maskiner. Om du inte har en ihopsparad buffert, kan det därför vara bra att hitta ett företagslån med bra ränta. Här kan du jämföra dina alternativ och hitta det bästa företagslånet.

Vad gäller försäkringar så kan det vara bra med entreprenadförsäkring som täcker hela projekten. Och eftersom det är en skadeutsatt bransch så behövs extra sjuk och olycksfallsförsäkringar.

Marknadsföring

Det kan vara bra att på förhand lista ut hur ni kommer i kontakt med potentiella kunder och var ni ska leta. I byggbranschen är ett gott rykte ofta det bästa man kan ha, och en nöjd kund berättar gärna var han beställt sina tjänster. Men man ska också vara synlig och finnas där människor söker, internet är en enda stor marknadsplats och förutom internet kan det vara bra att komma i kontakt med förvaltare, delta i upphandlingar och vara synlig i samhället. ’

Redovisning

I samband med den första affärshändelsen kliver också redovisningsplikten i kraft. I en firma är redovisningen relativt enkel och kräver egentligen inte en redovisningskonsult om än det är rekommenderat. Idag finns det jättesmarta och enkla program som sköter bokföringen så att du kan fokusera på det du gör bra.

Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om att starta elfirma. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *